SÄS

Publicerat den 2011-10-31 klockan 09:21:41
Dags att åka till Borås, jag ska lämna njurprover. Känns helt meningslöst, fast jag vet att det är jättebra att läkaren vill ha koll. Tycker därimot att han kan ta de där proverna när jag redan ligger på sjukan. Men men samtidigt så tyckte han ju att jag skulle tagit dessa prover för några veckorsen och han vill väl ha resultaten omgående OM det skulle vara något !
Ont i halsen har jag idag och hoppas verligen inte att det blir ett hinder för snittet, någon feber har jag inte så det borde verkligen inte vara någon fara... ?!
Nää nu ska jag dra igång lite här så jag kommer iväg och kan komma hem igen i lugn och ro... Har lite jag vill fixa med om man säger så !

Favorit gubbarna !

Publicerat den 2011-10-30 klockan 14:17:47
Här händer det grejer ska ni veta...

Pappa och Christian tapetserar i vardagsrummet, det kommer bli så fint när det är färdigt. Det kommer bli skönt att komma hem ifrån BB till ett nytt och fräscht vardagsrum.


bryt !

Publicerat den 2011-10-30 klockan 10:18:00
Nu börjar jag bli rädd ! Inte för snittet eller för att det kommer bli läskigt med det fysiska. Det jag är rädd för är den gigantiska förändringen som kommer bli i familjen.Här sitter två slappisar i soffan, om några timmar är dom påväg hem till mormor och morfar för att ha höstlov. Det var bestämt sen innan och grabbarna har såklart sett framimot detta länge. När de kommer hem igen är ingenting som vanligt längre, barnaskaran har fördubblats.

Jag är nervös eller ja rädd för hur det kommer att bli här i våran lugna lilla oas. Jag vet att det är löjligt och att vi kommer anpassa oss fort som attans alla fyra, samtidigt tror jag inte det är en jätteovanlig känsla jag har.

Satan i gatan vad jag kommer sakna pojkarna denna veckan, tycker inte alls om att lämna bort dom. Fast va fruktansvärt det hade varit om dem aldrig fick åka iväg till någon utan mig för att JAG inte klarar av det.

Nej idag är jag inte mig själv riktigt, går runt här hemma och lipar, familjen kollar på mig med stora ögon och undrar vad det är som händer. Fattar ni inte, det kommer aldrig bli som vanligt igen, när ni kommer hem finns det två bebisar här... men nej dom fattar inte, varför gråter du för det undrar dom bara och Christian, ja han bara skakar på huvudet - dom (kvinnor) är sådär säger han till sina söner, det är bara att ni vänjer er !

vemodigt

Publicerat den 2011-10-29 klockan 13:42:23
Idag fälls det många tårar här hemma, jag vet inte vem som är värst barnen eller Christian. Ibland måste man ta tuffa beslut och vi har varit medvetna om att detta beslut måste tas men lika tufft är det ändå...
Jack och Lovisa har fått flytta, Jacobs allergi och astma gjorde det omöjligt att ha dem kvar. Nu ska de få bo på en bondgård utanför Alingsås och det känns jättebra ! Hoppas nu bara att de kommer att trivas och inte sakna oss... fast det tror jag inte, katter är ju så anpassningsbara, men visst det är med sorg som man lämnar ifrån sig dom och som sagt MÅNGA tårar här hemma idag !Den stolta fadern

Publicerat den 2011-10-28 klockan 20:13:48
Christian kom hem från affären, lycklig som ett litet barn på julafton. Han hade köpt någonting sött, stolt som en tupp drog han fram två nappflaskor...Vi börjar nog förbereda oss mer och mer på vad som kommer skall. Nu är det stor längtan efter att få pussa och snusa på bebisar hos familjen Jonsson.

Vi har lyckats bocka av ett par punkter på den gigantiska to do listan, i morgon fortsätter vi ,
i olika tempon dock !

( Christian vet ingenting som ingen annan vet, ifall ni undrar varför nappflaskan är rosa så fanns det tydligen bara rosa och grön i butiken)

Nu ska jag gå och lägga mig, detta har varit den värsta dagen på väldigt väldigt länge ! En helt ny nivå av smärta har infunnit sig och hade jag inte haft ett bokat snitt redan hade jag nog varit tvungen att lägga in mig själv för starkare smärtlindring.. fy fasiken va skönt det ska bli !

Mysfredag

Publicerat den 2011-10-28 klockan 10:43:48
Oj så det kan gå !
igår var vi på TUL och bedömning för snittet. Lillbebis låg fortfarande i säte, så det är inte tal om någon vanlig förlossning, vilket jag faktiskt har lyckats smälta ganska bra de sista dagarna. Nu vill jag bara att dom kommer ut, sen vilken väg struntar jag nästan i...
Igår fick vi träffa en överläkare, en manlig överläkare. Han frågade såklart hur jag mådde och jag svarade att allt var skit ! Det är ju precis så det känns och det är väl ingen idé att spela hårding. Läkaren började snacka om olika prover han ville att jag skulle ta, tex njurprover då jag har haft problem med njurarna tidigare. Jag sa då att det kanske inte behövdes eftersom jag ville att han skulle plocka ut bebisarna redan idag. Läkaren skrattade åt mig, du är ju bara i v.36+ sa han, inte kan jag snitta dig redan ! Då kontrade jag med att börja böla och det hjälpte. Han stack iväg illa kvickt och kom tillbaka med ett snittdatum redan nästa vecka... SKÖNT ! Nu när jag har ett datum så känner jag verkligen att jag står ut, det är inte många dagar kvar... Nu håller jag på med en riktigt späckad lista med saker som ska fixas innan leverans, han har att göra mannen !
Nu ska jag och Gabbe leka hos en kompis...

25 dagar kvar...

Publicerat den 2011-10-26 klockan 19:07:42
... japp jag tänker tjata !
Vilken jäkla skit dag rent ut sagt ! Både jag och Christian ligger med någon äcklig förkylning/influensa. Det är ORÄTTVIST ! Jag har ont precis överallt just nu.. det värker i hela kroppen ! I morgon ska vi på TUL och förhoppningsvis så får vi datum för snitt. Jag hoppas att dom står fast vid v.37 som dom lovade när jag blev sjukskriven för ett antal månadersen. I såfall får vi bebisar nästa vecka hoppas hoppas...
I helgen försökte jag mig på att göra en avgjutning av magen, resultatet blev väl sådär...
Får se vad jag ska hitta på med den lilla magen, funderar på att sätta den på en såndär tavelduk och hänga den på väggen. Annars åker den nog i sopan.

