Gott nytt år

Publicerat den 2011-12-31 klockan 16:40:13
Vilket nyårsväder det blev då, riktigt kyligt... vi har spenderat ett par timmar ute i kylan med en engångsgrill, ett par ungar och en karl som kunde sköta markservicen...
Nu ska vi svira om till partyblåsa och gå på mysmiddag, ses 2012.

sko dig...

Publicerat den 2011-12-30 klockan 22:18:06
Ja och ibland blir man sådär super duper överlycklig... tills man kanske börjar tveka.
Såhär är det, jag har en svägerska, hon har ett par perfekta skor. Ett par snyggmammaskor - fast lediga - fast genomtänka på sammagång.
Hon kom upp till mig och pösbullarna när vi låg på neo med hemmagjord middag och glass, lite som räddaren i nöden innan mamma Jonsson höll på att bli skickad till psyket. På sig hade kvinnan de där perfekta skorna som egentligen inte ser mycket ut till världen. Självklart hade hon köpt dem i London och jag har ju inga planer att åka till London inom det närmsta så jag gav upp tankarna på hennes skor. Sen kikade jag runt lite på nätet för att kolla vad som erbjöds, något liknande hennes skor måste ju finnas. Nu låter det som att det är några värsting pjucks jag snackar om - det är det inte. Helt vanliga hämta på dagis skor är vad det är. Det är det som är själva grejen. För i min garderob finns antingen grova - bestiga berg - skor eller parta - hela - natten skor... Inga vanliga... helt vanliga hämta på dagis skor... Men för ett tagsen, precis innan jul hittade jag ett par skor som jag tyckte passade bra, jag skickade ett mail till Christian att han skulle/borde köpa dessa till mig i julklapp, men det gjorde han inte ( han köpte en massa annat fint) Nu ikväll gick jag in på Heppo för att kika på de där skorna, kanske var de inte värda sina pengar ändå... Gissa om jag blev glad när skorna var på rea och gissa om jag blev ännu gladare när mannen som stod över axeln på mig sa att jag skulle köpa dom... Men nu har jag ju kollat på skorna ett par veckor och är liksom lite mättat och börjar faktiskt tveka, dom kanske inte är sådär mammasnyggpraktiskabra... eller ?
(Visst är det kul eller lite sjukt att man kan skriva ett helt blogginlägg om ETT par skor ?!)
Och jag har redan köpt dem så ni behöver inte skriva att de ser ut som skiiiiit....

Kalasat

Publicerat den 2011-12-30 klockan 21:18:52

Idag fyller farfar Jonsson hela 55 år och det firades med god middag. Hjalmar har väst och slirre på sig, Lovis har finklänningen... Det är inte var dag man går på födelsedagsmiddag !
Kanske är det bara denna bilden ,men visst ser det ut som att Lovis har ganska långa ben ? Hon kanske brås lite på mamma ändå.
Nu är familjen mätta och trötta, det är dags att knyta sig. Imorgon är det nyårsafton och det ska firas hemma hos familjen Angrimer - Broberg. Tvillingarna ska övernatta hos farmor och farfar för första gången, det känns lite konstigt men de är så nära, bara någon kilometer bort så jag antar att det kommer gå fin fint. Det ska bli skönt att få vara lite med de stora grabbarna utan en massa matande och bärande.

Fint ska det va

Publicerat den 2011-12-30 klockan 14:09:54
Som att jag inte har annat för mig...
än att handtvätta bebiskläder... vad är det för sätt liksom, att designa bebiskläder som kräver handtvätt ?

barnvakt

Publicerat den 2011-12-30 klockan 08:44:28
Alla barnen sover ännu. Klockan är 8.30 och fyra små barn sover, vilken tur har inte jag ? Hjalmar fick käk vid 6 snåret, men det är enda gången jag har fått vara uppe. Jag börjar nästan tycka att Lovis har sovit lite för länge för sitt eget bästa, hon kommer ju vara döhungerig när hon vaknar !
Kollar man noga ser man en liten bebis i varje ända av sängen.
- Jag sover på soffan i vardagsrummet, det mest obekväma stället man kan sova på men jag har svårt att sova för nära. Jag vaknar av vartenda ljud så sängen som står inne hos bebisarna är inte att tänka på. Den sov jag i till en början då jag ammade på nätterna. Att sova uppe i vårat sovrum när bebisarna sover på en annan våning känns inte heller helt okej så det har helt enkelt blivit soffan för min del. Problemet är att man inte känner sig särskilt fräsch när man vaknar, så nu funderar vi på om vi ska skaffa oss en babywatch. Jag har aldrig haft det till de andra har liksom aldrig haft det behovet innan, men jag har nog det nu för någongång måste jag våga mig upp till mitt sovrum.
Laddade iallafall hem en babywatch-app till iphonen som jag ska testa, kostade typ 22 kr så det är ju värt ett test.

