läxläsning

Publicerat den 2012-04-27 klockan 07:46:51
Gabriel vill också börja skolan, han vill också ha läxor. Jacob vill slippa läxorna och uppmanar sin lillebor att njuta medans han kan...
Igår fixade jag en liten egen läxa till Gabriel, lite matte, skrivning och klockan. Toppen tycker jag det är när de själva är intresserade och VILL lära sig. Han ser väldigt koncentrerad ut.

Pluggkompis

Publicerat den 2012-04-24 klockan 09:13:48

Ja igår var det tyst på mig och det beror på att jag hade en tenta som skulle in. Dessvärre hade jag inte boken som behövdes förens igår förmiddag, så det blev väldigt stressigt. Har en känsla av att jag kommer stressa ihjäl mig de närmsta veckorna, förhoppningsvis är de värt det.

Vi hade lilla Webbe här hemma igår och han hjälpte till att hålla ordning på alla barnen.


?

Publicerat den 2012-04-22 klockan 11:19:25
HUR kunde det bli så fel med bilderna ? Så såg det ju inte ut när jag la in dem... Åhh vad jag kan bli galen på sånt.
Aja - sorry för det !

Stolen

Publicerat den 2012-04-22 klockan 10:41:42
Kommer ni ihåg min stol ?
Igår fick den lite kärlek och nu tycker jag den är helt fantastisk. Precis sådär som jag hade tänkt att den skulle bli. Jag hittade till och med en given plats åt den..
Jag ville ha en glansig högblank svart färg, så jag valde att spraymåla. Resultatet blev som sagt precis så som jag hade föreställt mig i huvudet - toppen !
Idag blir det nog bara massa småpulande här hemma, gosa med fina barn, baka en liten kaka kanske och plocka iordning lite på stöket. Härlig söndag helt enkelt.


Back in town

Publicerat den 2012-04-21 klockan 15:27:06
Då var man hemma, härligt att komma ut och träffa fina vänner men ingenting är bättre än att komma hem till fantastiska fyran igen - mina underbaringar.
Känner att jag laddade på med massa positiv energi och jag känner mig peppad på nått vis... skön känsla måste jag säga och den kommer väl till pass nu när jag måste börja skriva på min andra tenta.
Önskar att jag hade tagit en massa bilder, men det missade jag såklart. Har ju oftast fullt upp med att prata. Tog åtminstånde en bild på mina systar påväg in till stan. Alltid nått...
Fortsatt trevlig lördag.

good morning..

Publicerat den 2012-04-20 klockan 08:08:18
Jag är frisk inget snor inget halsont inte ont i huvudet... fantastiskt och det kunde inte komma lägligare. Ikväll ska jag till Göteborg - helt själv. Inga barn ingen man, bara massa trevliga vänner, god mat och ett glas vin eller två.
Det ska bli underbart skönt och jag är så himla värd det.
Jacob får en härlig kram innan han drar till skolan, storebror måste vara den absoluta favoriten här hemma.
Hoppas ni andra får en trevlig fredag och en härlig helg.

Busbebisar

Publicerat den 2012-04-19 klockan 22:38:25
Nu på kvällen har jag skickat in min första tenta, det känns så otroligt skönt men nervöst på samma gång. Jag har ingen aning om hur jag ligger till, på vilken nivå jag ligger så att säga. Det kan ju vara rena skiten jag har skickt in... det återstår att se.

Hittade busarna i sängen förrut och jag skulle nästan dö för att få veta vad de sysslade med, något säger mig att vi kommer ha en hel del bus här hemma i några år framöver...

högläsning

Publicerat den 2012-04-19 klockan 12:33:05
Vi försöker plugga jag och Lovis. Det är svårt idag för jag har fruktansvärd huvudvärk, hoppas det är det absolut sista av denna förkylning.
Det är svårt att plugga, jag är ovan och det känns. Jag tycker det är jätte intressant men jag känner mig oroligt stressad och får inte in så mycket. Inte så mycket som jag skulle vilja iallafall. Antar att det kommer med tiden, studievanan alltså. Det är klart att det är lite tuffare nu när man har små bebisar att ta hand om på dagarna och att man inte kan sova som man borde på nätterna.
Eftersom barn tycker om när man pratar,läser och sjunger för dem så kör jag högläsning av kurslitteraturen - mycket populärt !
Sövande är det tydligen också...