Ännu mer tapet...

Publicerat den 2011-10-26 klockan 08:46:00
Just det, när jag gick runt i färgaffären igår så hitade jag en annan tapet som jag tyckte var himla fin. Tänkte att den skulle passa bra på lilltoan. När vi flyttade in här så var det knallrött, det var inte riktigt våran stil så vi målade om allt i vitt... så länge liksom. Nu har jag tröttnat på att det är vitt vitt vitt precis överallt och känner för lite färg, fast i lagom dos.

Så denna tapeten köpte jag med mig hem, tycker den är jättehärlig och kommer passa fint inne på toan. Synd att det är så mycket förarbete som ska göras innan man kan tapetsera, för det orkar jag inte med just nu...

26 dagar kvar..

Publicerat den 2011-10-25 klockan 17:26:25
Idag är en såndär dag där man hela tiden har något att göra, ingen tid att vila, men man hinner ändå känna hur trött man är. Jag tror att jag har fått gjort det mesta, det viktigaste iallafall, ändå känns det som att jag har missat något, något viktigt - suck !


Igår var jag pigg, jag hade sovit på dagen och fått lite återhämtning rent mentalt. När jag mår bra psykiskt så vill jag ha ett projekt, det finns ganska många ofärdiga projekt här hemma, men jag vill ha något nytt att sätta tänderna i. Igentligen borde jag ge mig för jag orkar absolut ingenting rent fysiskt, vi har tex ett helt vardagsrum att tapetsera men det känns väldigt avlägset.

Christian är väldigt glad över att jag är såpass funktionshindrad som jag ändå är, det ger honom lite andrum i allt fix. Men igår så fick jag då ett infall och kände att jag ville göra iordning hallen, det är igentligen inget fel på den, men jag har haft en bild av mig hur det ska se ut.. jag vill ha liggande panel på väggen, tycker det är jättesnyggt och får för mig att det inte är jättesvårt att få till. Det är något jag har tänkt ganska länge och Christian var med på idén
men så fick jag mig en invigelse igår - Betongvägg, det vill jag ha !
Det blir en härligt rå och industriell känsla som kan matchas jättebra med mjuka och härliga detaljer. Jag satte igång och började googla, men hittade ingenting om hur man smackar upp betong på en vanlig innervägg... jag är helt säker på att det finns andra som har det hemma.
Jag ringde pappa och frågade vad han trodde och enligt honom så finns det en sorts färg som ska vara lite sådär betongaktig, men han gav mig samtidigt ett varningens finger för denna typ av färg , inte särskilt avtorkningsvänlig och i en hall med fyra barn... ?! Kanske inte så smart !
Jag svängde förbi flugger färgbutik när jag ändå var inne i stan och visst hade hon en sådan färg, men det var inte alls vad jag hade tänkt mig, den var för grovkornig. Jag är ute efter en slät yta och det hon isåfall kunde tänka sig var nått som hette slip och fix tror jag. Jag ska kolla upp det lite närmare, men hon hade en tapet som faktiskt såg ut som en betongvägg. Enligt henne det bästa alternativet då det är lättare att hålla rent och slutnotan kommer bli betydligt billigare, jag blev inte jätteimpad av denna tapet men tog med mig en provbit hem...
Ju mer jag kollar på den och liksom håller den mot väggen ju mer övertygad blir jag.... fast attans alltså liggande panel är allt bra snyggt det med !
Smakråd någon ??

Blidsbergs finest..

Publicerat den 2011-10-24 klockan 20:14:06
Mellan bråk och tjuvnyps...
Och just det... 27 dagar kvar, 27 ! HA... det går framåt.

oj oj oj...

Publicerat den 2011-10-24 klockan 11:46:02
Man kan bli tokig, jag var på MVC idag för en vanlig kontroll, allt såg bra ut. Hade 2+ i urinet så jag måste dit och lämna ett nytt prov i morgon men han tyckte inte vi skulle oroa oss för havandeskapsförgiftning eftersom mitt blodtryck är stabilt.
Han kunde inte hitta hjärljudet på ena bebisen så det fick bli ett mega snabbt UL igen, vad tror ni vi såg ? Jo SJÄLVKLART har lillbebisen snurrat runt igen, nu ligger h*n med rumpan ner igen... jag blir galen, galen ! Min barnmorska tappade faktiskt hakan, han trodde verkligen inte att det var möjligt att bebisen skulle ha plats att flytta sig, men eftersom den har lyckats snurra så sent i graviditeten så bör den kunna snurra igen, så nu hoppas vi på det !

Jag och Gabbe har hunnit med ett besök till BVC idag också, klockan 07.30 närmare bestämt, lite i tidigaste laget om jag ska vara ärlig. Det gick väl sådär, allt såg bra ut med vikt och längd han var därimot inte så sammarbetsvillig när det gällde "testerna" hoppa, rita osv. När Gabbe har bestämt sig för att inte vara med så har han... Bvc sköterskan frågade hur han sov på nätterna och då sa att det gick dåligt nu - Mamma bara skriker på natten ! Hon tittade på mig med stora ögon och jag förklarade att jag har lite ont i kroppen och kan gråta/skrika ibland. Hon frågade Gabriel om det var jobbigt, men nää det är okej - jag lägger bara en kudde över öronen, ibland två ! Ja vad ska man säga, det brukar vara barnen som håller föräldrarna vakna på natten, men inte här hemma inte...

Det blev lite shopping igår...
En massa smågrejer som liksom förgyller i hemmet...

28 dagar kvar...

Publicerat den 2011-10-23 klockan 09:50:09
Jag håller på att tappa det helt... förståndet alltså ! Nätterna är jättemärkliga, undra om det kan vara citodonen som gör det, det känns inte som att jag sover på riktigt. I natt kände jag att värkarna satte igång. Shit pommesfrites nu jäklar sätter det igång, 23 oktober är en perfekt dag ! Klockan var 04.00 och jag tänkte att nu ska jag ligga här och vila tills det inte går längre, ni vet det kommer ju till en gräns där behovet av att skrika är större än att vila. jag låg där och tittade på klockan, kände efter, kände efter ännu mer och insåg att nej jag har inga värkar - jag är bara hungerig !
Fattar ni hur mycket jag analyserar vertenda möjliga tecken på förlossningsstart... och vad besviken jag blir sen !