Bebisrummet börjar ta form

Publicerat den 2011-12-29 klockan 22:20:56
Jag har pillat lite i bebisrummet idag...
Tapetern före mamma Jonsson gick loss...
En gammal sockerlåda som jag och Gabbe fyndade på loppis i somras, passar himla bra på väggen sådär.
Och sist men inte minst... dammsugaren, visst är den tjusig.
Jag är supernöjd med rummet, tycker det blev lugnt och harmoniskt. Christian tycker vi ska ha en tapet till på en utav väggarna med lite mer liv och rörelse i. Vi får se hur det blir med det. Det ska upp ett par hyllor och en lampa också, sen ska vi hitta en matta med... annars så..
Hjalmar är nöjd iallafall

färgklick i löparspåret

Publicerat den 2011-12-29 klockan 18:30:28
Att köpa en massa nya träningskläder varje gång man bestämmer sig för att sätta fart med en ny livsstil är kanske både dyrt och onödigt. Att köpa skor som påstås tona rumpa och lår kan verka korkat.
Prestation sitter inte i nya kläder och skor... men motivation gör det, åtminstånde för min del. Glada, pigga , snygga träningskläder gör att jag drar ut på den där extra löprundan, att jag känner för att gå till gymmet fast jag egentligen vill dra täcket över huvudet... speciellt när vädret är sådär fantastiskt härligt som det är just nu, det är då man behöver lila - rosa - guldpiffa lite !
Byxor och tröja är från adidas och skorna är på rea HÄR

Det är dags

Publicerat den 2011-12-29 klockan 11:11:31
att börja ladda för det nya året.
2011 var ett helt fantastiskt år. Jag träffade en massa fina människor. Jag tog mig i kragen och sökte en utbildning jag verkligen ville läsa, jag tog körkort, jag kom in på utbildningen - tackade nej, eller sköt upp rättare sagt. Jag blev gravid - födde två små pösbullar och lever mer eller mindre i en värld av rosa små fluffmoln och en massa underbara ungar som älskar MIG. Jag är så otroligt nöjd med vad jag har åstadkommit under året som har gått, för det är hårt jobb som ligger bakom mycket av det positiva, beslut som jag har tagit helt själv, val som jag har gjort...
Det är nästan så att jag inte vill att året ska ta slut för man vet aldrig hur nästa kommer bli.
Fast finns det år som är helt befriade från smärta och sorg ? 2011 var också ett år där jag förlorade en vän som stod mig väldigt väldigt nära, en person som fick lämna oss på tok för tidigt i livet. Det värsta jag någonsin varit med om - utan konkurrens !
Livet innehåller både glädje och sorg, men vi kan påverka mer än vad vi tror. Det är bara jag som kan bestämma hur mitt liv ska bli, hur jag ska tackla livets motgångar. Det är inte alltid lätt och det är upp till var och en att bestämma hur arg , ledsen, glad man vill vara, men vi kan påverka.
För min del är det dags att ta tag i det fysiska välbefinnandet, min stackars kropp som tog mycket stryk under graviditeten ska sättas på prov med start - 1 januari såklart. Inte för att det är den 1 januari dock utan för att det är 2 månadersen som bebisarna föddes. Nu är svullartiden förbi, bebisarna sover väldigt bra på nätterna och jag behöver inte äta, äta, äta.
Jag kickstartar januari med en vit månad - alltså som tidigare, inget skräp i form av socker , fel fett osv.
Lovis väger 4.5 och Hjalmar 6 kilo... det syns !

min andra man...

Publicerat den 2011-12-28 klockan 18:51:18
Jag kan ha träffat en ny, eller en till kanske. Vi möts varje dag 11.45 hemma i min soffa. Gabriel frågade för några veckorsen om jag var kär och ja... jag är nog lite småföräskad. Han har liksom allt den där Chuck, dessutom är han hemlig spion... hur coolt är inte det ? Nått spännande ska man väl få ha som hemmamamma ?
När Christian var hemma den första tiden efter att bebisarna hade fötts började han kolla på en serie. Jag tyckte inte om det, det är jag som bestämmer vad det ska kollas på. Jag gillar inte att han tar sig friheten och bara ändrar i mina tv - tittar - rutiner som jag har byggt upp under en längre tid. Ni vet (eller det kanske ni inte alls gör föresten) men när man har börjar följa OC, vänner eller någon annan serie som man redan har sett både en och tre gånger tidigare så måste man ändå fortsätta. Man blir lite småberoende. Jag tyckte inte om den här löjliga spionserien som han hävdade var bra, lite smålöjlig men ändå värd att kolla på tyckte han... Jag sneglade väl lite på ett avsnitt och PANG - jag är fast !
11.45 då sitter jag i soffan och kollar på CHUCK ! För ett tagsen fick jag lämna varorna i butiken och rusa ut eftersom jag hade glömt tiden och jag var nära att missa ett avsnitt. Gabriel vet att vi har bråttom hem efter förskolan eftersom mamma ska kolla på Chuck...
Christian tycker att det är lite sjukt, men tydligen har han inget emot mitt vänsterprassel eftersom han köpte första säsongen på dvd åt mig i julklapp...den är redan färdig och säsong två är nu beställd - herrejisses !

Återuppstått från de döda...

Publicerat den 2011-12-28 klockan 08:34:06
Fy vad jag har mått dåligt, eller egentligen har jag inte mått så där jätte - feber - frossa - dåligt men jag har haft ONT i öra - näsa - halsområdet... uj uj uj vad ont jag har haft ! Igår fick jag nog och drog mig ner till vårdcentralen, Jacob fick följa med då han hade hög feber och är väldigt infektionskänslig. Jacob hade en snabbsänka på 91 och min låg på 8 -... Lite skillnad, Jacob fick en penicillinkur men ska tillbaka idag och ta fler prover från armen, man vill utreda varför Jacob är så känslig och varför han för så extremt hög feber "bara sådär", det är något vi har tjatat om ganska länge. Jacob är väl inte jättenöjd på oss just nu då det innefattar en del nålstickningar i armen, hans värsta mardröm. Så vi har därför börjat denna morgon med att kleta på Emlasalva i armvecken och sen plåstrat på med Emlaplåster... frågan är om det räcker.
Annars har julen varit bra, lugn och behaglig. Nu inväntar vi nyår och efter det ett nytt år... ska bli spännande att se vad 2012 har att erbjuda.

