söndag

Publicerat den 2012-01-29 klockan 21:45:31
Idag har vi fått mycket gjort här hemma. Arga snickaren var här och kopplade in lite belysning, bara sådär 1.5 år senare. Det känns trevligt att kunna erbjuda sina gäster en lampa i hallen , så man liksom ser vart man sätter fötterna.

Arga snickare (svärfar) tjurade lite över vissa eluttag och kopplingsgrejer, så ja vi fick oss en liten fingervisning... fast inte det långa fingret då förstås utan ett pekfinger och lite aja baja...
Vi (svärfar) fick även upp badrumskåpet på lilltoan.
Christian fixade ihopa den nya tvättmaskinen som är heeelt underbar by the way... Sist men inte minst Christian fick hämtat hem mitt kap.
Vår fina skänk, som faktiskt är himla fin och värd betydligt mer än 400 kr. Hade nog tänkt att jag skulle måla den vit men det tyckte ingen annan. Det passar inte riktigt in i hallen som den är just nu, så det får nog bli att göra om på ett eller annat sätt. Antingen möbeln eller väggen bakom möbeln.

Kan ha gjort väldens affär...

Publicerat den 2012-01-28 klockan 16:40:47
Oj oj oj... idag har jag fyndat... big time !
Vi har under en längre period letat efter en skänk att ha i hallen. Vi har en liten extremt opraktisk hall och det är lite ironiskt att det just i detta huset har bott två storfamiljer med tvillingar... eller bor... ja alltså inte just nu då, men dom som bodde här innan hade också tvillingar och hade fem ungar. Huset är defenitivt inte byggt för tvillingfamiljer.
Ja hallen är opraktisk och ser inte direkt inbjudande ut, antagligen för att det är så rörigt. Skor precis överallt och faktum är ju att tvillingarna inte har skor ännu så värre lär det ju bli.
I vilketfall , tillbaka till skänken. Vi har sökt med ljus och lyckta efter en trevlig skänk att ha i hallen. Funktionalitet är kanske det viktgaste, men vi vill ändå ha något som vi tycker är snyggt och som passar våran stil. Vi har gått igenom blocket i flera månaderstid, kollat av med vänner och bekanta och kollat på loppisar men inget har passat.... tills idag ! Idag åkte jag in på en loppis som ligger i grannbyn, samma by som har den fantastiska second hand butiken.. fast detta är en riktig bonnaloppis kan jag lova. Grejer preciiiiis överallt... jag kom ungerfär 1 meter in i lokalen sen var det tvär stopp. Sofforna stod på hög och man såg inte ens bort till andra änden av rummet. Det jag såg när jag spejade över alla prylar var ett fantastiskt bord med tillhörande stolar... men okej ett bord behöver jag inte så jag frågar mannen som jag bara antar jobbar där om han kanske har en skänk och sälja. Det fanns en skänk, en väldigt fin och Annelie- passande skänk men det var hans sambo som drev loppisen så jag var tvungen att prata med henne. Under tiden stod jag och fantiserade ihop en summa hon kanske skulle kunna tänkas sälja skänken för... 1000 eller 2000 kanske... ja 2000 har jag sett att man kan få en sånhära skänk för på blocket så det verkar ju rimligt, fast det hade jag INTE råd med, vi har ju ett sparar år ! (tråk - inte köpa nått - år)
Ja den lite halvtokiga,  fast very trevliga kvinnan kommer tillbaka från dass och jag frågar då om jag kan få köpa skänken... Njjjaaaa hmm igentligen så är det tänkt så att man ska köpa det tillsammans med ett bord och ett par stolar som liksom hör ihop med skänken... okej okej är de DET bordet och så pekar jag såklart på det superfina bordet som jag först la märke till när jag spejade runt i lokalen.
- ja precis sa den lite tokiga kvinnan (men trevilga återigen)
- okaj okaj tänkte jag, jag chansar på och drar hon till med flera tusen tusenlappar så kan jag ju charma henne på mitt speciella vis och kanske ... kanske kan jag få köpa skänken utan bord och stolar för lite mindre pengar än vad hon en gång hoppats på... Hur mycket har du tänkt då, frågar jag lite "tufft"
- JOooo kanske hade jag tänkt mig... fyra
( ohh shit fyra TUSEN... uj uj uj.. hur ska jag pruta ner det till sådär en tusenlapp)
- ähh fyra hundra... ja för allt då.
Nu vill inte jag vara den som är den ( kände för att lägga av ett gapflabb och dansa indiandansen ) men ja jag tog grejerna och liksom tackade för mig. Fast hur tusan ska jag få hem allt tänkte jag och det tänkte den halvtokiga, trevliga kvinnan också som helt appropå tillkallade sin sambo och satte honom i arbete.
- Kör detta till Blidsberg !
- ähh hmm
- Det fixar du väl, det är ju bara en halv mil eller så...
- ähh aaahh
Här kommer då jag in och räddar karlstackarn... kanske är skänken liiiite tung. Vi kan ju komma i morgon och hämta allt tillsammans med min man ?
Ja den stackars mannen pustade ut och tyckte det lät som en himla bra idé. '
Så i morgon blir vi 400 kr fattigare men en skänk / bord/ stolar rikare ... woohhoo.
Såhära ser det alltså ut nu, i morgon ser det nog annorlunda ut... kanske om vi inte ska shabby chica skänken först.