Jag står inne på toaletten och skriker efter Christian - Hallå, kom hit och titta ! kanske är det lite slemmigare, blodigare eller vattnigare än vanligt. Men Christian vill inte titta på mina " jävla flytningar" nää han tycker jag är jätte jobbig och påstår att bebisarna kommer när dom kommer, vare sig jag står och gapar på dass eller inte... vad vet han ?


Kanske ska jag åka till Kinnarp idag och titta i deras jättemysiga presentbutik, jag fick ett presentkort därifrån av mormor och Bosse, det skulle tydligen vara 20% på en massa saker också... DÅ måste man passa på !


Trevlig söndag på erHan kräver upprättelse

Publicerat den 2011-10-22 klockan 20:06:18
och det ska han få också... när jag och Gabbe kom hem efter simskolan var huset skinande rent ! Rent på mitt vis, inte sådär att all skit har förflyttat sig från ena stället till det andra utan det var borta, det luktade rent och tja det låg ett lugn över hela palatset. Kanske var det för att mormor och Bosse var här igår med en dammtrasa dessutom kastades ett par pikar över Christians städvanor från de båda.

Inte nog med att han hade städat när vi var borta, han blev dessutom tvungen att städa efter mig när jag hade grisat ner ordentligt i köket och hallen. Jag fick akut smärta i ryggen och fick förflytta min smäckra lilla kropp till sängen... men jag insåg då, trots lite dåligt samvete att det var bra att han fick känna på även det - alltså den där lite respektlösa känsla man känner när man har skurat golvet så klampar någon in med leriga skor...

Efter det stog det middag på schemat och även den fick jag äta i sängen, kanske låter det jättelyxigt men NEJ det är inte lyxigt att ligga på sidan med kuddar uppstoppade lite överallt och äta, man känner sig som ett djur !

29 dagar kvar, mindre än en månad... jag har hört att färskt blod är ett tecken på att förlossningen har börjat, räknas det om det kommer från the other hole ? Inte ?

Som vi har längtat...

Publicerat den 2011-10-22 klockan 13:07:04
Idag mina vänner, var dagen då Gabbe skulle börja på simskola... eller plask och lek som man så fint kallar det. Jag har aldrig varit med om maken till ett så laddat barn tidigare, Jacob har liksom aldrig visat något vidare intresse för vare sig det ena eller det andra, men Gabbe han var med på noterna ska ni vet. Igår kväll innan han gick och la sig var väskan packad, till och med ett äpple hade han fått med sig.
I morse slängde han i sig frukosten och sen styrde vi kosan mot Ulricehamn och simhallen, allt var på topp tills han gick ut i ledet med de andra barnen och såg den extremt djupa bassängen... Det var meningen att vi föräldrar skulle vänta i omklädningsrummet till simträningen var över, så där inne satt jag när jag hörde ett hysteriskt MAMMA från simhallen... japp, det var min son - såklart ! jag vill hem, jag vill hem, jag vill hem hyperventilerade han... varför undrar ni säkert och det gör även jag - VARFÖR ?

Jag fick dispens av simläraren och fick sitta med inne i hallen för att Gabbe skulle känna sig lugn, men nej han vägrar att hoppa i plurret. Torr var han dock inte, nej han var lika blöt som alla andra barn, tårar kallas det. Tänk om jag kunde få en krona för varje tår som trilla ner för mina pojkars kinder, va rik jag skulle vara då !
Frustration har jag nog skrivit om tidigare och det är precis det jag känner när det blir såhär. Herregud, det är väl bara att hoppa i tänker jag, varför så rädda för allt ? Hur kan dom ha blivit så mesiga ? Jag vet att det är i dummaste laget att bli arg på ett barn som är rädd och ni ska inte tro att jag började gasta och bråka med Gabbe bara för att han inte ville bada, men inombords blixtrar det allt lite...
Gabriel ville åka hem , men jag vägrade ! Ni ska veta att om det är någon som är trotsig i våran familj så är det jag... barnen kan aldrig vinna det kriget ! Så vi satt kvar, duschade med de andra barnen och fikade till och med efteråt, bara för att !
Sen ringde jag Christian och frågade honom vad det är för fjantgener han har överfört till sina barn och då sa han bara RING din pappa och fråga honom hur det var att åka till simskola med dig och dina systrar när ni var små... För er som läser bloggen och känner mig sen den tiden (mamma, mormor och mostrar) Ni skrattar säkert redan, för er andra här kommer en liten beskrivning:

Jag var 5 år, Pernilla och Cathrine var 4 år... vi var små, väldigt små för vår ålder. Jag gissar på att vi vägde MAX 12 kilo ! Alltså mini tunna, men med extremt mycket krulligt hår som stog åt alla håll. Dessutom så hade vi lila blå läppar som verkligen sken mot den överdrivet vita kroppen... (mamma har du kanske till och med bildbevis att dela med dig av)

Pappa var 27 år och het om jag ska vara ärlig, vältränad och ung... antagligen alla mammornas dreggelobjekt där i simhallen... om det inte hade varit för oss tre minimänniskor som hade gråtflammigt ansikte, ni vet när man har röda fläckar runt ögonen för att man har gråtit, det hade vi i HELA ansiktet... till och med i pannan... ! Cathrine var värst, hon hulkade tills hon kräktes ! Våra små händer höll ett fast tag om pappas små speedos (japp, det är sant) ! Som en klase vindruvor satt vi fast på pappa och överröstade vartenda skrattande barn i simhallen... Om pappa var frustrerad ? Minst sagt och nej vi lärde oss aldrig simma i en simhall. Det var farfars "förtjänst" när han en sommar slängde i oss från bryggan på vårat sommarställe... dessutom kallade han oss för harar, det glömmer jag aldrig !Katastrof

Publicerat den 2011-10-21 klockan 16:04:06
Gabriel har köpt 4 små plastgubbar idag, något typ av spel tror jag. Man ska liksom kasta dom där gubbarna på nått vis... i vilket fall, Gabbe hade med sig en av dessa gubbar till toaletten. Självklart tappade han den och katastrofen var ett faktum...
Som tur är har han fortfarande sin storebror lindad runt lillfingret...