Nu slänger jag in handduken

Publicerat den 2011-12-23 klockan 22:15:36

Den bästa dagen på året är helt klart denna dag, den 23 december... Dagen före dopparedagen. Jag och Christian sitter i soffan och provsmakar skinkan, julklapparna ligger under granen men bäst av allt - i sängarna ligger två små förväntansfulla, fnittriga gossar. Det är njutning på riktigt !


årets stressigaste dag ?

Publicerat den 2011-12-23 klockan 09:25:45
Dagen före, ja det är väl himla tur att den 23 december finns ! Jag precis som resten av sverige ska ut på en sista shoppingrunda - pust !
Munnen är full med förskylningsblåsor och jag skulle nog allra helst krypa ner under täcket igen.
Igår fick jag hem en affisch som jag hade beställt från Cést la vie home och den såg ut såhär...
Det är så himla tråkigt när prylar man får hem inte är i det skicket man betalade för, antar att jag ska skicka tillbaka den eller ? Förstår ju att det inte är butikens fel, utan posthanteringen men ändå ?! Tur att det inte var en julklapp...

Första barnet ?

Publicerat den 2011-12-22 klockan 20:30:09
Alltså man kan tycka att någon som jag, en person som har varit med tidigare liksom inte borde göra rookie misstag som jag precis har gjort.
Jag vet ju hur man gör, hur man inspekterar bajsblöjor utan att få det där senapsfärgade kletet på fingret. Tydligen kan även ett proffs som jag göra nybörjarmisstag ibland...Och naglarna... jag vet pinsamt !

Dubbel lycka

Publicerat den 2011-12-22 klockan 10:59:12
Jag kanske har varit lite pustig och stöning den senaste tiden, kanske har jag klagat och tjatat om hur trött jag är ? Man är trött när man har minimänniskor som vill äta på nätterna, det är jobbigt och det är faktiskt okej att tycka det. Det är okej att vara trött, lite ledsen och uppgiven såhär den första tiden med småbarn. Är det första gången har man dessutom ingen aning om vad som kommer härnäst... det har jag turen att veta och jag njuter nästan av nästa steg i utvecklingen i förebyggande syfte, utan att stressa fram det... jag vet vad som kommer och det gör mig både lugn och upprymd på samma gång.
En sak har jag lärt mig som mamma till barn i olika åldrar, det första året är man den roligaste figuren på jorden. Sen är man bara töntig, pinsam och ja... typ allt annat än rolig ! Så njut av uppmärksamheten medans ni kan...

JULLOV

Publicerat den 2011-12-22 klockan 10:46:00
Jag ska strax gå och hämta lillgabbe på förskolan ,ett treveckors långt jullov väntar och i januari början han på förskolan för sista gången. Helt otroligt vad tiden rusar iväg, till hösten börjar min lilla "bebis" i förskoleklass - SKOLAN ! Det går inte in riktigt och det är väl inte meningen heller...
Våran stora lilla Gabbe !

Grann gran

Publicerat den 2011-12-20 klockan 08:51:38
Idag är jag riktigt risig, det trycker i bihålorna och halsen är tjock... stackars stackars mig ! Men då är det extra trevligt att komma upp på kvällen och mötas av en klädd gran, pojkarna har fixat den super fin.. jag ska kanske bara göra om liiite liiite...
Det är svårt att få till en perfekt bild på fantastiska fyran, alltid är det någon som blundar, skelar eller vrider till ansiktet på nått konstigt vis. Men finare ungar får man leta efter.

Bärsjalen igen

Publicerat den 2011-12-19 klockan 11:46:49
Fy tusan va jag älskar bärsjalen, tänk om jag hade testat den redan när Jacob var bebis. Det är ju helt underbart att kunna bära bebisarna och ändå var fri med armarna. Med de andra barnen hade jag bärsele, men det är inte jämförbart. Bärselen är inte alls lika bra för rygg och axlar på den som bär och sen är den ju inte särskilt flexibel. Bärsjalen kan man variera i en oändlighet.
Idag testade jag att slänga in båda minisarna i sjalen och det gick också bra, tror dock de var lite väl stora för just den knytningen.
Lite risig mamma men det får jag bjuda på. Visst ser de ut att ha det super gosigt ?!

Lika som bär ? Eller kanske inte...

Publicerat den 2011-12-18 klockan 10:37:04
I natt har jag fått sova. 10 timmar. Helt underbart !
Jag fick dessutom vakna till doften av nybakat bröd och snö. Ljuvligt. Så nu är det dags för mig att baka nya bullar som mannen kan få ta med sig till jobbet, det är han värd.