Ett tips

Publicerat den 2012-04-19 klockan 08:26:13
Jag måste börja denna dagen med att tipsa om en tjej som är fantastiskt duktig på handarbete.
Hon virkar helt underbara prylar...
Fina fodral till mobilen
Prinsesstårtemössan är helt underbar och en sådan ska Lovis absolut ha i vår.
Tycker det är roligt med annorlunda saker som inte alla andra har.
Att det sitter någon hemma och gör en speciell mössa bara till mig, som bara jag har. Det tycker jag är roligt.
Dessutom tycker jag det är fantastiskt med människor som satsar på sin grej och liksom vågar - imponerande !

Nattjakt

Publicerat den 2012-04-18 klockan 09:39:19

Det kan vara så att jag har varit lite kaxig innan kanske, någon försöker ta ner mig på jorden. MINA barn har alltid sovit bra på nätterna, MINA barn är trygga i sina egna sängar.. MINA barn... ja ni fattar...
Kan dom var korrupta ? Bebisarna alltså ?
De känns som att de har paktat sig innan natten börjar, en vaknar åt gången med ja en halv timmes mellanrum... När man kommer in börjar dom skratta åt en, hö hö hö.. vi fick dig IGEN.
Christian låg på soffan och sov inatt så att han kunde studsa upp och ta Lovis om det skulle bli problem. Det gjorde han inte.
Hjalmars napp försvann spårlöst så som nappar oftast gör när man behöver dem som mest. Tillslut ballade jag ur och sprang runt naken i huset och letade efter en napp, såg Christian ligga och SOVA på soffan. Jag fick ett infall och var bara tvungen att slå honom så jag tog världens sats och dunka till honom över smalbenet, som han för övrigt har problem med... hälsenan eller nått. Han vaknar givetvis i ett skrik och undrar vad f*n jag håller på med...
JA vad svarar man på det, när man står där helt naken med en 11 under näsan ?
Du låg i vägen ?
Det är tur jag älskar dig sa Christian i morse och jag säger det samma till bebisarna...

gult är fult

Publicerat den 2012-04-17 klockan 14:08:15
alltså VAD är detta ?
Jag skulle liksom tvinga fram varendaste vårkänsla som finns inom mig någonstans, trots snöblandat regn. Köpte ett gult nagellack, gult är vårigt, nagellack är fint.
men varför måste lacket gå sönder, är det de nya ? Känns ju lite trist sådär att gå runt med halvtaskigt målade naglar... Börjar jag bli gammal nu ? Känner att jag inte riktigt är med på detta...
Men hey det kanske är coolt - jag kanske är cool ? antagligen inte !

Det blir bättre

Publicerat den 2012-04-17 klockan 08:54:42
Efter regn (snö) kommer solsken, det är ju faktiskt så fast man glömmer det lätt.
Skönt att man kan få en liten påminnelse ibland...

Igår blev det inte mycket sagt...

Publicerat den 2012-04-17 klockan 07:29:08
Nej men nu ger jag nästan upp, förkylningen hänger envist kvar, jag har snytigt mig så mycket att näsan är svullen (!) Det känns på riktigt som att den har gått av... inte för att jag är torr och sårig som man kan bli utan trasig - innuti... !
Igår tänkte jag att det fick vara nog och drog min blekfisiga förkylda kropp till solariet, jag vet... aja baja, men jag behövde en liten kick sådär.
Jag brände mig ! Pannan är helt röd och ändå fick det räcka med 10 minuter eftersom det var ett tagsen jag solade senast. Så svullen näsa, röd panna... KUL.
Gick vidare till ica för att handla lite akutvaror så här innan barnbidraget och slog då till på de vackra frukostskålarna som ica har sålt ett tag, ni har säkert sett dem.
Så himlans söta tycker jag och vet inte riktigt varför jag inte har köpt dem innan - 25 spänn.
Tyvärr fanns det bara två ljusblå kvar så om det är någon som springer på två ljusblåa så får ni gärna köpa dem åt mig !
Och just det... i morse vaknade vi till detta - IGEN ! suck.

