nyfiken i en strut tittar ut

Publicerat den 2011-03-11 klockan 20:38:07
Ja ibland tar det ett litet tag mellan inläggen, det blir ju gärna så när man har annat för sig. Det finns ju betydligt viktigare saker att göra, tyvärr. Ändå är det så att man hela tiden är med om saker som man gärna vill skriva om... men man får inte tummen ur, för när man väl har dom där tio minutrarna för sig själv utan barn/jobb/plugg så vill man liksom bara... hmm SOVA ! Nu är det fredag och av någon anledning så hittar jag ofta tid just på fredagkvällar. Idag fick jag lite bloggpepp av bästaste mormor.

Förra veckan var jag inne i stan och körde lite bil, helt plötsligt ser jag två polisbilar. Är man uppvuxen på Hisingen som jag är det ingen big deal, men här i ministan, på landet är det faktiskt lite ovanligt. Min lärare trodde att det nog var en vanlig rutinkontroll på gång, men inte jag. Efter ett tag såg vi två bilar till och efter ett litet tag ytterligare två, det är inte vanligt ! Jag som är en väldigt nyfiken människa (något som jag antagligen har ärvt av just mormor, som alltid sitter med nästan mot köksfönstret för att ha koll på alla grannar)tyckte att det var bäst om vi hängde på så vi kunde se vad som var på gång. Min lärare skrattade bara åt mig, men jag som faktiskt hade lagt märke till UT bilen som låg i röven på oss hängde efter polisbilarna, tills min lärare tvingade mig att göra en dum högersväng och släppa förbi den stressade journalisten. Väl hemma slängde jag mig på datorn för att kolla upp vad som hade hänt, men inget !! Fortfarande i skrivande stund har jag ingen aning om vad som drog sex polisbilar och en stressad journalist till våran lilla landsväg och det gör lite ont i mig.
Ja vad har mormor med detta att göra då, förutom att hon är nyfiken, nja  idag satt jag och väntade på bussen och plötsligt tvärnitar en grå volvo och självklart var det min nyfikna mormor som hade sett mig sitta där, hon råkar bo ca 15 mil från mig så jag blev både förvånad och väldigt glad.  Hade inte mormor varit en så nyfiken person hade hon inte sett mig.
Så visst är det härligt med lite nyfikenhet !


handywoman ?

Publicerat den 2011-03-03 klockan 19:31:43
Självklart... ! Jag har spacklat, slipat och målat här hemma och tycker det är lika självklart att jag ska göra det som att Christian ska diska eller städa. Något som stör mig väldigt mycket är brudar som sitter hemma och väntar på att deras gubbar ska fixa med hemmet. Hur svårt kan det vara ? Och varför skulle han vara bättre på att måla än mig ? Hur ska man kunna komma någonstans i jämställdhetsfrågan om man inte är villig att ta egna intiativ i det som anses vara manligt ? Hur ska vi kunna kräva av våra män att dom ska diska om inte vi kan mecka med bilen eller skruva upp en hylla ?
Nä lyft på röven brudar och ta saken i egna händer annars kommer vi ingenstans !


ZARA

Publicerat den 2011-03-03 klockan 12:39:58
Har ni varit inne och kollat på Zara ännu ? Det har jag och här är några av mina favoriter till grabbarna. Älskar kraglösa skjortor på småpojkar, det blir lite mer vardag på nått vis.
Nu ska jag plugga lite, för det har inte blivit något med det denna veckan, har vart riktigt trött. Just det var ju hos läkaren förrut och hb och socker låg bra. Hb:t var ovanligt högt för att vara mig, känns jätteskönt !

I morgon är en annan dag

Publicerat den 2011-03-02 klockan 20:06:50
Usch, jag har kännt mig super stressad idag. Jag vet inte riktigt varför, är trött och har jätteont i magen. Skippade tantgympan idag känner att jag behöver vila och stressa av lite. Var hos läkaren förrut och det var verkligen rätt dag att komma dit med tanke på hur trött jag var, i morgon ska jag tillbaka och ta en massa prover. Jag hoppas att allt står rätt till och jag hoppas att stressmagen eller vad det nu är för fel försvinner...

Gabriel mår bra idag, han har inte pratat något om busshändelsen. Jag ringde västtrafik och anmälde det som hände, sen var det inte mer med det. Jag trodde kanske att dom skulle ta mitt nummer så bussbolaget kunde ringa och be om ursäkt eller nått. Funderar på att skicka in en insändare till tidningen... ja vi får se !

Nu ska jag försöka stressa ner och ta en macka innan jag ska börja fasta inför proverna. Hoppas morgondagen blir bättre !Hittade en gammal bild från när Jacobs döptes 2003/12 ! Den blir jag glad av..

Mysdag på stan

Publicerat den 2011-03-01 klockan 17:42:09
vänta på bussen, antagligen för sista gången...


shoppa leksaker är roligt, om man bara kan bestämma sig...


välbehövlig fika efter leksaksaffären...


morsan smockar i sig en dundersemla, god var den.


chokladboll till Gabbe


shoppa kläder med mamma är inte så kul


tokunge

Anmäla ?

Publicerat den 2011-03-01 klockan 15:22:49

Jag och Gabbe har haft en härlig dag på stan, vi hämtade Jacobs tapeter, shoppade och tog oss en fika. När vi skulle gå av bussen var vi dock med om en mindre trevlig händelse. Jag gick av före Gabriel för att kunna lyfta av honom, men precis när jag skulle ta honom började bussen rulla. Jag fattade ingenting, men tog ett grabba tag om Gabbes overall och skulle dra ut honom. Då stänger busschaffören dörren så stackarn klämmer sig, han sitter alltså fast i dörren samtidigt som bussen kör iväg. Jag släpper såklart inte taget utan får springa efter bussen, som tillslut stannar efter ett tag. Han fick inte upp någon vidare fart som tur var, för då hade jag aldrig kunnat hålla kvar. Såfort busschaffören såg att Gabriel var ute drog han iväg i en jäkla fart. Han kom inte ut för att höra/kika hur det gick med oss, utan drog bara iväg. Jäkla dålig slit alltså, jag var helt galen och gabriel vill aldrig mer åka buss. Min första reaktion var att jag ville ge chaffören en snyting, nu känner jag för att anmäla det som hände. Jag ska ringa tilll västtrafik, men man kan väl inte anmäla människor såfort de gör ett fel i arbetet ? Vad ska jag anmäla honom för liksom ? Tycker bara det är så dålig stil och Gabriel förtjänar verkligen en ursäkt !

Nu spelar vi spel och han har inte fått några men för livet och det är såklart det viktigaste..


Vet inte vad jag gör...

Publicerat den 2011-03-01 klockan 10:58:53
Gör ett patetiskt försök att hotta upp bloggen lite, vet knappt vad en jäkla htmlkod är för något.  Så om ni undrar vad tusan det är som händer så vet ni vad jag håller på med, ska försöka lägga in lite bilder i kategorispalten, eller under där ni vet och sen vill jag få bort reklamgrejen som ligger i underkant HELA tiden... inte den vanliga reklamen som ligger under första inlägget för den ska ju vara där, men den där interflorareklamen (?) den stör mig.

Vi får väl se om jag lyckas, men nu ska jag och gabbe till stan..

RSS 2.0