Lycka

Publicerat den 2012-01-27 klockan 15:18:42
Jag har haft svårt för att hitta lugnet och njuta av bebistiden med de andra barnen. Jag har nog skrivit det förrut att jag har haft väldigt höga krav på mig själv och därför kanske prioriterat fel. Det beror ju såklart på vad man tycker är viktigt i livet. Jag tyckte inte att Jacob och Gabriel var mindre viktiga då än vad jag tycker att Hjalmar och Lovis är nu, men det känns som att jag vet saker nu som jag inte visste då, det är ju inte så konstigt - Jag är nästan 9 år äldre. Under graviditeten med Gabriel fantiserade jag om hur det skulle bli och hur skönt det skulle bli att få vara sådär lugn och behaglig bebismamma, men så blev det tyvärr inte.
Denna gången blev det nästan tvärtom, eftersom det skulle bli två var jag totalt inställd på att det skulle  bli överjävligt och superstressigt, jag skulle vara trött och ofokuserad nästan jämt. Jag var till och med lite besviken i perioder. En liten sladdis hade jag kunnat tänka mig, men två ?
Nu har det snart gått tre månader, när Jacob var tre månader hade jag redan börjat jobba. När Gabriel var tre månader var katastrofen ett faktum. Nu är våra små pösbullar tre månader och vi njuter mer än någonsin och jag är så otroligt tacksam och lycklig över att ha fått möjlighet att uppleva allt detta igen.
Det ända jag känner för att göra på dagarna är att åla omkring på golvet och prata bebisgojja och det är också det ända jag måste göra. Ja och hänga lite med de stora grabbarna också såklart vilket är skoj det också...
Jag lever livet och det är ta mig tusan första gången någonsin...

good morning..

Publicerat den 2012-01-27 klockan 09:04:57
Jag har inte riktigt varit mig själv denna veckan, very mutcho trött... I onsdags gick jag och la mig när Christian kom hem från jobbet och vaknade sådär en 12 timmar senare. Tack och lov att jag har en väldigt förstående och "Annelie-erfaren" man, för det är just det allt handlar om, att han vet vad jag behöver när jag behöver det. Antar att åren gör så med ett förhållande.
Nu känner jag mig något vettig igen, men jag är alltid väldigt trött denna tiden på året. Det kommer gå upp och ner fram till april ungefär... Det är egentligen nu man ska dra iväg på solsemester, det säger vi varje år men det blir aldrig av.
Igår var vi till Bvc för lite vägning och mätning, Bvc-läkaren var där och checkade läget också.
Hjalmar väger nu över 7 kilo och hans "kurva" går rätt upp...
Lovis väger 5200 och hennes kurva är lite mer normal, eller normal är ju såklart Hjalmars kurva också.... Bara lite annorlunda.

Hångelhönan...

Publicerat den 2012-01-24 klockan 17:29:44
Jacob kom precis hem från en kompis, han åker dit direkt efter skolan då han bor i en annan by. I vilketfall, det ska tydligen vara disco på skolan om ett par veckor och innan Jacob har fått av sig ytterkläderna och kommit in från hallen vill han självklart dela denna nyhet med mig. På discot finns det dessutom en hångelHÖNA... hur äckligt är inte det ? Jag håller med honom, vem tusan vill hångla med en höna ?
Som sagt det är så otroligt roligt när man hör och ser hur barnens värld växer, har en annan liten kille som också har upptäckt något nytt och spännande i livet.

Tapetserar

Publicerat den 2012-01-23 klockan 22:06:57

Idag vaknade jag och bara kände för att tapetsera. Det är så med mig, det kommer när det kommer och när det väl kommer finns det ingen hejd på mig.
Vi har en liten toalett på nedre våningen som var väldigt otrevlig. Det är hela familjens hatobjekt. Vi hade gärna sprängt bort hela skiten och byggt en garderob istället, men en familj på 6 behöver ett extra wc så är det bara. Därför bestämde jag mig för att tapetsera idag och det blev så in i bänken snyggt ska ni veta, så snyggt att vi måste lägga nytt golv , för det blev helt plötsligt väldigt fult. Ny stol behöver vi också för den vi har nu luktar piss.
Jag visar en liten bild så får ni se hur det ser ut nu, imorgon ska jag sätta upp badrumskåpet som jag köpte på Ikea gör ett tag sen.


