Haha... försäkringskassa... HAHAHA !!!

Publicerat den 2011-09-30 klockan 14:38:55
Jag hade en ringlista, ja alltså en lista med viktiga telefonsamtal som måste göras. Igår ringde jag arbetsterapin för att jag har så ont i mina handleder och fingrar, jag fick en tid direkt och det visade sig vara karpaltunnelsyndrom, jag fick med mig två handledsskenor hem som jag verkligen hoppas kommer hjälpa !
Sen ringde jag till BvC för att boka två babyskydd och nu står det två nya fina babyskydd och väntar på mig, Känner mig riktigt duktig som kan bocka av två grejer på listan. Tänkte därför att jag skulle fortsätta på samma spår idag och ta tjuren vid hornen och ringa till Försäkringskassan, det är ju ett samtal iallafall jag gärna drar mig för att ringa. Pratade med dom senast förra veckan, ja tre gånger till och med. Jag skulle bli uppringd i måndags men det blev jag ju givetvis inte. Problemet är att JAG kan inte vänta på att dom ska ringa mig, det är ju bara jag som blir drabbad av det, det är bara jag som inte får någon sjukersättning och det är jag som inte vet hur min sgi ligger till... Ivilketfall idag fick jag tag på en jättetrevlig tjej, den första person som faktiskt har erbjudit mig ett personligt möte, hon tyckte dessutom att min sgi skulle kunna höjas med ganska rejäla slantar - problemet ? Det var hennes första dag och hon vågade inte ändra på nått !!! Resultat - ring tillbaka på måndag !

Det blir inte alltid som man tänkt sig !

Publicerat den 2011-09-29 klockan 13:26:45
Jag har precis kommit hem från läkaren, känner mig lite nere om jag ska vara ärlig. Tycker aldrig dom har riktigt tid att lyssna på MIG, hur jag mår eller om det är något speciellt jag undrar över. Jag berättade för henne att jag hade väldigt ont i ryggen och att min barnmorska tyckte jag skulle få någon starkare smärtlindring, men läkaren sa bara att vi skulle prata om det sen... när det blev sen så hade hon en ny patient ! Jag fick åka hem med samma ryggvärk som innan...
Bebisarna mådde bra sa hon, den lilla väger 1800 och är väl fortfarande lite liten, men inte för liten. Den stora väger 2080. Både hade fina flöden från navelsträngen, dessvärre har lillen som låg så fint med huvudet ner snurrat och lagt sig med rumpan ner istället, den stora ligger fortfarande i tvärläge. Det betyder att sannorlikheten att det blir en vaginal förlossning är väldigt liten. Jag har aldrig under någon utav mina graviditeter tänkt tanken på att bli snittad och jag vill verkligen verkligen få föda vaginalt.  Det känns som att jag behöver lite tid att bearbeta detta, just nu är jag jätteledsen.  Nästa tid till Specmvc är om 4 veckor, vilket även det känns som en chock... jag skulle ju sättas igång i v.37. Om 4 veckor har jag nästan gått 37 fulla veckor ?! Vad händer om förlossningen sätts igång om en vecka ? Blir det akutsnitt då ? Har ju en massa frågor som ingen verkar hinna svara på.... pust pust. Tanken på att gå i 40 veckor gör mig helt vimmelkantig, det O R K A R jag inte !!! Jag har ju faktiskt 4 kilo bebis i magen redan nu...
Så nu har jag fått klaga lite, nya tag som gäller nu...

Aha

Publicerat den 2011-09-28 klockan 21:15:36
Sådär ja, nu har jag redan lärt mig två nya saker, hur man laddar ner bilder från nätet till datorn och hur man har två sidor uppe samtidigt... wohoo ! Nu ska jag bara lära mig det där med radbyte också.
Blev tvungen att köpa lite nya byxor till Jacob idag, herregud vad ungen växer. Konstigt nog så är allt som fortfarande passar trasigt och det som inte är trasigt är på gränsen till förlitet. Vi var på Lager 157 för 2 veckorsen men det var rätt fattigt utbud för barnen där, så nu har jag beställt hem lite från H&M. Jag saknar verkligen att kunna springa runt på stan och shoppa, det blir inte samma sak när man handlar på nätet. Sånt är livet, passade på att köpa lite bebiskläder också...