När man har barn och sen får ett par till så funderar och tänker man nog ganska mycket på barnens likheter och olikheter. Hur myckte vägde den och när kunde han sitta, när kom första leendet osv.
Hjalmar föddes som en total kopia av Gabriel, man skulle kunna tro att det är samma unge men i morse konstaterade vi att han blir mer och mer lik Jacob. Vi tror det är skelandet och dubbelhakan som gör det.
Jacob 2 månader
Gabriel 1 månad
Gabriel 1 månad och Jacob 3 år
Hjalmar snart 2 månader...
Ja det finns både likheter och olikheter oss alla tre pojkarna, det ska bli spännande att se "slutresultatet" om sådär 20 år. Kanske är de jättelika varandra alla tre ?

Hur hungrig kan man vara

Publicerat den 2011-12-17 klockan 19:25:16
Jag och alla ungarna var ute på en promenad, under tiden blev minisarna riktigt hungriga och vi fick liksom skynda oss rätt rejält på slutet. När vi kom hem la jag ner båda i sängen. Lovis stoppade försynt in sin lilla hand långt ner i halsen på sig själv och framkallade en kräkning. Innan jag visste ordet av det hade hon bjudit sin bror på en delikat måltid. Nu frågar jag mig ett par saker - Hur hungrig kan en bebis vara ? Och vems bordskick är värst, den som kör fingrarna i halsen eller den som gladerligen smaskar i sig sin systers spya ?
"stor och liten" ! Det kanske inte är så konstigt att Hjalmar väger nästan 1.5 KILO mer än Lovis...

Hoppsan !

Publicerat den 2011-12-16 klockan 21:53:01
Vi har bott i vårat hus i 1.5 år men fortfarande har vi inte fått upp lampor i alla våra rum, när vi flyttade in hängde det liksom bara ut kablar ifrån taket och ja, dem hänger kvar där. Jag har en himlans respekt för el och det är ju ganska vettigt eftersom det är farliga saker att pilla med själv.
För ett litet tagsen köpte jag en ny lampa som skulle hänga i vårt sovrum, men den passade inte in där så jag skulle testa att hänga upp din i bebisrummet. Jag rörde INGENTING. Möjligtvis snuddade jag vid kablarna med blicken och PANG sa det i hela huset, det kändes som att jag skulle flyga av stolen och håret stod rätt upp... På riktigt !
Så nu vet jag det, el är farligt... riktigt riktigt farligt !

Eldsjälar

Publicerat den 2011-12-16 klockan 21:43:53
Sitter med tårar längst med kinderna och kollar på året eldsjälsgala och vilka underbara människor det finns, speciellt berörd blir jag av alla dessa barn och ungdomar som kämpar på både för sin egen och för andras skull. Tänker framför allt på lilla Milla som säljer bullar för att kunna hjälpa svältande barn i Afrika...
http://bullhjalpen.blogg.se/

Bebisrummet

Publicerat den 2011-12-16 klockan 18:10:54
Idag har jag varit och köpt tapeter till bebisarnas rum, det blev den där randiga fina som de så gärna ville ha i julklapp.
Nu kikar jag runt på andra fina grejer som skulle passa fint i bebisrummet, jag gillar ju som sagt ugglor och tycker denna mattan är urgullig... fast 1300 tycker jag är lite saftigt för en matta till barnrum så det blir antagligen något annat...
Men det finns massa fina prylar från samma ugglekollektion, hängare, lampor och en massa tjosan ! Bara att shoppa loss...
(www.jollyroom.se)

Mulle Meck !

Publicerat den 2011-12-16 klockan 12:13:37
Vill man få någonting gjort får man fixa det själv...
Första gången jag "meckar" med en bil och liiite smutsig blev jag allt. Inte nog med det, jag fick igång den också...

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Publicerat den 2011-12-14 klockan 21:39:39
Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Nu är jag lite små tjurig !

Publicerat den 2011-12-14 klockan 14:00:39
Idag ringde kvinnan som handlägger ärenden om utökad tid på förskolan, det blev ett avslag. Jag är inte jätteförvånad då jag fick det intrycket första gången vi pratades vid. Arg därimot det blir jag, riktigt jävla skit förbannad !
Hon undrade om inte jag kunde ta Gabriel till öppna förskolan, eller kanske ta med mig någon kompis hem ! Det kan jag säkert om några månader när jag har fått sova mer än 1-2 timmar per natt och när bebisarna har blivit större och starkare så de klarar av att möta massa barn som bär på en herrans massa basiller. NU är läget annorlunda och det är himla synd att det inte finns något typ av flexibelt tänkande.
Det är samma regler för alla, bla bla, tänk om alla skulle ändra sina tider, bla bla.... Ja TÄNK om alla familjer var lika ! Tänk...
Ibland får jag känslan av att folk tror att JAG inte vill ha honom hemma, det vill jag. Det är jättemysigt att ligga på soffan och kolla på film en hel dag - EN dag inte alla dagar i veckan. Det handlar inte om att jag inte vill vara med Gabriel eller att Gabriel inte vill vara med mig. Det handlar om behov...
Tanten avslutade samtalet med att jag skulle höra av mig igen om läget blev ohållbart - va fasiken menar hon med det ? Det är ju NU läget är jobbigt, det blir ju bättre med tiden. Om ett par månader tar jag förgivet att bebisarna sover hyffsat bra på natten och att det finns både tid och ork att åka till öppna förskolor och bjuda hem kompisar... och när är det ohållbart föresten ?
Som jag har skrivit tidigare så är jag väldigt envis och trotsig dam och jag ska nog få till det på sånt vis som jag anser är bäst för Gabriel , det är synd att man ska behöva bli så jäkla förbannad bara !
Och man får tycka att jag är jätte dum och ego, det kanske jag är men i vissa fall får man vara det !
Så här arga är vi idag...