Har spelat innebandy ikväll också, fy fasiken säger jag bara. Jag lever antagligen inte i morgon.


Helhelg

Publicerat den 2012-01-22 klockan 21:20:41
Vilken fullspäckad helg jag har haft... jag har brutit mot den vita månaden flera gånger om. Vin, cigg och kebabtallrik har påträffats nära min mun. Eller i kanske ! I fredags hade vi tjejkväll hemma hos Johanna, ett gäng goa tjejer här i byn träffades och drack vin/öl och pratade om allt mellan himmel och jord.
Igår åkte vi hem till mina föräldrar och åt fantastisk god mat, mamma hade vart duktig och gjorde Gi-mat till mig. Mamma och pappa tog bebisarna så jag och Christian fick sova hela natten. Ingen träning har det blivit bara en massa frosseri, men det har det ta mig tusan varit värt.
Jag har ju som ni vet en fäbless för gamla kläder så mamma plockade fram en låda med kläder från när jag, Pernilla och Cathrine var små. Jätte roligt att kunna använda sånt igen...

morgonpromenix

Publicerat den 2012-01-18 klockan 09:48:46
Startade dagen med en rask promenad efter att jag hade lämnad Gabbe, gick ca 6 kilometer och det var en svettpromenad kan jag säga... riktigt riktigt skönt. Både jag och bebisarna mår superskönt av att komma ut på morgonen. När jag kom hem körde jag lite snabba magövningar också, inte sådär döden döden utan bara lite, det är ju gympa idag också så jag behöver inte köra slut på mig redan nu.
Tyvärr har jag fortfarande ont i magen, känns så himla tråkigt och jag börjar nästan bli lite orolig. Funderar på om det är kosten som inte är bra, man äter ju en hel del fett. Jag ska nog se om jag kan ändra lite, kanske äta annan typ av fett, lägga till lite mer kolhydrater men ändå satsa mest på protienet ? Vatten dricker jag massor så det är nog inte det som är problemet...
Rosiga goa kinder efter morgonpromenaden, precis som det ska vara...

Testat något nytt...

Publicerat den 2012-01-17 klockan 16:29:17

Jag fick vara med som testpilot för Arlas nya Arla panna. Arla Thai panna närmare bestämt. Tänkte mig en liten gryta med kyckling och bönor, så blev det också. Jag hade i ca 500g kyckling, 200 bönor, 100g linser, lite broccoli och Thaipannan. Resultatet blev bra, det var lagom med smak, inte för starkt men ändå lite sådär.. Harkel harkel... Gott ! Christian ska få med sig en portion till jobbet i morgon, fast han behöver nog ha ris till så att han blir ordentligt mätt.


Kardemumma

Publicerat den 2012-01-17 klockan 08:49:46
Det blev inte så farligt igår ändå, var nog mer magkatarr, beror antagligen på att jag slängde i mig en fet lasagne i söndagskväll.
Äter turkisk yoghurt till frukost men tycker den är lite tråkig och lite fet. Brukar blanda i bär och kardemumma. Kardemumman har jag i för smakens skull men tänkte att den kanske är nyttig på nått sätt, kryddor brukar ju ha positiv inverkan på vårt mående.
Hittade detta på www.dietguiden.com
"Kardemumma innehåller mycket antioxidanter och boostar bland annat ditt immunförsvar. Kardemumma är nyttig för matsmältningen och har en lugnande inverkan. Behöver man en vätskedrivande verkan så kan man krydda med lite kardemumma. Blodtrycket kan även komma att förbättras om man kryddar med kardemumma eftersom kardemumman har en lugnande inverkan samt en liten vätskedrivande effekt."
Så ja det verkar ju bra, fortsätter smaksätta med kardemumma med andra ord.

pust och stön

Publicerat den 2012-01-16 klockan 20:37:24
Är fortfarande risig i magen, skit ! Vi som skulle åka till Leos lekland i Borås i morgon.
Idag har jag mest vilat, men har förrutom det försökt mig på att sy gardinskensfästen på gardinerna. Det gick sådär. Började faktiskt förra veckan men symaskinen "gick" sönder... bara sådär ! Svärmor var här och lagade den stackars maskinen och lät hälsa att jag inte skulle vara så aggro när jag syr. Så jag gjorde ett försök till i dag och det gick väl ungefär såhär...
Jag började sy på ett förkläde i stället... jäkla gardiner !