30 dagar kvar

Publicerat den 2011-10-21 klockan 08:40:47
Om ni undrar vad jag sysslar med så ligger jag nerbäddad i min säng med en spyhink på höger sida...tycker inte alls synd om mig själv, inte det minsta !
30 dagar kvar, jag står ut ! Jag har väl inget val i och för sig, men jag står ut !
I onsdags fyllde jag år... det börjar närma sig. Bara 3 år kvar till det stora vuxna 30. Jag har nog haft åldersnoja sen jag var 5, men just 30 känns väldigt väldigt - INTE Annelie... men men antar att jag inte har så mycket att välja på, dessutom så blir ju alla andra runt om kring en äldre och då är det ju lite konstigt om jag ska stanna vid 27.. eller ?
När jag mådde som sämst i onsdags, låg och hulkade i toastolen, så kom Jacob upp med en bukett blommor, en nalle och chokladask. Det var ett blombud och det var mamma och pappa som hade skickat det...
Det kändes väldigt uppmuntrande bland alla spyor... Tack mamma och pappa !

Misslyckades

Publicerat den 2011-10-18 klockan 14:51:27
Undrar ni hur det gick med min utmaning att samla ihop 2000 kr ? Jag är nöjd, fast jag fick faktiskt inte ihop exakt 2000 kr utan 1930. Jag har dessutom inte fått in alla tradera pengar på kontot ännu men räknar såklart med att alla ska betala sina vinnande bud. Tänk vad lätt det ändå är, jag har inte ansträngt mig jättemycket utan lagt ut lite urväxta kläder, pantat burkar och snott lite av Christians parkeringspengar... Nu under veckan har den där pantaburkspåsen vuxigt till säkert 50-100 kr igen. Det går...
Jag är snart inne på min första månad utan en endaste krona i inkomst, om inte försäkringskassan mot förmodan skulle få lite eld i baken. Om det är något som stressar mig så är det just den där nollan ! Noll kronor på lönekontot den 25:e ! Orättvist kan jag tycka, jag har jobbat hårt för att inte hamna i denna sitsen. Nu finns det som tur är lite extrapengar, sparade för särskilda ändamål -  Inte betala räkningar och köpa-mat-pengar för att försäkringskassan drar ut på tiden ! Utan mer - åhh vad vi vill lyxa till den med en täljstenskamin som vi har sparat så länge för att kunna köpa ! men men that´s life antar jag !!!

God morgon !

Publicerat den 2011-10-18 klockan 08:43:01
Det är grått och regnigt men vad gör det när man har fina vänner som kommer hit med presenter på morgonen...
Tack snälla Johanna ! Jag blir varm och lycklig av sånahär gester, hon tyckte jag skulle krypa upp i soffan med en kopp hett te, choklad och tidningar... helt underbart !

BB-väskan

Publicerat den 2011-10-17 klockan 09:23:10
Den där bb-väskan är något jag funderar mycket över, egentligen skulle jag vilja packa den samma dag som jag plussar på stickan, så att allt är under kontroll. Men å andra sidan får jag för mig att det ger otur att ha den färdig för tidigt, att bara för att man är förberedd så kommer man få gå över tiden i flera veckor. När vi väntade Jacob packade vi aldrig någon väska, vilket resulterade i att jag saknade allt under och efter förlossningen. Christian var ärligt talat helt värdelös på att packa åt mig ! När vi skulle få Gabbe hade vi packat helt okej till mig och bebis, men inte något till Christian... Vi tror att Christian kan få stanna kvar åtminstånde första natten denna gången och då är det bra om det finns grejer även till honom ! I vilket fall i lördags när vi trodde att det var på gång insåg jag att det inte fanns en pinal packad och jag fick en total black out. Det enda jag kunde tänka på var svägerskans ord om halsbrännatabletter, hon hade glömt sina hemma och det låg hon och tjurade över mellan värkarna.
Eftersom det inte blev något med den där förlossningen slutade jag att virra runt efter saker att packa och morgonen efter hittade jag denna lilla väska... förberedd ? Nja dags att börja packa ordentligt nu tycker jag, annars är en karta halsbrännatabletter det enda vi kommer ha med oss...

Vattnet gick...

Publicerat den 2011-10-16 klockan 11:41:04
... inte ! Fy vad retsamt alltså, igår var vi helt säkra på att vattnet hade börjat sippra ut. Jag var blöt i brallan och fick liksom vatten på handen om jag hade den mellan låren. Eftersom vi aldrig har varit med om en spontan vattenavgång blev vi ganska glada, pirriga och lite små nervösa här hemma... Christian tyckte jag skulle ringa in till förlossningen för att kolla läget lite, barnmorskan jag fick prata med gjorde väl ganska klart för mig att det inte var vattnet som hade gått, när vattnet går är det ingen tvekan om det sa hon. Jag har ju hört många som har varit tveksamma och eftersom det är tvillingar tänkte jag att det kanske var tvåans vatten som hade börjat sippra och att ettan då låg i vägen för att det skulle komma en fors... men det trodde hon inte. Jag skulle såklart återkomma om det fortsatte komma vatten eller om det blev en "riktig" vattenavgång... efter att jag la på luren kom det inte EN jäkla droppe till ! Jag tog ingen citodon igår kväll ifall att det var nått på gång så tänkte jag att citodonen skulle få det att sluta, vilket resulterade i att jag låg och tjurade hela natten... KOM UT !
Så här ser det föresten ut när minimansgrisen ska städa sitt rum, tålamod morsan, tålamod !

Jättebebisar

Publicerat den 2011-10-15 klockan 11:45:43
Min man är en helt vanlig man, en såndär som av någon konstig anledning inte ser att det är stökigt, som inte kan stänga köksskåpen efter sig eller som inte vet hur tvättmaskinen fungerar ! Om det är någonting det bråkas över här hemma så är det städning. Faktum är att den vanligaste skilsmässorsaken är just att man har olika uppfattningar om hur ett hem ska skötas. Kvinnan tar på sig allt för mycket både i och utanför hemmet medans mannen ser hemmet som sin frizon där man kan ta det lugnt och vila inför nästa jobbdag. Det är inte bara min man som är såhär, så här ser det ut i de flesta relationer ! Hur kommer det sig ?
 För det första har vi som sagt olika uppfattningar om hur ett hem ska skötas, hans smärtgräns är betydligt högre än min, mannen tycker av någon konstig anledning att han är duktig om han plockar ur diskmaskinen, medans jag gör det varje dag utan att någon reagerar.