Bärsjal is the shit...

Publicerat den 2011-12-13 klockan 18:30:22
Fasiken vilken lycka att äntligen ha kunnat snurra ihop det där tygstycket på rätt sätt och dessutom ha en bebis som diggar att ligga i den. Den här grejen kommer underlätta min vardag riktigt mycket...

Nu ska jag bara lära mig att knyta in båda bebisarna i den.

Man vet att...

Publicerat den 2011-12-13 klockan 07:40:45
... Man är en jävligt trött bebismamma när man vaknar på "morgonen" med nattamackan kvar i munnen...
Ännu en såndär natt som gör att man känner sig levande, eller död ?
Trötta är vi i allafall, så det blir att hålla sig hemma idag också med undantag för Gabbes lussetåg som är i eftermiddag.
Nu blir det att hälla i sig kaffe så man överlever dagen.

tredje advent

Publicerat den 2011-12-12 klockan 23:27:01
Firades med min kusin Therese och hennes knattar Rasmus och Hugo, vi hade en liten minjulafton här hemma med pepparkakasbak, pyssel och julklappar. Ungarna var bara intresserade av julklapparna så jag och Therese fick baka och pyssla på egen hand.
ja olika strumpor på fötterna är liksom mitt signum...
En mysig dag med nöjda barn och mammor...

Liten minisjukling

Publicerat den 2011-12-12 klockan 23:05:46
Vissa dagar får man veta att man lever, ett barn är ingenting två är en hel folksamling eller hur är det man brukar säga ? Hjalmar har varit dålig under natten och dagen, han har svårt att andas genom näsan vilket gör att han sover och äter dåligt. Inte nog med det så har han fått mer och mer gaser i magen under dagen vilket har gjort honom riktigt tjurig. Det är helt okej, det är så det är att ha en bebis. Man biter ihop och tänker att man får vila när bebisen vilar, problemet är bara att denna bebisen har en syster som också behöver matas och bäras mellan varven... DÅ inser man hur lätt det var med en ungen !
Idag är nog första gången sen leveransen som jag kände att jag inte orkar, att jag snart slänger in handduken. Då kom den rutinerade fyrabarnspappan hem från jobbet och räddade oss. Jag fick krypa ner i min sköna säng och när jag klev upp FEM timmar senare var bebisarna nybadade, deras säng var renbäddad och de stora pojkarna sov sen länge. Ja jag erkänner, han är rätt bra ibland ändå...
Ett tips till er som kanske inte har haft en sjuk bebis ännu, om de blir sådär täta i näsan så är det himla skönt att sova lite sittandes, huvudet ska vara högre upp än kroppen. En bebysitter är toppen, men man kan också tippa sängen genom att sätta klossar på benen vid huvudänden, alt sätta böcker under benen så sängen kommer upp en dm ungefär... Då är det mycket lättare att andas och livet blir betydligt bättre.

Tävlar

Publicerat den 2011-12-12 klockan 08:31:44
Ni kanske börjat fatta vad jag gillar för inredningstil ?
Nu är jag faktiskt med och tävlar om ett presentkort på 500 kr i en butik som jag tycker mycket om.. Jag som inte brukar tävla. 
Tävla hos ENDENISE.SE om valfria varor  500kr från Countrybymail.se"

Man vet att man är fyrabarns mamma när...

Publicerat den 2011-12-12 klockan 06:40:13
... någon vänlig själ påpekar att man bara har sminkat färdigt ena ögat !

En julklapp

Publicerat den 2011-12-10 klockan 19:32:15
Ett litet tips till er som fortfarande har julklappar kvar att köpa eller bara gillar fina saker helt enkelt...
25 % rabatt hos Cést la vie home en butik i min smak iallafall.
Angående julklappar så har vi ett litet dilemma här hemma, det är nämligen så att Christian började tjata på mig redan innan bebisarna föddes om att dom minsann inte behöver några julklappar, dem minns ändå inget osv. Jag förstår vart han vill komma, man behöver inte överösa en tvåmånaders bebis med en massa prylar. De kommer ändå sova igenom julen men är det inte då en väldigt bra idé att köpa prylar till bebisarna som JAG vill ha ? Jag har tex tänkt att fixa deras rum med nya tapeter bla och vilken bebis vill inte ha en rulle tapeter i julklapp ?
Och detta är vad jag hade tänk mig till bebisarna...

ta daaaa....

Publicerat den 2011-12-10 klockan 18:17:38
Resultatet blev två väldigt snygga grabbar och faktum är att jag aldrig har sett Gabbe så stolt och lycklig tidigare, dessutom behövde Christian varken köpa klubbor eller leksaker till Jacobs stora förtret.
Ja vad säger man, snygga i håret är dom iallafall !
Nu tycker jag nog att det är dags att ta tag i rishögen på min skalle, synd bara att det blir en 1000-lapp dyrare...