magsjuka

Publicerat den 2012-01-16 klockan 12:34:31
Hoppsan hejsan, då fick man en liten sväng av magsjuka också. INTE trevligt. Känner mig dock bättre redan vilket är otroligt skönt, har iof inte ätit något ännu så vi får väl se hur det går.
Hade ändå tänkt att ha en vilodag från träning idag så det passade ju bra, vila måste man också göra annars blir det inte bra.
Kan säga att jag har gått ner 6 kilo, vägde mig på den vågen som jag hade vägt mig på först, alltså i gymmet och japp 6 kilo. På 1.5 vecka. 6...6,6,6,6,6,6,6,6,6... ni fattar nog !
Jag har börjat käka lite mer kolhydrater nu, pasta och potatis, lite lite bröd. Det var lite för tungt att träna, vara bebismamma och samtidigt vara tom på kolhydrater. Meningen är ju att jag ska känna mig stark och uthållig mer än att tappa vikt.
Nu ska jag krypa ner med bästaste pösbullarna och vila, vila, vila.

Badhuset

Publicerat den 2012-01-15 klockan 10:41:58
Igår spenderade jag och Gabbe förmiddagen på badhuset i Ulricehamn, vi var där med en kompis till Gabbe och hans familj. Väldigt skönt att komma ut lite och att få lite egentid med storelillebrorsan. Jag passade på att simma några vändor också, hann inte med mer än typ 250 meter så de var inte mycket men det känns ta mig tusan idag. Simning är ju så himla bra träning, speciellt för min stackars rygg.
Ska dra upp till gymmet en snabbis idag också, ska skriva ihop ett program först bara så jag är förberedd denna gången.
Igår på badhuset så vägde jag mig, har vägt mig på 3 olika vågar och det är ganska dumt, för det skiljer 6 kilo på vågen jag vägde mig på för 1.5 vecka sen och vågen igår. Tror knappast jag har gått ner så mycket... Men jag kör ju givetvis på den vågen på badhuset eftersom den visade minst.
Plankor är något jag hatar att göra, hatar, men återigen är det jättebra för min rygg så jag ska göra en liten plankutmaning med mig själv. Ska börja med att göra en vanlig planka och se hur länge jag orkar stå... återkommer med resultat.


Prins Hjalmar och hans bröder

Publicerat den 2012-01-13 klockan 12:04:52
På tal om undanglömda gamla kläder, hittade en sparkdräkt som min lillebror har haft för sådär en 20 årsen...
Jag kommer ihåg min lillebror i denna, vi satte en liten prins/prinsesskrona på hans huvud och tyckte han var det finaste lillebrorsan i hela världen. Jag ska spara dräckten här hemma tills han själv får barn, den är nog säkrast hemma hos mig. Visst är det lite roligt att man så tydligt kan se på plaggen vilket årtionde de är ifrån. Lovis byxdress från 70talet skiljer sig väldigt mycket från denna som är från 90talet.
Ja det bor ju två snygga killar till i detta huset. Jacob ska fixa frillan på morgonen, det är himla viktigt förstår ni. Om han har snygg frilla så kollar inte folk på hans tandkött... Fattar ju vem som helst. Gabbe fixar givetvis frillan för att Jacob gör det, alltid ett steg bakom storebror. Det är himla häftigt att ha stora barn ska ni veta, ni som alltså har bebisar nu. Det är så facinerande att följa deras lilla värld som liksom bara blir större och större...
(tandkräm i mungipan bjuder vi på)

Dagens donna...

Publicerat den 2012-01-12 klockan 09:59:36
... är Lovis såklart !
Vill bara visa en annan supersöt klänning som jag köpte igår. 40 kr, har jag sagt det eller ? Jag är helt såld.

morgonträning

Publicerat den 2012-01-12 klockan 09:54:12
Efter att jag lämna Gabbe på förskolan så stack jag och pösbullarna upp till gymmet. Ja det är sant. Träning två dagar i rad. Det var otroligt skönt och jag fick gjort ett helt träningspass innan Lovis började knorra.
Jag är egentligen emot att ha med sig barn till träningar och gym, de hör liksom inte hemma där. Träning handlar om så mycket mer än fysisk aktivitet, det är nerladdning och uppladdning. Man måste fokusera, motivera, koppla av och koppla på... ja det är mycket som händer i kroppen och knoppen när man tränar.
Säg att en tja typ fyrabarnsmamma har EN ledig kväll i veckan som hon kan komma hemifrån och har möjlighet att träna på då vill kanske denna kvinna inte mötas av ett gym fullt av ungar i olika åldrar. Det är vad jag tycker och så har jag alltid tyckt. Men jag bryter alltså nu mot mina egna principer, sålänge det inte är någon uppe i gymmet alt att bebisarna sover så tränar jag på.
Väl hemma var det dags för frulle och det är ju som bekant svårt att hitta nått gott som fyller den funktion jag är ute efter... Det blev Keso men alltså det är så fruktansvärt äckligt. Då har jag ändå äpple och kanel i, men nej tack !
Det fick bli en protiendryck i stället...

jodå..