Som något katten släpat in...

Publicerat den 2012-04-15 klockan 17:23:04
... precis så känner jag mig, jag har tagit en dunder-starkis-tablett nu på eftermiddagen.

Det är inte alls så att jag har fått nån blogghybris och liksom föröker göra mig till som stureplansbloggerskorna ala kissie. Jag har klet på läpparna för att de inte ska torka ut som de annars gör och munnen måste vara öppen sådär annars dör jag av syrebrist inom det närmsta. Det vita kletet på näsan är inte någon fancy hudlotion utan Hjalmars special-rump-kräm... Så ja jag vet min plats och den är inte på stureplan utan på landet... bland de andra kossorna.
Min blick ser sådär härligt tom och liksom död ut... heja heja Annelie !
Min fina Lovis har liv i ögen i vilketfall...

Jorå...

Publicerat den 2012-04-15 klockan 13:36:42
Det blev en gardin, kom på att jag hade jättemycket tyg av det där grönprickiga som jag ska ha till kökssoffan.
Höftade liksom lite för mycket när jag beställde - som vanligt. Men det var ju bra för då fick bebisarna en gardin och det finns tyg över så jag kan sy kuddöverdrag också.
Det här tyget var exakt 140 cm på bredden så den blev lite för smal för fönstret, men jag tyckte det blev fint ändå.
Resultatet - vad tycks ?

Gardiner

Publicerat den 2012-04-15 klockan 07:39:06
Jag tänkte att jag skulle sy hissgardiner till bebisarnas rum och hittade två jättefina tyger på stoff och stil
Det ena tyget är 135 brett och det andra 110. Mina fönster är 140 så det blir väl inga gardiner då ? Synd för det är himla fina tyger, kanske kan jag sy kuddar i stället.

business woman

Publicerat den 2012-04-14 klockan 19:25:48
Här i våra trakter har de mycket fyndmarknader som kyrkan eller andra samfund fixar med. Det går till som så att fixarna står för allt jobb, vi privatpersoner åker bara dit med grejer som vi vill sälja och har själva satt prislappar på våra grejer. Sen säljer de - fixarna alltså - sakerna åt oss och vi kommer och hämtar storkovan på eftermiddagen.
Jag missade fyndmarknaden som var inne i självaste centrala Ulricehamn så jag hoppade på den som var i Tvärred i stället, Tvärred ligger någon mil utanför sådär.
Att jag bor ett par mil utanför Ulricehamn också... fast åt andra hållet var inget som slog mig förrens igår när jag redan var på väg. 6 mil fram och tillbaka igår och 6 mil fram och tillbaka idag för att hämta min förtjänst - på hela 153 kr ! YEAH...
Med tanke på vad bensinen kostar i dessa tider så gick jag nog ganska nollad ur denna affären.
För att kompensera upp de dåliga affärena så slog jag till på en stol för en 20:a... det var väl tur det, annars hade jag nog inte kunnat sova i natt.
Sen vad jag ska med stolen till det vet jag inte riktigt, men 20 spänn liksom !

En uppmaning ?

Publicerat den 2012-04-14 klockan 09:13:06
Svärföräldrarna var här för ett par veckorsen, den ena hade en bunt papper i näven.
Jag kollade inte så noga, hade antagligen fullt upp med en bebis för jag hade lagt papprena på sängen inne i deras rum. Igår skulle jag bädda iordning där inne och tog då en närmare titt på dessa papper...
Sitt still och virka med dig... snälla ! Ja ungefär så... tror jag de känner, sitt still.... !
Jag kan inte virka.