Idag tog vi fighten

Publicerat den 2011-12-10 klockan 13:50:57
Vi har tjatat och tjatat på Gabbe att han måste klippa sig, eller ja att han måste följa med till frissan. Han totalvägrar av någon anledning ?!
- I morgon säger han hela tiden och man kanske tycker att det är lite väl slappt av oss att acceptera detta och låta håret växa, men vi är inte riktigt i form för att ta den typen av fight. Gabriel är nämligen en mycket bestämd herre...
Eftersom vi hittade löss i huvudet på pojkstackarn så såg jag nu min chans och talade om för honom att vi var tvungna att klippa håret eftersom det var lössens hus, men Gabbe visste bättre än så, pappa hade DÖDAT alla löss... Ja så det blev en fight trots allt.
Han sprang upp på sitt rum och jag bar ner honom, han skrek som om det pågick misshandel av barnet och jag och Christian skrattade oss halvt fördärvade - Så pedagogiska föräldrar , men va tusan ska man göra ?
Jacob stog i bakgrunden och mutade lillebror med både klubbor och leksaker (det är ju ändå inte han som betalar) och efter många om och men så bar det iväg till frisören med det villkoret att Jacob följde med.
När jag ringde Christian för att kolla hur det gick fick jag veta att läget var under kontroll, det satt ett barn i frisörstolen men det var inte Gabbe....
Spänningen är på topp här hemma !
Grabben med redig hårväxt...

översvämning igen !

Publicerat den 2011-12-10 klockan 09:05:16
Vi hade planerat att åka till Göteborg idag, jag tror vi struntar i det.
Konstigt att den där mölnalsån alltid ska bli översvämmad, kan dom inte bygga ut den eller nått ?

Syskonkärlek

Publicerat den 2011-12-09 klockan 18:05:33
Det var inte en jättefacinerad nybliven storebror som var och hälsade på oss på neonatalen för nästan exakt 5 veckorsen. Han visade inget intresse för bebisarna över huvudtaget och inte blev det bättre när vi kom hem. Han ville inte klappa, pussa eller allra minst hålla sina småsyskon. Jag kan väl inte påstå att jag kände mig orolig för han visade inget agg mot dem heller, han behövde helt enklet lite tid. Det är ju inte varje dag man blir storebror liksom och dessutom till TVÅ !
I morse var det tydligen dags att börja knyta an, från ingenstans frågade han om Hjalmar kunde ligga i hans knä en stund.  SJÄLVKLART skriker jag då lite halvt hysteriskt och förväntasfullt kastar jag Hjalmar i knät på storebror...
Kolla in ögonkontakten, det är så att man blir religös så fint det är..

Avlusning

Publicerat den 2011-12-09 klockan 17:16:58
Ja herregud här har vi löss. Fy va otäckt, jag har aldrig haft löss tidigare och tycker som många andra att det är riktigt smutsigt, fast jag vet att det inte alls har med hygien att göra utan att det är mer eller mindre oundvikligt om man har barn på förskola... vi skyller alltså allt på Gabbe bara så ni vet !
FYYYY FAAAAN va äckligt

Hjälp !

Publicerat den 2011-12-09 klockan 15:39:38
Nu efter att vi har tapetserat i vardagsrummet så ville jag ha gardinskenor i taket isället för en vanlig gardinstång, tänkte det skulle passa bra eftersom vi har ett ganska stort fönster. Idag började jag sätta upp en utav skenorna och pillade i de där små klykorna som gardinerna ska fästas i och då insåg jag att man inte kan använda vilka gardiner som helst, eller ? För i de gardiner som jag tänkte använda fanns det ingen plats för dessa klykor ! Just nu surfar jag runt lite på nätet och försöker hitta gardiner som ska passa men hittar inget - NADA ! Är det så att jag ska behöva sy mina egna jäkla gardiner ?
En liten hylla har fått komma upp iallafall. Den här hängde i Göteborg men jag tyckte aldrig att den passade in här i huset. Nu fick den hängas upp i vilket fall och jo det ser bra ut !

fint va

Publicerat den 2011-12-09 klockan 07:14:18
Oj va fint det har blivit här då, så tänker ni nog nu. Från att kunna lägga in en "gillaknapp" till att kunna göra en hel bloggdesigne. Det är inte dåligt det. Men så är ju självklart inte faller, jag har givetvis fått hjälp av Erica som är superduktig !
Jag är väldigt nöjd !

8 dec

Publicerat den 2011-12-08 klockan 07:17:13
Alltså, det var ju det där med att tänka positivt... det är svårt - så svårt ! Det enda jag tänker på nu är att sova, sova, sova. Jag fattar inte vad som händer på nätterna, jag vet att vi är vakna. Det ska ätas, bajsas och snoras det vet jag men jag har absolut inget tidsperspektiv. Är vi uppe en kvart eller 5 timmar ? Ingen aning... men ju mer ögonen hänger desto fler timmar har jag nog varit uppe med minimänniskorna. Ja ja det är som det är...
Idag sitter många och väntar på antagningsbesked till högskolor och universitet, det är en spännande dag och för typ ett halvårsen var jag på helspänn. Idag är jag bara lite småpirrig, jag har nämligen sökt ett par kurser som jag hoppas jag kommer in på. Dålig tajming kanske ni tycker med det är just vad det inte är...

Satan i gatan..

Publicerat den 2011-12-07 klockan 21:23:11
... vilka vackra bullar jag slängde ihop. Goda var de också, kanske det godaste jag någonsin smakat. Christians jobbarkompisar kan glömma finfika på fredag !
Ett hav av gula små underbaringar

baka baka lite kaka...