Gener ? Uppfostran ? Det är frågan, jag har nog gett svärmor en och annan pik under årens lopp vilket jag faktiskt skäms över. Hon hävdar bestämt att Christian minsann har fått hjälpa till hemma under hans uppväxt, eftersom jag inte var med på den tiden har jag ingen aning. Det jag vet är att jag aldrig har sett min kära svärfar någonsin plockat in i diskmaskinen, städat eller lagat mat, han gör "manssysslorna" hemma... Hur är det man brukar säga, barn gör inte som föräldrarna säger utan som dom gör. Det är jävligt viktigt att man är en bra förebild och att pappor visar sina söner att det INTE är okej att mamma sliter som ett djur här hemma medans vi sitter och spelar tv-spel, annars kommer det tyvärr bli så att även mina svärdöttrar kommer klandra MIG för att deras män är riktiga mansgrisar... Så visst har det med uppfostran att göra, men jag har faktiskt vuxigt upp i en familj där två vuxna har städat, pappa hade väldigt höga krav på städstandarden i vårat hem och det var alltid ordning och reda. Jag och mina syskon fick tidigt lära oss att vi skulle hålla ordning, det var aldrig någon skillnad på oss fyra, även om det skiljde några år på mig och lillebror och att han dessutom var pojk och vi andra flickor så skulle vi alla hjälpas åt med städningen. Vi har dessutom alla fyra sett pappa med sopborsten i ena handen och dammtrasan i den andra så då undrar jag hur i hela friden lillebror blev en sådan slapp man som alla andra män, kan man då skylla på gener ?

Det absolut värsta, det jag faktiskt hatar är att jag måste stå till svars för att det inte är ordning hemma hos oss, om det är stökigt här hemma så undrar folk varför jag inte har ordning, om jag är sjuk... ingen skulle någonsin få försig att fråga Christian !

Nu håller jag på med ett test här hemma, det är svårt som attans i och med att min smärtgräns är betydligt lägre än Christians men jag får stå ut, det får bli kaos här hemma... jag måste testa mansgrisen !!I morse fick jag frukost på sängen, en bra början men det krävs mer än så kära make !

Brottaren

Publicerat den 2011-10-14 klockan 18:26:56

Det blev inte så mycket med den där brottningsträningen heller, det är helt enkelt inte Gabbes dag idag... Han tittade på när de andra barnen tränade men fattade inte vitsen med att träna med andra ungar när han kan träna med sin pappa ! Jag känner en viss frustration, fast jag vet att det är totalförbjudet att hetsa sina barn att göra någonting bara för att man själv vill att dom ska tycka det är kul, men kom igen - Våra ungar är ju praktiskt taget tillverkade på en brottarmatta ! Någon liiitet uns av intresse borde det väl finnas ?
Lillebror i magen levde rövare så kanske kanske finns det hopp...
Öppna förskolan

Publicerat den 2011-10-14 klockan 15:35:37
Jag och Gabbe åkte med grannmamman och hennes ungar till öppna förskolan idag, det är skönt att komma ut lite på dagarna. Jag var på öppna förskolan när Jacob var bebis men kände aldrig att det var min grej, jag var så mycket yngre än alla andra mammor och hade faktiskt inget gemensamt med någon utav dem. Jag blev nästan mer ensam av att vara där än att sitta hemma själv i min lägenhet... Nu tyckte jag det var riktigt mysigt, kanske har jag vuxigt in i en roll som passar på öppna förskolan... Gabriel var dock av annan åsikt ! Han deppade ihop efter en kvart och ville åka hem.
Efter Öppna förskolan tog vi oss en pizza till lunch, det var därimot poppis hos alla barnen och även hos oss mammor som slapp laga lunch...
Nu håller Pappa Jonsson på och reder ut ett dunderbråk som har uppstått mellan de två bröderna, sen ska jag och lillgabbe åka och träna lite brottning !

Nu ska tant vila förmiddag

Publicerat den 2011-10-12 klockan 10:52:57
Igår eftermiddag åkte jag och Gabbe till Christians mormor en stund. Jenny och hennes lilla Bonnie hade varit där ett par dagar så jag ville gärna passa på att träffa dom en stund när de ändå var i närheten. När vi skulle gå jag och Gabriel fick Jenny hjälpa mig på med skorna och ganska samtidigt kom en kvinna från hemtjänsten, det var hennes första besök hos "gamle mormor" och hon klappade mig på axeln och frågade om det var jag som var Kerstin !! Nog för att jag ser sliten ut men 80 + ? När jag var hemma hos min syster i helgen var även hon ganska snabb med att påpeka att jag såg ut som en gammal tant... kul !
Kanske blir det så när ens bästa polare är ett par kryckor.. ?
Citodonen gjorde faktiskt ett bra jobb i natt, helt smärtfri var jag inte men jag gick på toaletten två gånger under natten utan att vare sig gråta eller be Christian om hjälp... Det känns skönt ! Det är ju faktiskt inte bara jag som lider, Christian och pojkarna har det också jobbigt med att jag har så ont så det är väldigt skönt att slippa väcka dom av lipande på nätterna !

baglady

Publicerat den 2011-10-11 klockan 20:33:05
Hyffsat effektiv dag måste jag säga, vi började med ett besök till barnmorskan på morgonen. Christian var med då det skulle vara ett förlossningsamtal, fast jag tyckte nog att det var som ett helt vanligt besök, förrutom att Christian sa att vi behövde en läkartid så vi kunde diskutera igångsättning... väldigt skönt att någon annan för ens talan ibland. Ja barnmorskan höll med och skrev in i journalen att vi skulle prata igångsättning vid nästa TUL som är i slutet av oktober, jag hoppas bebisarna kommer då någongång. Han tyckte också att det var väldigt dumt att jag gick runt och hade så ont så han lovade att ringa jourläkaren på förlossningen under deras telefontid senare under dagen.
Precis när vi kom hem så ringde våran liiiite snurriga Bm och beklagade att han hade glömt ta ett prov som han var tvungen att ha idag, så jag fick åka tillbaka... Då fick jag recept på citodon som läkaren hade skrivit åt mig, jag ska ta två stycken till natten, men är lite skeptisk ändå. Testar några dagar och ser om det hjälper, annars skiter jag i det... !
Det bästa med hela detta mötet var att bm gjorde ett snabbt ultraljud för att kolla hur bebisarna låg och bebis 1 har lagt sig med huvudet ner igen... WOHOOO !! Det trodde jag aldrig den skulle lyckas med och när jag sa till barnmorskan att jag tror den kan ha snurrat så sa Christian att det bara var önsketänkande från min sida, men icke ! Så med andra ord, vaginalt om dom inte ska lyckas snurra till sig ännu mer... !