Publicerat den 2012-01-11 klockan 22:44:53
Nämen ser man på, här sitter jag i soffan och lever. Det gick bra. För mig iallafall, Christian var lite små stressad när jag kom hem. Lovis kommer inte få en häst när hon blir stor, pappa är lite grinig. Så det så !
Nu ska vi försöka sova lite, förhoppningsvis är inte förkylningen tillbaka imorgon när jag vaknar.

LYCKA

Publicerat den 2012-01-11 klockan 18:28:54
Åhhh... jag tror nästan jag måste dö en stund. Det finns en secondhandbutik i grannbyn, secondhandkläder för barn. IDAG var jag där.
Johanna tyckte att det var himla dumt att slänga ut massa slantar på en overall till Hjalmar som liksom ändå bara ligger och gottar sig i en vagn. Hon tyckte jag skulle hänga med till den här butiken och vi drog dit nu på eftermiddagen. Jag trodde att det skulle vara stökigare och mer loppiskänsla men det var jättefint och kläderna var i superfint skick.
Jag hittade en supergos - fluffoverall till Hjalle för 40kr ! FYRTIO !
Sen shoppade jag bodysar, klänningar och några byxor alla möjliga märken från allt mellan lindex till polarn o.pyret.
Inte nog med att Johanna tog med mig till denna guldgruva hon nosade även fram en underbar liten dress till Lovis...
Jag vet att sittern ser förjävlig ut men man kan liksom inte stoppa Lovis kräkningar..det brukar.brukar ligga en handduk under.
Men visst är den fin ? Ser ju liksom inte ens använd ut. Dressen alltså, inte sittern.
Hon (Jenna, som har butiken) hade dessutom kläder som var nya från ett märke som heter mini-Elsa och det är kläder som får en att göra bakåtvolter... uj uj uj säger jag bara. UJ...
Nu ska jag iväg och dö en stund till. Första gympapasset på tja typ ett år kanske. Är redan trött !

Slut på ledigheten

Publicerat den 2012-01-10 klockan 21:14:36
Då var denna dagen snart slut, jag har våndats ska ni veta. Första dagen efter jullovet, jag som älskar lov.
Tänkte att det antagligen skulle bli ett rent helvete att få upp ungarna lagom till skolan, men det var inga problem. Jacob hade varit så duktig och ställt sin egen klocka till och med... men visst jag ska erkänna att det är riktigt skönt att ha storebrorsorna hemma.
Tror att Lovis nyper Jacob lite i skinnet... hon måste ju visa vem som bestämmer..
Jacobs extra armar är helt oväderliga för oss ibland, eller jämt fakiskt.
Jag, Lovis och dubbelhakan tog en liten promenix till Johanna och Gustav i morse också, det är väl ungefär det vi har gjort idag - i morgon är jag frisk !

Hur cool är inte Lovis...

Publicerat den 2012-01-09 klockan 10:04:23

I denna byxdress som jag hittade på en utav mina gamla dockor som har legat i ett förråd i Göteborg. Dressen måste vara från Christians syster för jag känner inte igen den, sen är det väl väldigt typiskt 70-tal ? Till och med utsvängda ben... Tänker typ på ABBA när jag ser henne, super coolt !
Den är till min glädje lite lite stor så hon kommer nog hinna använda den fler gånger.

Ny overall till tjockisen

Publicerat den 2012-01-08 klockan 23:27:08
Satan i gatan vad han växer den där lillebrorsan, hans vinteroverall går inte att dra hela vägen upp längre, magen är liksom ivägen. Vi måste såklart köpa en ny till honom eftersom jag då som sagt har gett bort alla barnkläder sen många år tillbaka.
Nu är bara frågan vad vi ska välja, vill liksom inte slänga ut en förmögenhet på något som bara kommer att användas i ett par månader, samtidigt vill jag inte att pojkstackarn ska frysa häcken av sig. Det finns massa olika varianter och billiga sådana typ från H&M men jag vette tusan om det är så jäkla bra ändå, de ser ju extremt tunna ut. Även om det är så att de ligger nerbultade med åkpåsar, filtar och tjosan så ligger de faktiskt helt still och behöver väl ha super - gos - varmt ?
Känner mig som en jäkla rookie igen, men mina storingar är faktiskt sommarbebisar. När det har varit dags för vintertid har de varit ett par månader äldre och av någon anledning har det inte funnits anledning att vela... Då har vi kört overall med stort O, ordentligt !
De första månaderna nu så har de glidit runt i overaller från Villervalla och jag tycker att de har funkat bra, vanliga fleece alltså. Inget krångel. Men nu när vi då ska införskaffa nytt till Hjalle så är ju frågan om bara fleece räcker ? Det måste det väl ändå göra för visst kommer inte han krypa omkring i någon snö i år ? Så värst välutvecklad ska han väl inte bli ?
Okej ! I vilket fall... det står väl typ mellan detta :
Ja den första är ju som alla säkert redan vet från polarn och pyret, jäkligt praktisk tycker jag.
Tvåan är en sådan som vi har haft från villervalla och den är också bra fast inte lika smidig som p.o.p:en
Trean är ju en variant som kanske är lite mer för ungar som kryper runt eller ? Liksom vattentålig och sådär, tror inte Hjalmar kommer befinna sig i väta de närmsta månaderna.
Så vad tror vi ? (Kollar självklart tradera innan jag beställer en helt ny, är ju inte klokt att slänga ut en massa hundringar på overaller till två barn som de ska använda i typ 3 månader) men ändå... vad tror vi ?
polarn och pyret hittar ni här
Villervalla här
Båda butikerna har rea, bara så ni vet... i fall någon annan behöver shoppa menar jag.