Publicerat den 2011-12-07 klockan 16:40:00
Mannen ringde och frågade om jag kunde baka - till hans jobbarkompisar ! Vad är det för fjäsk undrar jag och vad tusan får jag för det ?
Sen kom jag på att vi fick den fina sittern igår som mannen har köpt till minimänniskorna, så jag ska nog kunna slänga ihop en bulle kanske... Han beställde något ljuvligt juligt så jag ska testa att baka saffransbullar med vit choklad. Tur att hela skafferiet är fullt med bakprylar när man får sånahär beställningar. Sen att jag inte har rykte om mig att vara en sån bra lussekattsbagare är en annan sak.
Man blev trött i den fina babysittern och mamma är supernöjd !

Man måste försöka tänka positiv

Publicerat den 2011-12-07 klockan 07:14:20
Men det är inte lätt när man studsar fram och tillbaka till sängen under nätterna. När man blir väckt för tredje gången inom loppet av två timmar känner man sig lagom frustrerad, speciellt när man tänker på att jag kommer få gå upp minst två gånger till i natt.
När jag kröp ner i min varma mjuka säng slog det mig att det är ju något av det bästa som finns, att få krypa ner under ett varmt täcke och vet ni - Jag får krypa ner under mitt täcka flera gånger samma natt ! Lyxigt va ?
Jag får ju alltså uppleva den där ahh mhh känslan säkert fyra-fem gånger mer än alla andra (eller några lyxlirare till finns det ju)
Lite lagom obäddat sådär mitt i natten...
Lite långsökt kanske ni tycker, men det fungerar faktiskt att vända på tråkigheter till något lite mer positivt. TRY !

Hängigt värre

Publicerat den 2011-12-06 klockan 18:28:07
Vi har inte satt foten utanför dörren idag, det är nästan så att man skäms men jag antar att vissa dagar bara blir så...
Vi har vilat och vilat och nu har vi sådär tjurigt ont i halsen, snorkråkor i näsorna och smått hängiga. Tror vi har fått våran första förkylning.. suck !

Att hjälpa en gång till...

Publicerat den 2011-12-06 klockan 08:45:17
Vi kanske ska strunta i julklapparna i år och tänka på de som har ett behov av sådant som vi tar förgivet...
Läs denna blogg och låt er hänföras av deras fantastiska arbete, har man en liten slant över kanske man åtminstånde kan överväga att dela med sig ? Det tänker iallafall jag göra.

Är det bara jag...

Publicerat den 2011-12-05 klockan 18:00:46
Som tycker småfåglarna är ovanligt feta i år ?

Dessa två tjockisar satt utanför mitt köksfönster förrut och pös, kul för dem !

Passa på att njuta

Publicerat den 2011-12-05 klockan 17:05:48
Man får passa på att vara ute när det är såna här fantastiska dagar, vi tog en promenad med Johanna och hennes knattar.
De tuffa storasyskonen åkte snowracer
Fika med varm choklad och korvmackor är gottans.
Snöänglar hann vi med innan det var dags att gå in i det varma huset igen.
Nu sitter killarna i soffan och spelar wii (bråkar) med varandra och jag pillar Lovis i näsan, tänk vad mycket spännande man kan hitta i en liten näsa.

Och det låg kvar...

Publicerat den 2011-12-05 klockan 10:07:23
Tänk vad lite snö och levande ljus kan göra för humöret, det var ju ingen match att få upp pojkarna till skola och förskola i morse...
Nu är det soffhäng med Hjalmar som gäller innan vi ska hämta hem storebror.

Nått ska man väl ha...

Publicerat den 2011-12-05 klockan 03:15:04
... för att man är vaken på nätterna.
Denna natten har redan nu betydliget mer vakenhet än gårdagens, när jag skulle fixa käk till Hjalmar förrut såg jag att det var vitt på backen. Jag kunde inte riktigt avgöra om det var väldigt kallt och frostigt eller om det faktiskt var snö, men när jag sneglade upp mot gatlampan såg jag att det kom en flinga eller två. Kul tänkte jag, hoppas det ligger kvar till morgonen så ungarna får se...
Nu var det dags för Lovis att käka och jag tittade ut för att se hur det gick för snön och tja de där två flingorna hade visst fått sällskap.
Jag som vanligtvis är stark motståndare till snö, kyla och vinter blev ändå sådär varm och mjuk inombords. Allra helst vill jag springa upp och väcka två grabbar som har längtat efter snö i månader redan nu... Kan knappt vänta till morgonen.

sov gott !

Publicerat den 2011-12-04 klockan 09:55:09
Vilken natt vi har haft, Lovis sov 5 timmar och Hjalmar 6. Vilket lyxlir, kanske ska vi dra ut bebisarna på galej lite oftare. Nu har jag i och för sig två extremt onöjda bebisar, men vad gör det när mamma är utvilad ? Resten av familjen har inte synts till ännu, ett gäng trötta grabbar helt enkelt...
Ja det ska bli kul att se vart denna dag bär hän, just nu har jag energi till en totalrenovering eller nått.
Lilla Lovis sover sött