Jag har även hunnit åka in till mitt sommarjobb för att få fram lite info som försäkringskassan vill ha, pratade in ett meddelande på min handläggares telefonsvarare så vi får väl se om hon ringer tillbaka i morgon ! Fick även ett telefonsamtal utav en annan handläggare idag, hon ringde i ett annat ärende och hade ingen aning om allt annat tjafs. En väldigt dryg och otrevlig kvinna som fick mig att tappa fattningen totalt, tror tyvärr jag kallade henne både inkompetent och hjärndöd innan jag la på luren, synd att det har blivit såhär... har absolut ingen respekt kvar alls för deras arbetsinsatts... något jag börjar skämmas för. Nu ligger bollen hos dom vilket är skönt för min del, slippa ha det hängandes över mig, åtminstone ett tag !

Inte nog med det jag har även tjänat ihop mina första pengar till 2000kr projektet, inte mindre än 330 kr. Fyra stora plastsäckar med pantburkar... Det kanske inte är normalt att man har så mycket pantburkar hemma ? Det är faktiskt ovanligt mycket för att vara hos oss också, men jag dricker ofantliga mängder bubbelvatten just för tillfället...
Bara 1670 kronor kvar...

2000 kr på en vecka

Publicerat den 2011-10-10 klockan 13:42:00
Har spenderat förmiddagen hos Johanna och det är alltid trevligt att sitta och snacka skit ett par timmar, när jag kom hem så bestämmde jag mig för att färga håret som jag aldrig gjorde igår. Precis när jag hade slängt i färgen i skallen så ringde dom från Gabbes förskola och jag behövde komma dit med extra byxor... slarvigt värre att inte ha extra byxor på plats. Jag fick iallafall dra en plastpåse över huvudet och sen en mössa på det, jag såg lite rolig ut men det är sånt man får bjuda på.


Sitter och kollar på ett inspelat avsnitt av lyxfällan och det är helt hopplöst hur vissa människor spenderar pengar, jag älskar att shoppa men det finns ju vissa gränser alltså. För några årsen blev jag så irriterad på folk som hävdade bestämmt att dom inte hade några pengar, det fanns inget utrymme för att spara och man var tvungen att låna pengar för att köpa mat till sina barn... jag förstår att alla människor har olika förutsättningar och ALLA kan hamna i skiten, men jag tror ändå att man kan ändra sina vanor ganska lätt och på så vis ha mer pengar över än innan. Jag gjorde ett litet projekt då som gick ut på att jag skulle hitta 2000 kr här hemma på en vecka. Då menar jag hur man ganska lätt kan sälja grejer på tradera, panta burkar osv... sånt som alla kan göra. Man behöver inte vara en börshaj för att få fram lite extra pengar.. det räcker med att man säljer gamla kläder man inte längre vill ha. Nu tänkte jag att det var dags igen, tror ni jag lyckas få fram 2000 kr på en vecka genom att bara sortera ? Det tror jag och i såfall blir det en fin födelsedagspresent till mig, för faktum är att man KAN unna sig lyx om man har pengar över. Så projekt "jaga" pengar börjar nuuuu.....

Lazy sunday

Publicerat den 2011-10-09 klockan 12:12:06
Vilken underbar dag jag hade igår, det var första gången jag var på St.jörgens spa men defenitivt inte den sista, jag tror att spat öppnade för sådär en 5 årsen, jag jobbade på ett annat litet hotell i närheten, nämligen St.jörgens hotell och pensionat. Gissa om fd chefen var glad över det stora konkurrerande hotellet som skulle öppna och dessutom med ett snarlikt namn... I vilket fall det var otroligt fräscht och modernt men visst man får vad man betalar för, en ansiktsbehandling och tillgång till spa avdelningen kostade 1500 kr, TACK mamma och pappa för det ! Jag kände mig som en riktig liten prinsessa, eller liten och liten...Bilresan ner gick förvånadsvärt bra och även att köra runt på hisingen gick kanon, därimot blev jag lite stressad över att behöva köra hem i mörkret, det var nästan så att jag bestämde mig för att stanna i Göteborg över natten. Men jag tog och åkte hem ändå, jag behöver min säng med mitt glidlakan och värmekudde ! Sen är det alltid skönt att vakna hemma... resan hem gick långsamt och lite svettigt men jag kom fram helskinnad och det är viktigast.

Jag fick träffa lilla Lucas igår också, söt som socker såklart och kära någon va små dom är. Tänk att jag har två sådana i min mage, det känns ju helt galet. Tyvärr glömde jag min kamera i bilen så det blev ingen bild på lillgrabben denna gång. Nästa vecka åker jag ner igen, det är så många jag vill hälsa på och jag hade bokat upp mig lite väl tajt igår, så jag tar ungarna och åker ner igen. Det känns otroligt skönt att våga åka fram och tillbaka till gbg, det är nästan den största anledningen till körkortet...

Nu ska jag fortsätta min lata söndag här hemma, färga håret ska jag göra och pilla mig lite i naveln... nää det går ju inte, jag har ju ingen navel längre.

Lilla pärlan

Publicerat den 2011-10-07 klockan 22:18:47
Det är med skräckblandad förtjusning som jag åker till Göteborg i morgon, min tanke var väl egentligen att mannen skulle köra till Göteborg, hoppa av vid Vallhalla och sen skulle jag köra vidare till hisingen. Var iof ganska tveksam till om jag vill göra min första Göteborgskörning från Vallhalla, det finns kanske lättare ställen att börja på, så tanken att kanske åka med till stan för att sen ta vagnen till syster fanns också, men det skulle antagligen bli för jobbigt rent fysiskt, dessutom skulle det bli alldeles för stressigt. Så det blev ett litet bilköp idag, det är absolut inget impulsköp, men vi har velat fram och tillbaka vilken typ av bil vi ska köpa. Det känns som att en 7- sitsig bil vore på sin plats med tanke på att vi snart är 6 st i familjen, men vi bestämde oss för att köpa en liten billig pendlar bil till och börja med eftersom vi kommer behöva även en sådan. Sen får vi se hur snabbt behovet av en större bil blir...
Eftersom Christian hade lovat att hämta upp en kollega i morgon blir det alltså bäst att jag kör till Götet själv och slipper passa tider både på morgonen och kvällen, första gången jag kör till och i stora stan... nervöst !ja det blev ju en fruktansvärt dålig bild, det är mörkt och kallt ute, vi är super nöjda och jag tycker bilen är jätte gullig.


Spaväskan är packad och jag är superladdad, allt som har med försäkringskassan att göra ligger på is tills vidare, det finns inget jag kan göra i helgen ändå !
säg inte hej...