Göteborg

Publicerat den 2012-01-08 klockan 19:33:46
Så det blev en söndag i Göteborg som bestämt. Det var himla trevligt att träffa både syskon och farföräldrar.
Niklas tar ett litet snack med Hjalle, vet inte om han får sagt så mycket !
Fantastiska fyran hos gamle farfar och gamle farmor
gamle farfar med Hjalmar
Gamle farmor med Lovis
Hej då för denna gången lilla farmor och farfar...

Frulle

Publicerat den 2012-01-08 klockan 08:07:36

Jag har väldigt svårt för få i mig frukost, har ätit turkiskyoghurt med bär den senaste tiden men blir ju inte mätt.. När man är hungrig är det extra lätt att falla för frestelser. Idag slängde jag i lite av Paulins super flingor i yoghurten, kanske blir jag lite mättare.

Idag ska vi ta en tur till Göteborg igen, fast nu åker hela familjen Jonsson. Vi ska hälsa på mins syskon och mina farföräldrar.


Lammfärsbiffar

Publicerat den 2012-01-07 klockan 12:43:01
blir det till lunch idag, lammfärs är väl inte riktigt lika magert som nötkött om nu det är viktigt, men gott som tusan är det. Till lammfärsbiffarna blev det mos på blomkål, bättre alternativ på potatismoset...
rödlök, paprika, fetaost, vitlök och en skvätt grädde... blev kalasgott !

Resultatet, god lunch men ett jäkla jobb efteråt !

Sjuk pösbulle - trött mamma

Publicerat den 2012-01-07 klockan 09:32:22
Godmorgon !
Christian är påväg till Skövde och vi stora familjen skulle egentligen följt med. Vi skulle hälsa på Sixten och hans mamma. Mest Sixten, men hans mamma liksom ingår för tillfället och antagligen de närmsta 15 åren illafall. Sen är han kanske inte så intresserad av att träffa mig längre, fast vem vet han kanske blir polare med Hjalmar och Lovis, det skiljer typ 2 månader på dem.
Helt otroligt vad mycket bebisar det har fötts i min bekantskapskrets i höst. Det är jätte roligt, blir inte så ensamt att vara hemma då, när man kan åka och hälsa på massa andra bebisar och deras mammor.
Ja vi blev som sagt hemma, vi vill inte smitta Sixten med Hjalmars monsterförkylning, det är inte roligt när bebbarna inte kan andas ordentligt så det vill vi inte dela med oss av. Dagen får fortsätta i gårdagens tecken, plocka, sortera, slänga och röja. Det blev gjort en hel del igår och det är så SKÖNT att få det gjort. Hittade en massa gardiner igår som jag aldrig kommer använda och svärmor tyckte jag skulle sy påslakan till bebissängen av det, så det är ett projekt också... det blir roligt !
Hjalmar sov ett par timmar i sin sitter, sen tog han min "säng" så jag fick möka på mig, har knappt sovit i natt alls, men vad gör det, har ju inga viktiga super möten eller nått jobb som jag måste vara pigg och fräsch till. Bara att gilla läget.

Sjuk pösbulle

Publicerat den 2012-01-06 klockan 23:34:57

Nu är han sådär sjuk igen , världens största lillelillelillebror... Sådär så att han låter som en liten gris vid vartenda andetag. Man riktigt hör hur de små gångarna i näsan är svullna och är fulla med slem. Nu har jag lagt honom i sjuksängen (babysittern) som ligger på golvet nedanför soffan. Jag ska spendera natten med att klappa lilla pösbullen på favorit - mys - trygghets - punkten, vid näsroten. Klappar man lite där, alltså mellan ögonen så faller vilken bebis som helst i koma . Sen lovar jag inte att de kommer sova 12 timmars nätter, men avslappnade det blir de.