Feberfrossa

Publicerat den 2012-04-13 klockan 21:48:54

Åhh va det är roligt att vara ensam hemma med fyra barn när man mår som en konserverad apa !
Jag ska se om jag kan få in lite konflikthantering i skallen och en massa glass i magen.. Imorgon får febern vara borta ! Annars kommer det nog en tår eller två...


Blåmärke

Publicerat den 2012-04-13 klockan 12:41:56
Jag måste bara visa, fast ändå vill jag inte för då får väl arga snickarn vatten på sin kvarn och mormor börjar ohh:a... men jag får sällan blåmärken därför måste jag visa vilken jäkla smäll jag fick igår...
Okej det kanske inte ser såå illa ut, men med tanke på hur sällan jag får blåmärken och hur ont det gör så är det lite illa... och lite coolt. Här fick jag alltså ett piano. På benet. Japp !

Hjalmar

Publicerat den 2012-04-13 klockan 08:16:31
Hjalmar Jonsson skulle inte varit här egentligen, han gled på ett bananskal, han snodde liksom till sig en plats i finalen.
En fripassagerare som jag fick gå runt och bära på i 9 månader. Borde inte han vara extra snäll mot mig då ? Borde inte han tassa lite på tårna åt mig då...? Han snodde ju till sig den sista platsen.
Så tänkte jag i natt, när han glodde på mig med sina klotrunda ögon och petade sina sylvassa tår i ryggen på mig... Om det är någon som ska vara snäll mot sin mamma så är det han som roffade åt sig en plats som inte fanns..
Sen somnade han och jag lyssnade till ljudet av hans sömn, hans små fötter var runda och mjuka igen och tusan vad glad jag är för att Hjalmar Jonsson kom till världen.

Har jag tid ?

Publicerat den 2012-04-12 klockan 20:19:58

Jag var inne på bibblan här i byn, japp det stämmer vi har ett fint eget litet bibliotek här ser ni.
Jag skulle hämta lite kurslitteratur som jag hade beställt, så skulle jag också beställa till den nya kursen. Då såg jag en bok på nyhetshyllan - kråkflickan. Himla bra bok tänkte jag och roffade åt mig den ! Nyhet och allt... Den SKA jag ha. När då, när i hela friden ska jag hinna läsa en Thriller, en bok som inte kommer ifrån ett högskolebibliotek.. Som inte handlar om konflikthantering eller socialt utsatta barn och ungdomar.. NÄR ?
Jo typ nu... Om jag lägger undan alla andra böcker och låtsas som om de inte finns. Eller ? Äsch vi tar väl den där om konflikter då rå !

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2335433/images/2012/pic_198141330.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2335433/images/2012/pic_198141330.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2335433/images/2012/pic_198141340.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2335433/images/2012/pic_198141340.jpg" class="image">


En ny medlem

Publicerat den 2012-04-12 klockan 19:27:47
Jag har ju oftast inte bara ett projekt pågång utan flera... jag har hållt på med en kökssoffa som jag och Christian hittade på blocket... eller jag hittade den och Christian fick köra dit och hämta den - Ett minne för livet !
Soffan var grön. Skogsgrön i någon superblank färg.
Jag har slipat och målat och sen slipat lite till och målat ännu mera..
Så nu är den vit...
Jag tyckte att detta tyget var himla fult till den gröna soffan så jag beställde ett nytt tyg men nu när det ligger mot det vita blev det faktiskt fint.
Men det nya tyger var väl snäppet finare ändå ? Jag har inte satt fast det ordentligt ännu så det ser lite knöligt ut...
Och bilderna är inte så bra tagna, men det var svårt i källardunklet.

Vilket slit !