Lördagsmys på Ätraholm

Publicerat den 2011-12-03 klockan 23:39:04
Ikväll har vi varit på middag hos familjen Angrimer - Broberg och det var superhärligt att få komma ut lite och umgås med lite vuxet folk, ja och ett gäng ungar också förstås.
Vi tyckte det var en lyckad kväll hela familjen, men mest nöjd måste nog Gabbe varit som grinade hela vägen hem för han ville minsann sova över... !
Tyvärr förstördes våra trevliga samtal titt som tätt av att raggarkunges son körde runt på gatan utanför i en bil hämtat från 80(?) talet... med sånadära lampor på taket och som liksom spottar om sig när den kör...  Mamma Angrimer var inte nöjd över den lilla fartdåren som tydligen hade kört järnet även igår kväll, jag skulle vilja ge denna kille (som jag bara antar att det är) ett litet varningens finger - non´t mess whit trötta morsor....
Hopp nu är det bara jag och Lovis vakna, vi får väl se hur mycket det är kvar i asken imorgon bitti.

julklappar från Oiidesigne

Publicerat den 2011-12-03 klockan 09:20:13
Jag shoppar barnkläder från oiidesigne ibland och tycker deras butik är jättebra, nu inför jul har de olika erbjudanden och idag är det 30% på kläder från How to kiss a frog
Mycket fint tycker jag, lite julklappstips kanske ?

woohoo

Publicerat den 2011-12-03 klockan 08:16:51
Ser ni, ser ni,  ser ni... jag har lyckats lägga in en gilla knapp under alla blogginlägg. Jag som är så totalt efterbliven när det gäller ALLT som har med datorer, koder och sånt att göra. Så nu måste ni trycka på den knappen precis hela tiden... eller hur !
Nu känner jag mig pepped, kanske kan jag åstadkomma något mer spännande under dagen, kanske är dessa vakna nätterna bra trots allt (fråga mig igen om några timmar)

Tröstäter

Publicerat den 2011-12-03 klockan 07:03:56
Vilken natt, lillfia har varit grinig hela natten och när hon äntligen somnar så vaknar såklart brorsan... uj uj uj !
Så vad gör man då för att överleva dessa nätter ? jo man käkar och käkar...
Om inte bebisarna börjar samarbeta med mig kommer jag snart väga 200 kilo !

Kusinträff

Publicerat den 2011-12-02 klockan 18:05:10
Idag har vi haft besök av kusiner, min systerson och Christians systerdotter. Godingar...
Lucas är 1.5 månad äldre än Lovis och Hjalmar, just nu ser han ut att vara betydligt äldre men vi kommer allt i kapp...
Hjalmar tyckte att det räckte med fotandet här...
Världens sötaste lilla Bonnie har äntligen fått små bebiskusiner hon var väldigt mysig mot dem. Fast hon tyckte nog det var lite konstigt med tre bebisar på samma gång , hon visste inte riktigt vem hon skulle kolla på.
Det är underbart med alla dessa barn, tänk va mycket kul de kommer ha genom åren.
Bonnie kommer garanterat vara den som lär ut alla bus...

Det är kul så länge det varar

Publicerat den 2011-12-02 klockan 08:49:16
Jag tror vi har någon typ av förbannelse över oss när det gäller bilar... depp depp depp..!
Julkalendern blev klart godkänd här hemma, lite småläskig tyckte Gabbe men vad gör det när man har en gosig storebror som tar hand om en...

xxxxx telefonsäljare...

Publicerat den 2011-12-01 klockan 16:05:56
Jag är med i nix, jag är allergisk mot telesäljare det riktigt kokar i mig när de ringer med sina xxxxx erbjudanden. Kanske för att jag har blivit så totalt blåst tidigare.
Idag ringde det en säljare på hemtelefonen, jag kände nästan på mig att det var en säljare eftersom de flesta ringer på mobilen om de vill mig något. Han presenterade sig och lät sådär go och glad som säljare gör, man känner ju bara för att trycka upp telefonen i r*ven på dom, speciellt när man har två bebisar som ligger och gapar i bakgrunden. Jag brukar vara ganska snabb på att tacka nej och sedan slänga på luren, vilket jag gjorde även denna gång. Skillnaden denna gången var att säljaren ringde upp igen och talade om för mig att det är rätt respektlöst att slänga på i örat på folk...
Skojar han eller...
- Men jag har inte tiiiiiiid.. jag är ju inte ....
- Inte ens med din bror ?
- Öhh, va oj...
Lite smått pinsamt att jag inte känner igen min egen brors röst, speciellt när han presenterade sig som Niklas.. hmm nybliven mamma som inte sover på nätterna, det är jag det !
Han berättade också att det är väldigt ovanligt att folk bara slänger luren i örat på honom när han jobbar, färre än han trodde när han började med jobbet. Så han tyckte jag skulle skärpa mig, jag trodde alla gjorde så mot telesäljare... ?!
Såhär ser de ut, telefonsäljarna precis som alla andra människor... i ett träd ?!

Smekmånaden är över

Publicerat den 2011-12-01 klockan 07:18:44
Idag börjar allvaret på riktigt, Christian har precis åkt till jobbet och jag känner mig lite orolig, bara liiiite ! Jag längtar till grabbarnas jullov, säkert mer än vad de själva gör. Visst jag måste mata bebisar var tredje timme vare sig killarna har lov eller inte, men jag slipper iallafall jaga en förpubertal åttaåring med blåslampa varje morgon. Jag slipper den stressen...
Vi har skickat in en ansökan om utökad tid på förskolan för Gabbe också, hoppas så att det går igenom så han kan få några fler timmar med sina kompisar i veckan, det skulle betyda mycket för hela familjen.
Nu ska vi gosa ner oss i soffan och kika på första avsnittet av julkalendern

RSS 2.0