Ny dag nya möjligheter.

Publicerat den 2012-01-06 klockan 12:23:43
Vaknade sent idag, är fortfarande genomförkyld. Vädret är helt fantasiskt ute så det blir nog att pallra sig ut en stund med alla ungarna.
Känns väldigt synd att jag inte kan komma igång ordentligt med träningen, vill liksom inte köra på när jag inte mår helt hundra. Igår blev det dessutom kolhydrater i form av potatismos till middag. Ikearestaurangen har inte så jätte mycket att erbjuda, inte ens en salladsbuffe. Så det fick bli sej med potatismos, tror faktiskt jag valde det nyttigaste alternativet.
Mitzis bricka var iallafall inte helt GI-godkänd , så ja jag kände mig nyttig trots potatismoset.

Ska väl försöka komma igång här hemma lite nu, tvättberget bara växer och växer...
Känner mig lite off efter gårdagens ekonomiska förlust, det finns så mycket roligare att göra för pengarna. Christian har iof sgt att detta året ska gå i ekonomins tecken, vi ska tydligen lära oss att använda våra slantar på ett mer ekonomiskt vis, typ handla begagnat, laga storkok osv. Det är liksom hans utmaning i år. Gissar att det är därför han slutade snusa. Först tyckte jag han var helt galen, shopping är ju det jag är bra på, det jag tycker är roligt men jag håller givetvis med honom och det kan faktiskt bli lite av en sport för oss. Man behöver inte ha det nyaste, fräckaste hela tiden... man behöver inte ens ! Oftast... Jag ska till och med vara så jäkla cool att jag hyr ett loppisbord och säljer allt skit som liksom bara ligger till ingen nytta. Då blir det dessutom ordning och reda här hemma.
Så inget ont som inte har nått gott med sig, vi får verkligen känna på denna månaden hur man lever snålt och det är nyttigt. Bara nyttigt - tråkigt men nyttigt !  Japp...
Gårdagen...
Idagdagen...

vansinne...

Publicerat den 2012-01-05 klockan 23:01:28
Ja hur ska jag kunna sammanfatta denna dagen, den började bra. Jag och pösbullarna pallrade oss ner till Göteborg för lite laddning. Fina flickorna har längtat efter att få gosa med bebisarna så det var liksom dags nu. Resan ner gick väldigt bra, inte oroligt alls.
Jaha, det var väl det ? Nä jag önskade att det hade varit allt för dagen, men icke ! Jag tänkte att nu när jag ändå har kört typ 12 mil så kan jag väl åka en mil till, IKEA kändes som en trevlig aktivitet såhär på trettonafton (det var inte bara jag) Mitzi och Cicci höll med och vi började packa ihop oss, jag gjorde en snabbkoll på kontot för att se hur mycket pengar jag hade att jobba med... 495kr...!! Typ 5000 mindre än igår... 5140 för att vara exakt. Känner hur det börjar pärla sig på överläppen... ? Vart f*n har alla pengar tagit vägen undrar jag givetvis i detta läge... ringer Christian som inte fattar nåt men med tanke på summorna : 749,379,461,379,417,824,379,417,824,379 och 749kr allt draget igår så kände vi att det var nått lurt. Jag ringde upp till banken för att kolla vart pengarna hade gått och det visade sig då att våra två små grabbar har köpt grejer på iphonen. Då är det inte så att pojkarna har suttit och laddat ner en massa spel för det vet dom att det är inte okej. Utan de spel jag har i telefonen, som för övrigt är gratisspel har velat uppdatera sig, det har varit dinosarier som behöver mat osv. Detta har då kostat oss 5140 kronor... Man blir ju så vanisnnigt arg, för det finns inga vuxna normalt funtade människor som skulle köpa en skottkärra dinosariemat för 824 kronor. När man lägger ut dessa spel med olika varianter av uppdateringar som kostar hutlösa summor pengar så gör man det för att skinna barn och det gör mig... jävligt arg. Jacob är helt förtvivlad och skulle kunna göra vad som helst för att få tillbaka dessa pengar, han har gråtit precis hela dagen och jag tycker inte att det är hans fel, han ska inte behöva känna skuld överhuvudtaget men det gör han för det är sån han är... Och det gör mig ännu ännu mer förbannad. Dessa företag lever på att lura folk på pengar vilket betyder att de kan alla kryphål i världen och vi kommer aldrig se pengarna igen !
Gissa om mitt IKEAbesök blev lyckat ?
Fina flickorna tar hand om pösbullarna medans jag lipar ut hos bankmannen...

sicken skit !