att göra listor

Publicerat den 2011-09-28 klockan 20:39:54
Nja det blev inget gjort idag heller, kaffet var slut här hemma så det var liksom bara att krypa i säng ! Nu har Christian fixat nytt kaffe, så kanske blir det lite gjort i morgon istället.
Det jag HAR gjort idag är att skriva 2 listor, en lista med saker som skulle vara bra att bli färdiga med innan bebisleverans och en lista med telefonsamtal som behöver ringas... Jag vet ju varje dag att jag måste ringa försäkringskassan och sjukgymnasten tex, men det blir bara inte gjort. Det är mycket lättare om det finns på lista så man kan bocka av det sen när det är färdigt.
I helgen ska jag försöka få mig en liten Mac kurs hos svärfar, om han har tid. Skulle ju vara himla trevligt om man kunde få in lite bilder tex. Tror detta är en riktigt rolig dator om man gillar att fixa med foton... men då är det såklart bra om man vet hur man får in dom i datorn !
Sen såg jag på det senaste inlägget jag skrev att det inte blev några radbyten där jag ville... så ni fattar vilken nivå jag ligger på !

Det är livat idag

Publicerat den 2011-09-28 klockan 09:26:10
Jag är ju långt ifrån It-tekniker, den lilla datorn är för avancerad för mig. Den är säkert hur logisk som helst för alla andra men INTE för mig ! Jag får gå en kurs eller nått, det viktigaste är att jag har lärt mig hur den funkar till nästa år när jag börjar plugga.
Idag är det full rulle i magen, det är ju jättesvårt att veta om det är en eller båda som lever rövare där inne, men det är skönt att det bökas iallafall...
Nu ska jag antingen ta en kopp kaffe och sen städa lite, eller krypa ner i sängen igen och sova bort även denna dag.

Min nya älskling

Publicerat den 2011-09-27 klockan 20:30:21
Idag fick jag en present av Christian, eller igentligen är det hela familjens fast det är ju mest jag som kommer använda den...



väldigt tjusig måste jag säga, är helnöjd, nu ska jag bara förstå mig på den..!


Var hos barnmorskan idag och det gick väl bra, hade ett lågt hb som jag misstänkte, det låg på 103 så nu blir det två järntabletter om dagen. Jag hade dessutom en 2:a i protein, det är väl inte sådär jättebra, men eftersom mitt blodtryck är så bra trodde hon inte att det var havandeskapsförgiftning på gång, vilket känns väldigt skönt såklart. Jag ska lämna ett nytt prov på torsdag när jag ska till SpecMvc.

Jag hoppas jag är lite piggare snart, för jag behöver verkligen städa här hemma.

Ett glas rött

Publicerat den 2011-09-26 klockan 21:55:13

I lördags hade jag besök av underbara tjejkompisar ifrån Göteborg, tjejer som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Med sig hade dom en flaska rött, alkoholfritt givetvis , det smakade sådär om jag ska vara ärlig men jag älskar när folk tänker till lite extra just för min skull. Idag tyckte jag det skulle vara gott med ett glas vin, det är mysigt att förgylla en vanlig stroganoffmåndag med ett gott glas rött, längtar nog till nästa höst när man kan njuta av ett "riktigt" vin.



Tjejerna hade med sig lyxiga tvålar från Lush också, härligt att kunna skämma bort sig lite ibland, speciellt när man känner sig som en strandad val.



Större delen av dagen har spenderats i sängen, jag har haft fruktansvärt ont och känner att jag gärna ger upp NU ! I morgon ska jag till barnmorskan och jag tänker ta med mig en lång klaglista ! Jag har trots all pina lyckats sy färdigt sängkläderna och jag är väldigt nöjd.



Jacob sydde en woddodocka, hoppas inte det är mig han är arg på...





Nu blir det sängen för mig, imorgon måste jag gå upp jättetidigt för att köra Christian till jobbet.


zombievarning

Publicerat den 2011-09-25 klockan 18:45:48

Helt galet att man kan vara så trött som jag är, undrar hur mitt hb kan ligga en dag som denna. Var en sväng till Jysk förrut, kanske var ute en timma max. När jag kom hem var det raka vägen till sängen, mannen tog ungarna och åkte till sina föräldrar så jag fick sova i fred, dessutom fick han med sig mat hem till mig... helt underbart !

På jysk har jag idag inhandlat madrass, täcke och kudde till vaggan. Vaggan har Christians morfar gjort och den har gått i arv sen Christian föddes. Både Jacob och Gabriel har legat i den de första månaderna,  nu blir det mer som en extra säng då vi vill att twinsen ska sova tillsammans så länge som möjligt.