Publicerat den 2011-10-07 klockan 14:40:44
Jag har inte varit i toppform idag om man säger så, natten har varit jätte jobbig. Jag har haft fruktansvärt ont i hela kroppen och har känt mig helt borta i huvudet. Det är nästan så att jag började fundera på om jag hade värkar och borde åka in till sjukan, men vem skulle då göra alla mina viktiga samtal till och för försäkringskassan, det var alltså det som snurrade runt i mitt huvud ! Jag steg upp vid 07.00 med sprängande huvudvärk och svullnad i ansiktet, fortfarande hel snurrig i skallen - försäkringskassan har lyckats att knäcka mig, på riktigt jag orkar faktiskt inte längre. Just nu känner jag att gör deras jobb, sitter i telefon hela dagarna och jagar jagar jagar ! Det enda jag vet är att vi är långt ifrån färdiga och jag orkar inte längre...
Efter att jag hade fått i väg Jacob till skolan gick jag och la mig igen, hoppades att Gabbe tänkte ta en rejäl sovmorgon. Han lät mig sova och när jag vaknade mådde jag precis lika dåligt som innan om inte ännu sämre. Jag känner inte för nått, vill inte ens åka ner till Göteborg imorgon. Det gör mig faktiskt vansinnig att jag har tappat sugen så totalt...
Jag gick runt och lipade lite här hemma och det slog mig att hela situationen med att jag inte kan gå vidare mycket gör allt mycket värre, jag känner mig verkligen som en fånge i mitt hem. För en månadsen ungefär öppnade ett litet gym här i byn och jag tycker inte folk gör annat än att tränar... jag vill också träna, jag älskar ju att träna ! Jag har många gånger funderat på om jag ska försöka ta mig dit på nått sätt och åtminstånde lyfta lite vikter, men det blir aldrig så. Jag går runt här hemma i mina pyjamasbyxor och mår allmänt skit... Det jag inte har tänkt på är att vi faktiskt har en hel del träningsprylar här hemma... jag drog på mig träningskläderna och gympaskorna för att sen gå ner till vårat lilla "gym".
Jag skulle inte vilja påstå att jag körde järnet, med tanke på huvudvärken och svullnaden i ansiktet (som antagligen beror på allt gråt)  men bara att få på sig träningskläder och sitta och dra lite i vikterna gjorde underverk för min mentala hälsa. Inte nog med det, jag blev hungerig också, på riktigt hungerig inte sådär illamående blandat med chokladsug !
Det blev en mega god risotto med enkel sallad till lunch och, japp det var gudomligt gott. Kanske skulle jag ta ett jobb som kock...

se där ja.... tror jag !

Publicerat den 2011-10-06 klockan 16:21:32
Kanske är det så att min försäkringskassamardröm är under skaplig kontroll, för helt säkrad är den knappast. Det litar jag inte på förrens jag har pengar på kontot !
Det var en tjej från försäkringskassan som hade ringt igår, hon ringde tillbaka idag och jag fick benat upp åtminstånde en fråga med henne, sen skulle hon kolla upp det andra med sina kollegor och återkomma ! Hon ringde tillbaka ett par timmar senare, dessvärre utan svar... GAAAAAHHHH !!! Det hon kunde göra var att lägga ett mail till den kvinnan som hade hand om min sjukskrivning, jag påpekade dock att denna kvinna INTE kunde hjälpa mig för två veckor sen när jag pratade med henne och antagligen inte nu heller... men men vad har jag att förlora ?
Denna handläggaren ringer faktiskt upp mig inom 30 minuter, vilket är en klar förbättning mot hennes kollegor, hon hade självklart inga svar och förstår min frustration så hon ger mig nummret till den kvinnan som har skickat ut blanketten om inkomstbeprövning i samband med moderskapsintyg... Sen att den kvinnan jobbar som VÄXELTELEFONIST kan ju inte hon veta, eller ? ÅHHHHHHH..... Nu har det gått så långt att det brister totalt för mig, jag orkar inte längre. Det tjocknar i halsen och tårarna sprutar, det är inte roligt att man ska behöva bli så ledsen. Växeltelefonisten tyckte att det var fruktansvärt eländigt att jag inte kunde få någon hjälp med tanke på att mina frågor som sagt är vansinnigt simpla, så hon gav mig direktnr till två olika specialister på försäkringskassans huvudkontor ! Jag ringde upp en utav dessa personer och hon lät väl inte jätteglad över att jag hade fått tag på hennes nr, vilket jag förstår dom har ju liksom bättre saker för sig än att svara på massa arga telefonsamtal, men när jag sen hade fått ställa min fråga blev hon väldigt sur över att jag hade behövd gå så långt att ringa henne... Jag menar bara idag har jag ju pratat med minst två olika handläggare som borde kunna ge mig ett snabbt svar. I vilket fall, nu hoppas jag att läget är under kontroll och att jag gjorde rätt som ringde csn och bad dom säga upp mitt bidrag för att i stället få min sjukersättning ! Nu måste jag bara ringa tillbaka till min handläggare på sjukersättningen... wish me luck !

En svärmorsdröm... eller ?

Publicerat den 2011-10-06 klockan 10:51:43
Är min son en svärmorsdröm ? Ja vad vet jag, men jag är ganska säker på att han charmar de flesta medelåldersdamerna med sina stora blåa ögon och framför allt med sitt genuina intresse för matlagning.
I tisdags när han kom hem från skolan kikade jag igenom hans väska, morsan måste ju ha koll, då hittade jag en lapp med ett skrivet recept på. - Färsig soppa stod samt ingredienser till denna "vuxna" soppa kan jag tycka... eller jag var iallafall inget jätte fan av lök, rotselleri och palsternacka när jag var liten.
Jag frågade såklart Jacob var det var för något, tänkte att det kanske var någon typ av läxa eller något dom hade sysslat med på fritids, Jacob svarade att det var en helt UNDERBAR soppa som de hade fått till lunch.
Hmm okej, men vem har skrivit receptet till dig då ? Ja det var Bitte såklart - Bitte är alltså bambatanten på skolan.
Det måste vara varje bambatants dröm att ungarna kommer och frågar efter recept på dagens lunch ? Jag kan verkligen se händelseförloppet framför mig och det gör mig lycklig på nått vis...
Det blev dock ingen färsig soppa till middag igår utan min favorit, skaldjursoppa ! Jag är antagligen världens bästa på att göra just denna soppa - utan att verka överlägsen at all ! Grabbarna var lika nöjda som jag...

Stampar vidare...