Publicerat den 2012-04-12 klockan 14:49:30
Jag antar att ni vill ha en uppföljning av pianodramatiken... eller ni kanske inte på riktigt förstår hur fruktansvärt dramatsikt det hela har blivit ?
Det fungerade inte som jag hade tänkt mig med tigersågen, det var för mycket metallbitar i för att jag skulle kunna såga och dessutom så tyckte jag den var lite skrämmande.
Men jag skulle kunna vara Blidsbergs tjurskalligaste kvinna... efter svärmor då givetvis.
Så jag bestämmde mig för att släpa pianot ut genom huset och över trappfan... men då kommer Johanna förbi på en litet titt och hon tycker nog att jag ska vara väldigt försiktig, men att om jag vill ha hjälp så kan jag ringa.
Det var ungefär här vid tröskeln som jag insåg att det fanns hjul på pianot, tänk om jag hade sett det ett par timmar innan, då hade jag sluppit släpa pianohelvetet över halva huset. Det satt alltså som små brickor under hjulen så att det inte skulle glida...
När jag fick fram pianot till hallen och även då den lilla trappen som leder ut ur huset kände jag att det tog stopp, att jag var tvungen att reducera pianot lite, så fram med yxan !
Det var väl ungefär vid denna tudpunkten som min stackars svärmor kom över på ett spontanbesök... oj oj oj vad hon önskade att hon hade stannat hemma.
Vi kämpade och slet jag och svärmor, hon fick idén att vi skulle lägga en gammal dörr vid trappen och bara rulla ut pianot, tyvärr var pianot så tungt att det sjönk ner i dörren... Då drog svärmor på lunch och lite funderingar... Sen ringde hon arga snickarn som blev arg...
I vilket fall, jag fick pillat bort en hel del som ni ser, det är inte mycket kvar på skiten men ÄNDÅ väger det lika mycket som innan, det är den där blå metallbiten som väger HUR mycket som helst !
Jag ringde Johanna som kom tillsammans med två andra tjejer i vår mammagrupp och tillsammans lyckades vi "bära" ut det lilla som återstod av pianot... som ändå vägde... ja ni fattar, APmycket !
Tyvärr blev en soldat skadad under kriget, så nu har jag en massa tack för hjälpen - hoppas du blir bra snart - cupcakes att baka...
Men pianot är iallafall ute...
Så nu var denna lilla historia äntligen slut...

Nu så..

Publicerat den 2012-04-11 klockan 21:07:15
Ni kanske undrar hur det går med pianot... det går sådär, som vi kämpar och sliter. Det är ett gediget handarbete och jag undrar verkligen hur många timmar det ligger bakom bygget.
Efter ett par timmars sågande och bankande gav jag upp lite, men nu på kvällskvisten kom Christian hem med en tigersåg som vi fick låna av arga snickarn... Så nu blir det åka av.
Imorgon är det där pianot historia.

dessa majskrokar..

Publicerat den 2012-04-11 klockan 17:21:00
Majskrokar, det är nått nytt det. Något sådant fanns inte när Jacob och Gabriel var små. Det är väldigt märkligt egentligen hur de överlevde då. På stenålderstiden som det nästan känns som om man jämför hyllorna på bebismatsavdelningen. Det finns ju verkligen allt och lite till.
Visst är det så att vi småbarnsföräldrar är de mest lättlurade, manipulerade köpare som finns ? Allt som en bebis kan tänkas behöva MÅSTE vi köpa. Fastän vi inte behövde majskrokar när Jacob var liten så behöver vi det tydligen nu ?!
Majskrokar är juuu sååå himlans bra, helt gjort på majs, 0 % salt och 2 % fett... heeeelt fantastiskt. Eller hur !
Vad är det för jäkla beteende vi skapar hos våra barn ? Samma beteende som vi föräldrar jobbar stenhårt med att försöka träna bort hos oss själva. Småätandet, en av de största orsakerna till övervikt...
Pip lite så stoppar vi in en majskrok i munnen på dig... Lätt för en liten unge att lära sig de rutinerna ?! Detta hänger ju självklart kvar och skapar problem hos oss när vi blir äldre.
Nej jag är verkligen helt emot majskrokar...
... Ändå sitter det en 5 månaders som håller på att få tand med en majskrok nertryckt i halsen och en 8 åring som har feber med en glass nertryckt i sin hals... BRA MORSAN !