Publicerat den 2012-01-04 klockan 13:43:33
Va irriterad man kan bli alltså, på tintinstyle.se har de upp till 70% rea, massa fina kläder till väldigt bra priser. Jag som nu är några storlekar större än "normal" vill inte lägga några megasummor på nya kläder, inte just nu iallafall. Sen är jag mest hemma och traskar till vardags runt i myskläder. Tänkte att jag kanske skulle göra en super fynd och köpa ett par fin - mys -byxor. För man kan faktiskt vara finmysig och fulmysig, just nu är jag sketfulmysig eftersom jag har Christians träningoverall från 1999 på mig...
Hittade ett par som passade bra, stämde överens med mina kriterier - mysiga - snygga - billiga... okej mer mysiga än snygga, men ändå.
Dessa kostar nu 270 kronor, tidigare kostade de 899, alltså ett bra köp tycker jag. Problemet är bara att man inte kan genomföra ett köp om man inte shoppar för mer än 300 kr ! Vad är det för stil ? Jag köper väl vad jag köper... Varför sätter man priser under 300 kronor då... blir sur på sånt, jag tänker inte köpa något mer bara av ren princip... så det blir inga brallor till mig !

Nytt virus

Publicerat den 2012-01-04 klockan 10:39:06
Det är inte lätt att sova när det känns som att huset ska blåsa bort. Inte nog med det en förtjusande, tryckande känsla över bihålorna infann sig under natten - ännu ett virus !
Jag har absolut ingen träningsvärk idag, trots att det var... typ ett årsen sist, antar att jag var lite för mesig igår, men det är faktiskt bra. Hittade ett träningsupplägg i fitness magasine som jag funderar på att testa, som sagt det är bra om man vet vad och hur man ska träna när man liksom har tagit upp till gymmet.
Jag har kommit på ett mål nu också, jag vill - måste ha mål för att prestera så är det bara. Jag vill gå ner 8 kilo till första mars. Tänkte först ta 1 februari - alltså en månad, men jag vill inte pressa på för mycket i början. Realistiska mål är viktigast.
Christian håller på att sluta snusa, inget han hade pratat om innan utan han bara slutade när snusen var slut och jag är super stolt över honom, det är fasiken inte lätt att sluta. Heja heja Christian...
Nä nu ska jag kurera mig med Chuck  och sen ska jag försöka få ut julen...

Tränat

Publicerat den 2012-01-03 klockan 21:43:33
Jaha, då har man satt sin fot på viktmagasinet för första gången. Det kändes konstigt, jag känner mig som en nybörjare och det gillar jag inte. Det går nog fort att komma igång igen. Det är väl mest att jag ska komma ihåg hur man tränar, för att jag är svag och har dålig kondis är inte så konstigt, men just det där med att inte veta hur, vad och när jag ska träna är konstigast.
Nu blir det kvällsmat i form av keso, blåbär, nötter och en kopp te. Imorgon ska julen ut - jag har tröttnat !

En burk med alger - ja tack !

Publicerat den 2012-01-03 klockan 18:45:52
Nej det blev ingen resa till Göteborg idag, jag fick ett litet tipssamtal om att det skulle bli rejält oväder och då valde jag att stanna hemma. Kom på förrut att det inte är så konstigt att jag är trött och lite nere, jag har ju inte käkat kolhydrater på ett par dagar. Dessutom sover jag fortfarande på soffan så jag är kanske lite smått mammatrött...
Vi var inne i Ulricehamn en snabbis tidigare och då köpte jag en burk med Spirulina... jag vet inte riktigt varför, tänkte att en burk med grönt.. grejs skulle vara slutet på min trötthet... det gick inte ner kan jag säga, fyyy fan ! Ska blanda ut det i lite yoghurt eller nått i stället. Nu ska jag slänga på mig träningskläderna och dra upp till gymmet.

Ladda batterier

Publicerat den 2012-01-03 klockan 10:21:52
Känner mig fortfarande trött och opeppad. Tar ungarna och kör ner till Göteborg idag, det blir lite av en utmaning och jag tror jag behöver det. Både utmaningen i sig att köra ner till gbg och sen att träffa människor som laddar batterierna på mig lite. Jag känner att jag saknar något, men vet inte riktigt vad det är. Så det är väl bara att ge sig ut på jakt...
Världens bästa batteriladdare...

2 januari

Publicerat den 2012-01-02 klockan 17:35:27

Ut med det gamla och in med det nya. Jag är inte så laddad som jag borde vara, som jag trodde jag skulle vara. Men det kommer nog gå bra ändå, känner dock att jag inte har några mål. Jag som ALLTID har mål med allt jag gör. Vill jag bli snyggare, smalare, piggare - ingen aning ! Kör ändå på med vit månad som jag bestämt innan. Sen ska jag nog skriva en lista, mål med detta året. Eller jag kanske ska lära mig att inte skriva listor, att inte ha några mål. Kanske är det vad jag behöver ? Jag tänker för mycket... På tok för mycket !


RSS 2.0