Publicerat den 2011-10-05 klockan 14:14:49
Ja en liten uppdatering kring försäkringskassadramat kanske vore på sin plats, fast jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Jag åkte dit, det var inte en kotte där så det var bara för mig att traska fram till disken och förklara mitt ärende. Två jättetrevliga personer stod där och lyssnade på mig, båda blev väldigt upprörda över hur deras arbetskollegor hade behandlat mig och att jag självklart hade all rätt att vara förbannad. Eftersom jag ser hyffsat sprickfärdig ut så insåg dom även det akuta i problemet. Nu kunde ju inte dom hjälpa mig, det måste vara en handläggare, det förstår även jag att det är olika yrkeskompetenser och kassapersonalen inte kan samma saker som handläggarna. Tjejen i kassan ringde iallafall till den handläggaren som jobbar i Ulricehamn (fast hon sitter i Borås), den kvinnan hade givetvis semester, hon återkommer på fredag ! Det är ju så att man vill börja grina... jag fick dock hennes direktnr och mailadress, så jag ska sätta mig att skriva ett väldigt tydligt mail till henne redan nu, sen ska jag ringa henne kl.08.00 på fredag morgon !
När jag promenerade ut från försäkringskassan tog jag upp telefonen för att kolla vad klockan hade hunnit bli, tror ni inte jag hade ett missat samtal från dolt nummer då ?! Sätter alla mina korvören på att det var från försäkringskassan... synd att det ska vara så svårt att lämna ett röstmedelande ! Eller kanske ringa en gång till... !
Köpte en skötbädd till skötbordet idag, det var svårt att bestämma sig, men jag gillar denna röda mest... tror jag ! Sen åkte jag in och hämtade babyskydden också, satt och pratade med BVC sköterskan i nästan 1 timma. Hon är väldigt trevlig och jag är glad att ha henne som sköterska till barnen. Hon verkar bry sig väldigt mycket, det gillar vi !

Nu jäklar....

Publicerat den 2011-10-05 klockan 07:52:06
Idag har jag varit uppe i ottan, eller ja det beror väl kanske på hur man ser det... men klockan 05.30 iallafall ! Det är tidigt för mig. Jag har vart och kört Christian till tågstationen, han ska till Stockholm på mässa. Jag vill också åka till Stockholm, fast jag kan hoppa över mässan.
Själv ska jag spendera min dag på försäkringskassans kontor, jag skulle ju ringa tillbaka i måndags, vilket jag såklart gjorde. Jag fick då prata med ytterligare en kvinna som inte kunde hjälpa mig ! Man skulle ju kunna tror att mina frågor är väldigt unika och svårlösta men så är inte fallet, jag har väldigt grundläggande frågor om min SGI. Kvinnan lovade att någon skulle återkomma till mig inom två arbetsdagar, annars kunde jag gå vidare till enhetschefen. Eftersom jag ringde tidigt på måndag morgon så räknar jag den dagen som en arbetsdag och gårdagen är då den andra arbetsdagen. Nu har jag faktiskt inget val, jag åker in till kontoret idag och jag vägrar åka därifrån förrens jag har fått den hjälp jag behöver, det är sjukt att man ska behöva kämpa såhär för att få svar på några enkla frågor ! Det värsta är alla dessa sjuka människor som faktiskt inte orkar ringa och tjata, jag är trots allt bara gravid... Jag tänker inte ge mig !
Och just det, enhetschefen... det ska bli spännande att få träffa denne ;)

Lyxlördag bokad

Publicerat den 2011-10-03 klockan 11:16:42
Hur härligt låter inte detta : En kur med naturkraft; vitaliserande och renande. Glid ner i ett vitaliserande bad. Njut av bodyscrub som efterföljs av utrensande inpackning, ansiktsrengöring och ansiktsmassage. Kuren avslutas med ryggmassage och välgörande kropps- och ansiktsprodukter... ?? Super härligt va, jag ringde och skulle boka detta spapaketet för en stund sen. Det blev ett nej såklart, massera en tvillinggravid i v.34... nja inte jätte lockande kanske ! Jag fick boka in en ansiktsmassage i stället, dessutom så får jag spendera hela dagen på spat, med olika bassänger och bastuar och bara det kommer göra susen för min stackars rygg... Inte nog med det... EGENTID !

Det är rätt bra att boka in sånahär lyx, mys grejer i slutet på graviditeten, då har man nått annat att längta efter och se framimot. Annars blir det rätt mycket funderingar och hopplösa tankar på hur jobbigt det är... men denna veckan vill vi inte ha några bebisar, jag ska ju på spa!
Tänkte jag skulle passa på och hälsa på mina syskon också, när jag ändå är i Göteborg. Framför allt lilla Lucas, gud va jag längtar efter att få snusa bebis.
Sist men inte minst, jag ska dricka islatte, herregud va jag saknar expresso house... löjligt eller hur !

dimmig lördag

Publicerat den 2011-10-01 klockan 20:58:04
Vissa dagar liksom bara försvinner, idag är en sådan dag ! Vi har inte gjort särskilt mycket, men ändå har vi haft att göra hela tiden. Vi har inte haft tid att bli uttråkade, fast vi har inte gjort något speciellt... hänger ni med ?


Igår fick vi ett super snabbt besök av mormor och Bosse, dom har sin husvagn i Ulricehamn på vintrarna och igår var det dags att ställa upp den. Jag tycker det är jättemysigt att ha dom nära nu i vinter när bebisarna kommer. Om dom nu kommer vara i vagnen nått vill säga. I vilketfall så har vi fått ett skötbord av min moster som min lillkusin har vuxigt ur och det slängdes in i lite snabbt igår...Christian fick nöjet att bygga ihop det idag och jag tycker det är jättefint, ska bara köpa en såndär skötbädd att lägga på, hade en jättefin mörkblå med spöket laban till Gabbe. Synd att jag gjorde mig av med alla bebisgrejer efter honom..


Mormor passade på att bråka lite med mina träningsplaner inför vintern, hon tyckte helt enkelt att jag skulle skärpa mig och lägga kortvasan på is ett år till... Hon sa att jag kommer ångra mig när jag blir äldre och kommer kissa på mig i tid och otid ! Då passade jag på att ta en bild på lilla mormor när hon var mitt i sin uppläxning, men hon ser ju väldigt glad ut för att "skälla" !?!  


Nää nu blir det filmmys med Gabbe i våran säng, Jacob har jag knappt sett röken av sen igår morse. Han sover över hos en kompis för andra kvällen i rad... ja olika kompisar är det ju. Antar att det bara är början på ett nytt kapitell i hans liv... mindre tid för mamma =(

RSS 2.0