Dagens projekt...

Publicerat den 2012-04-11 klockan 10:37:36
Dom som bodde här i huset innan oss lämnade kvar ett piano som vi liksom fick ärva. Det är fint, men det är trasigt och vi spelar ändå inte piano. Sen tar det väldigt mycket plats som vi behöver.
Jag la ut en annons på blocket, men fick sen reda på att det var en del i pianot som var trasigt som dessutom kostade väldigt mycket att åtgärda. Alltså är det lika bra att "slänga" det.
Jag får dåligt samvete, riktigt dåligt samvete. Det är trots allt en gubbe som har jobbat riktigt riktigt hårt för att få till ett vackert instrument med fina detaljer. Därför var det viktigt att vi slog sönder pianot med lite värdighet, respekt för den där gubben... som säkert dog för 100 årsen.
Det var lättare sagt än gjort ska jag säga er och trots att vi har pillat bort ganska mycket så väger det precis lika mycket som innan....
Nu åker nog storsläggan fram, ska bara andas lite frisk luft först för fy tusan vad mycket damm det var där inne - usch !

Det blir lite hysteriskt ibland

Publicerat den 2012-04-10 klockan 18:43:49
Idag är det Christians träningsdag, han brukar vara hemma vid niosnåret sådär... Inte idag ! Idag ringde jag lite hysteriskt och bad honom att komma hem snarast.
Jacob har 41 graders feber, det gör mig extremt nervös. Hysteriskt nervös.
Varför ska den stackarn behöva bli så fruktansvärt sjuk när han blir sjuk, varför räcker det inte med en vanlig liten hosta eller snuva som alla andra ?
Jag ringde 1177 och tanten där tyckte inte det var så himla akut, vilket jag kan förstå. Däremot ville hon att jag skulle åka in till vårdcentralen med honom i morgon bitti så att så får det bli.
Stackars våran stora lilla kille och stackars hans lillebror som hamnar väldigt väldigt mycket i skymundan just nu.

Lite hjälp tack !

Publicerat den 2012-04-10 klockan 13:21:59
För ett tagsen så "fyndade" jag en möbel på blocket, en slags byrå/skänk eller nått sånt. Den var svart med fula kina märken på luckorna, men jag tänkte att det skulle inte vara några problem att fixa till och skåpet kändes som ett perfekt tvskåp.
Nu när skåpet börjar bli färdigt ser jag att det lyser igenom en blå färg ? Vi har slipat lite, men tyckte sen att vi inte skulle slipa så jäkla mycket och där vi har slipat mer lyser det också igenom mer... Vi har tvättat med målartvätt ( Christian gjorde detta och jag vet inte hur noga han var) Vi har grundmålat med en vanlig vit grundfärg och sist målad med en antikvit färg. Varför blir det blått på vissa ställen ? Kan man göra något åt det ?
Nu ser det lite kladdigt ut på bilderna, men det är för att jag höll på och målade när jag tog bilderna. Tänkte slipa till lite på vissa ställen också så jag tror det kommer bli bra i slutändan, men det blåa ?

Underbara klänningar

Publicerat den 2012-04-10 klockan 09:50:47
Ja ännu en skitnatt faktiskt, fast hur kan man tycka det ? Jag har ju fått spendera massvis med tid med min yngsta son - toppen !
Jacob är fortfarande riktigt risig, hög feber som vanligt.
Jag har spenderat morgonen med att kika efter fina klänningar till Lovis, tänk om det fanns så här mycket fint även till mamman...
Klänningarna är från ZARA och jag älskar den här stilen som väl är väldigt mycket 50-tal ?
Dessa underbara skapelser är från LIVLY och är ju bara så fina... Shortsen älskar jag !

Oväntat.