Det känns skönt att något står klart här hemma, nu ska jag försöka sy påslakanset, om jag inte hinner somna innan...



och just det, hur är det med bebiskuddens vara eller att icke vara ? Det är ju förtusan nya direktiv hela tiden gällande bebiskudden. Jag trodde jag hade läst till mig att bebisar numera ska ha kuddar från första början, men på jysk sa kassörskan att man avrådde från kudde innan 6 månaders ålder !

"Ska man ha kudde eller ej?
Ja, denna fråga byter svar väldigt ofta men de senaste rekommendationerna är att man faktiskt ska ha kudde till små barn (som alltid ska sova på rygg).
Detta för att små barn som spenderar mycket tid på rygg, vilket bebisar gör, annars riskerar att på platta eller missformade bakhuvuden. Innan har man sagt att detta normalt går tillbaka när barnen lägger sig på mage men så är alltså inte alltid fallet.
Kudden ska vara mjuk, så mjuk att huvudet inte plattas till."

(vet att texten är vansinnigt stor, men jag lyckas faktiskt inte ändra)


Söndagsfrukost

Publicerat den 2011-09-25 klockan 12:00:58
Söndagmorgon är helig här hemma, speciellt de helger då Christian är hemma. Jag kan sitta flera timmar och äta frukost, jag antar att vi får passa på nu innan barnen har en massa aktiviteter på helgerna...





jacob åt så mycket scones att det kommer växa ur öronen på honom, han tyckte jag skulle baka åt honom varje morgon ! Bortskämd unge eller lat mamma ?!

Nu är det lugn och ro som gäller, inga planer idag alls.

Moster Annelie

Publicerat den 2011-09-23 klockan 19:51:56
Igår blev jag moster till en liten Lucas, jag har inte pratat med min syster själv men har förstått att hon har haft det riktigt riktigt tufft. En såndära förlossning som man gärna slipper helt enkelt, hoppas hon snart återhämtar sig både mentalt och fysiskt. Lucas är såklart helt bedårande söt och jisses vad det pirrade till i magen på både mig och mannen när vi fick bilder mms:ade till oss, det blev väldigt verkligt för oss, snart är det våra bebisar som ligger i plastlådan...

Faktum är att vi inte har förberett något sen jag skrev sist, ingen säng har vi köpt än och vagnen står fortfarande i Göteborg. Sånt löser sig såklart, men det känns ändå som att det kanske är på tiden. Går in i vecka 33 i morgon och det kan tyckas vara lite tidigt att vara färdig fixad med allt redan, men de flesta tvillingar föds faktiskt runt v 35-36 och om mina inte har kommit då så blir det igångsättning v.37, om en månad ungefär. Dom är hjärtligt välkommna kan jag säga för nu orkar inte min stackars kropp mycket till...




en väldigt mörk och tråkig bild, men så ser det ut iaf...



från i sommras, tycker inte själv att magen är särskilt stor, men ack så tung !

30 veckor har snart passerat

Publicerat den 2011-09-08 klockan 21:41:16

 30 veckor har vi kommit till nu... bara 10 veckor kvar ! Det känns som en evighet såklart och magen känns faktiskt full nu. Bebisarna väger 1080 och 1200, bebis 1 ligger - 18% och bebis 2 - 12% inga farliga siffror, tror man börjar kolla närmare på flöden osv när bebisarna ligger - 30 % i tillväxt. Det viktigaste är att dom följer sin egen kurva och det får vi se nästa gång det är TUL...
Vi bokade in ett förlossningsamtal i mitten av oktober, ja om en månad alltså och det känns helt galet. Det har gått vansinnigt fort ändå, det är nog dax att min hjärna börjar ställa in sig på bebisar nu. Dax att börja köpa hem det viktigaste, en säng tex.

Det är lite roligt nu när vi vet hur bebisarna ligger i magen för det känns som att man känner dom lite mer då, man kan få en känsla av vilken bebis som rör sig och sparkas, även om det såklart är helt omöjligt att vara säker.

Det är tungt att bära på twins, bebisarna väger ändå mindre nu är vad grabbarna gjorde när dom föddes, men det är ändå mycket tyngre. Det är mer av allt helt enkelt... speciellt hormoner ! Nu har jag mått illa och kräkts i nästan 30 veckor och jag är snart så van vid det att jag inte vet hur det känns att INTE kräkas... Ryggen ska vi inte snacka om, jag hatar min svaga kropp just nu ! Pratade med lilla farmor förut idag och lovade henne att jag skulle njuta de sista veckorna innan förlossningen, det är trots allt sista graviditeten. Jag har aldrig riktigt fattat vad det är man ska njuta av men jag ska försöka, för farmors skull... Nu en varm dusch, sen sängen !

RSS 2.0