Publicerat den 2012-04-09 klockan 16:58:10
Jag tänkte förrut idag att det var ju himla trevligt att Jacob fick hålla sig frisk, han brukar ju annars pricka in varendaste lite förkylning.
Självklart fick jag äta upp den tanken ganska fort. Han blev sjuk, snabbt som attans och värst av oss alla såklart. Han låg i soffan med tårarna rinnandes och sa - Jag tror jag kommer dö mamma. Förstår ni hur mycket man det kommer bli av den pöjken.
Nu har pappa Jonsson bäddat ner Jacob brevid sig själv uppe i våran säng, bebisarna sover middag och Gabriel spelar tv spel på Jacobs rum. HELT TYST är det här nere. Det är inte klokt.
Jag har hunnit skriva en hel del på min första hemtenta som ska vara inlämnad 20/4 och det känns väldigt väldigt bra att ligga hyffsat bra till såhär i början, för det kommer bli betydligt svårare uppgifter har jag sett. Sen har jag kommit in på en kurs till som jag antagligen kommer börja med nästa vecka och då ligger jag redan lite efter, eftersom jag kom in som reserv och de andra började då förra veckan. Så det kan ju vara bra att vara ganska före i denna kursen så jag kan läsa, läsa, läsa i den nya... och liksom komma ifatt lite.

Vissa nätter alltså..

Publicerat den 2012-04-09 klockan 11:40:38

Det är väl ändå det absolut jobbigaste med hela bebistiden, att ha sjuka, vakna små bebisar.
Hjalmar har kämpat hårt hela natten med att hålla både sig själv och sin mamma vakna. Dessutom passade han på att väcks sin syster i mellan åt också. Det är då man börjar fundera på att ha ett varsitt sovrum åt dem !
Men nej, jag tror de är tryggast tillsammans trots allt.

Nu ligger jag och Hjalmar i våran säng och försöker ta igen oss efter nattens bravader... Jag som skulle plugga hela dagen. Skit onge !


el...ler !

Publicerat den 2012-04-08 klockan 17:55:26
Jag tänkte riva en vägg idag minsann, det låter kanske lite galet, men det är sådär jag funkar. Jag vaknar på morgonen och liksom känner att idag är en perfekt dag att riva vägg på.
Bestämde ändå med mig själv att jag skulle dubbelkolla med arga snickaren innan jag gav mig på rivningsförsöket och eftersom det fanns eluttag och lampknapp i väggen fick jag tydliga order om att ge f*n i väggen... så nu sitter jag är här med kli i fingrarna och funderar på om det finns snabbkurser i att bli elektriker på nätet.. ?
Hur svårt kan det vara ?

Är det påsk så är det...

Publicerat den 2012-04-08 klockan 00:29:42
Ja ibland får man liksom unna sig...
Våran blandare uppe i duschen är inte helt okej, det blir tyvärr aldrig mer än fesljummet, jag som gärna duschar i sådär 45 gradigt vatten tycker ju det är rena skiten.
Idag var jag tvungen att duscha, det luktar surt på hela gatan när jag kommer gåendes så jag hoppade in i den kalla duchsen och kände hur hela huden blev knottrig... och inte sådär gåshud - åhh - vilken bra låt - knottrig utan kall.Helt enkelt.
Då kommer Jacob in och ska tvätta någon pryl i handfatet och sätter på kranen på det kallaste och gissa vad som händer i duschen då - VÄRME ! Hur rören är dragna där vill vi antagligen inte veta men jag lät kranen stå på under tiden jag duschade.
Hur mycket kostar det om man har både duschen och kranen rinnandes samtidigt ? Antagligen inte tillräckligt mycket för att det inte ska vara värt det, åtminstånde inte när det är påsk och allt.

Glad påsk

Publicerat den 2012-04-07 klockan 15:19:15
Här hemma är det lugnt och sansat idag, jag går fortfarande omkring i pyjamasen.
Vi satsar på att storstäda huset, äta godis och pussa på våra godingar.
Jag har även påskpyntat... pynt på hög nivå !
Vi skulle egentligen haft besök i helgen men det är ganska snorigt och hostigt bland vissa av gängmedlemarna så det fick ställas in. Istället drar vi till grannarna ikväll för att kika på påskbrasa och grilla lite. Deras knoddar är liksom lika snoriga och hostiga som våra, samma dagisbasiller !
Nu letas det frebilt efter påskägg här hemma... Heeeelt omöjligt enligt grabbarna.
Våren lilla påskkärring är fest fin...
Trevlig påskhelg önskar jag er alla !

pilligaste jobbet hittills

Publicerat den 2012-04-05 klockan 12:59:44
Som ni kanske vet så har jag tänkt fixa till köket, jag ska göra ALLT själv - typ ! Jag kan ju inte så värst mycket så jag använder mig av min bästa rådgivare google väldigt mycket.
Vi fick en idé att vi skulle ta fram murstocken som är undangömd bakom en massa lager av tapeter, det kan väl inte vara några problem eller ?
Jag fick tipset av arga snickaren att pensla vatten direkt på väggen, då skulle det vara ganska lätt att pilla bort tapeten...
Men jag skulle inte vilja påstå att det gick i rasande fart....
såååå.... jag kom och tänka på ånga. Eller jag kom och tänka på ångmaskiner som man helt enkelt ångar bort tapeter med. Jag har ingen ångmaskin men jag har ett strykjärn.
Efter ett par timmar ser det ut på följande vis... SUCK ! men jag ger mig inte för jag  vet att det kommer bli superfint sen... om några månader sådär.
Nu återstår bara ett litet litet problem...
Nu ska jag ta pause från väggen och åka till Falköping med klanen... Jacob och Gabriel vill köpa skylandersgubbar till tvspelet, jag säger då det !

Det kanske är dags ?

Publicerat den 2012-04-04 klockan 13:26:15
Varför har jag inte skrivit på så länge ? Jag vet inte riktigt, det är inte så att jag inte har tid, för lite tid kan man alltid hitta. Det är inte heller så att det inte händer nått, för det gör de ju precis hela tiden.
Men jag vill liksom förmedla något när jag skriver, en känsla, en upplevelse eller kanske bara ett tips. För att kunna förmedla den där känslan så måste jag vara uppkopplad till en speciell del av hjärnan och den delen har liksom varit avstängd ett tag. Kanske är det ändå så att det händer lite för mycket och tiden kanske är lite för knapp för att jag ska kunna slappna av och hitta den där delen av hjärnan.
Efter mitt sista inlägg som var för över en månadsen så har jag fortfarande en skara anhängare som är inne varje dag och det är en egoboost vill jag lova, väldigt smickrande givetvis att så många vill se hur vi har det här hemma, hur twinsen växer och om pojkarna har haft nått skoj för sig.
När jag dessutom får "tillrop" på facebook så känner jag att det liksom bara är att sätta igång och skriva ;)
Det är ju himlans roligt...
Så, vad har vi sysslat med nu då...
Vi har njutit av vårsolen... innan det kom en jäkla massa snö igen...
Vi har tittat på när grodorna parar sig, jätte intressant om du frågor Jacob, Gabriel och deras farmor...
Vi har varit på tvillingträff...
Hjalmar har börjat få in tekniken på gåstolen... och på att luta bak huvudet så mycket att det ser ut att trilla av.
Vissa i familjen har varit med och hejat fram Brynäs till SM-final, INTE jag och Gabbe ska ni veta... Hjalmar ser inte heller särskilt road ut så han är antagligen också ett FRÖLUNDA fan, han vet bara inte om det ännu.
Jag har givetvis ett par halvfärdiga projekt som jag pillar med lite då och då, när andan faller på och skolböckerna behöver vila lite.
Ja de var väl det, lite av vad som har hänt, eller inte hänt sen sist...
Tack för sparken i rumpan Camilla !

RSS 2.0