köpfri månad

Publicerat den 2011-01-31 klockan 10:53:26
Nu är januari snart slut, en väldigt lång månad tycker jag allt. I morgon är ju den vita månaden slut, vilket innebär att jag kommer starta dagen med en semla.. eller inte ! Vill ju fortfarande gå ner ett par kilo till, fast jag kanske inte behöver vara lika strikt som nu.

Februari är en ny månad med en ny utmaning, jag ska ha köpfri månad. Mat, hygien och transport är tillåtet men inget annat. För många är det säkert lätt som en plätt, men jag handlar saker hela tiden. Jag vet att vi inte behöver nått särskilt, barnen har kläder och skor så dom klarar sig, vi dör inte av att hemmet får vänta en månad extra och jag tror faktiskt att både jag och Christian kan lära oss en rejäl läxa av att shoppa mindre, rimligtvis borde vi ju ha mer pengar över denna månaden än vad vi brukar.

Tilläggas bör att det som jag har beställt innan och som råkar komma i februari gills inte, jag kan inte hjälpa när leveranser kommer och det är dessutom redan betalt. Bara så ni vet...


The closet

Publicerat den 2011-01-30 klockan 17:48:06
Om ni trodde att jag var färdig med garderoben så trodde ni fel, därimot börjar jag få en ganska klar bild över hur det kommer att bli. Just nu nu håller jag på och målar vitt, vitt och ännu mera vitt. Tog bort den där fula mattan och under där låg såklart trägolv. Golvet slipades och målades, då såg jag tydligt vilken äckelfärg det var på väggar och tak så jag målade även det då. Nu håller jag på med listerna sen är det ganska färdigmålat.det är ganska vitt som ni ser...

Inne i den lilla garderoben tänkte jag ha en stor spegel, sån där som står på golvet, dom tycker jag är fina. Sen beställde jag hem den där lila "pallen" från Ellos, den kommer passa jättebra. Tyvärr är det inte leverans förens 25 april... det är ju jättelångt dit, men jag antar att det får gå.
Sen sist med inte minst så ska min fina tavla hängas på plats


problemet är nu bara att det är en garderob och jag tror att det skulle sitta fint med någon typ av förvaring. Frågan är om det får plats och hur isåfall. JA ja det återstår att se... men någonstans måste ju kläderna vara som hängde där inne innan...

familjefest...

Publicerat den 2011-01-29 klockan 21:59:20
Idag har jag och Jacob varit i stan och käkat lunch med mormor och Bosse, sen åkte vi hem till svärföräldrarna och drack kaffe. Det är roligt tycker jag när min mormor dricker kaffe med mina svärföräldrar.
Gabbe var på kalas när vi var i stan och sen var han hem till en kompis.

Vi försökte ta en bra bild på oss, det gick ingen vidare men jag är inte den som är den... så här ser vi ut helt enkelt... Jacob stör sig på blixten, det kanske man kan lista ut.

Nu har mina hjältar slocknat, Jacob är faktiskt lite sjuk till och med. Jag ska plugga färdigt för denna veckan, nästa vecka börjar ju redan på måndag.

Nytt projekt... igen !

Publicerat den 2011-01-29 klockan 11:36:11
Många som känner mig vet att jag lider av obotlig impulsivitet, det kan vara skrämmande och irriterande för människor i min närhet. Vissa kan tycka att det är ett spännande och charmigt personlighetsdrag, bara dom slipper städa efter mig. Min man tycker nog lite av varje, han brukar säga att han aldrig, aldrig vet hur dagen kommer att bli, det är lika spännande varje morgon han vaknar.

Igår fick jag en bra idé, såndära bra idé som jag ofta får...

fulgarderoben ska fixas iordning, om ni tror att jag har en plan på hur det hela ska bli så tror ni fel. Men en sak vet jag, det kan bara bli bättre.

myskläder

Publicerat den 2011-01-26 klockan 18:49:08
Vad är grejen med dom här one piece dressarna ? Är det bara jag som tycker man ser ut som bananer i pyjamas ? Eller en förvuxen bebis ? Är det kanske det som är meningen ?Jag tycker att man ska kunna gå i myskläder, jag är sån som gärna springer till affären eller förskolan i myskläder till och med, men då kör jag en helt annan myskläders stil...Tur att smaken är som baken...


hoppa över, ur eller i....

Publicerat den 2011-01-26 klockan 16:34:46
Idag har jag haft en såndär dag där allt blir bra hur man än gör. Var uppe redan klockan 06.00, typ den tiden jag borde gå upp i vanliga fall, men det blir 07.00 istället. Fick ordning på barnen riktigt bra i morse, likadana sockar på fötterna, mätta och hyffsat pigga.

Sen var jag inne i "stan" klockan 09.00 och hemma igen vid 10.30, då började jag med att plugga, sen när Jacob kom hem från skolan käkade vi lunch och efter det gjorde vi hans läxa.
När det var klart har jag städat och tvättat, hämtat Gabbe på förskolan och ikväll återstår träning. Fasiken va skönt det är när man får gjort allt på en dag, i morgon behöver jag inte göra annat än att sitta i soffan och pilla mig i naveln.

Som sagt så är det tantträning ikväll och jag var ju lite nonchigt överlägsen förra veckan, vilket jag fick äta upp ganska snabbt, denna gången känner jag mig faktiskt lite smårädd. Nu vet jag vad som komma skall och helt ärligt så vill jag gärna hoppa träningen idag, men det blir inget med det. Meningen är ju att jag ska hoppa ur tantkosymen och in i en 26årings kroppstrumpa...
klumpedunsen

Publicerat den 2011-01-25 klockan 21:11:23
Jag har cyklat till grannbyn idag, det var tungt. Väglaget är ju inte det bästa och dessutom hade jag en 20 kilos klump på pakethållaren. Fick mig en redig genomkörare i benen, men det är skönt att cykla.

Vi var på Bvc jag och Gabbe, han är mogen för sin ålder och "före" sin åldersgrupp, det visste vi ju redan. Han föddes som ett A-barn. Han är fortfarande lite småtung men det är ingen fara, även det var han när han föddes. En intelligent klumpeduns, det är min lilla unge det.

Jacob hade som läxa att skriva ett recept på något han tyckte var gott. Passar ju bakkungen bra, han valde kladdkaka. Jacob tyckte att det var en bra idé om vi bakade samtidigt som han skrev receptet, det blir ju lite roligare då. Han bakade, men missade delen där han skulle skriva. Nu har vi en kladdkaka som står på spisen och retas, men läxan är fortfarande ogjord. Tur han har en vecka på sig.

Imorgon är det dags för tantträning, fasiken jag är redan trött.

Det går bra nu...

Publicerat den 2011-01-23 klockan 21:37:30
Jag mötte upp min gamle vapendragare Mitzi i stan idag och vi körde ett härligt benpass på sportlife domkyrkan. Frågan är om jag kommer kunna gå i morgon överhuvudtaget, med tanke på att jag redan hade träningsvärk i låren. Mitzi hade gjort iordning en varsin matlåda till oss, jättegod bönsallad med kyckling. Hon är inte alls dum den dära tjejen.

Igår var det vägdag och jag försöker verkligen inte fokusera så mycket på siffrorna, man ser ändå tydligt hur min kropp har förändrats på bara 3 veckor MEN jag är under 70 strecket och det var ju mitt mål för januari... super härligt måste jag säga.

Dessutom så drog jag på mig ett par av dom där för små byxorna som jag köpte hem för någon månadsen, lycka !

EGO

Publicerat den 2011-01-21 klockan 22:11:17
Jag sågar ved i pannrummet som gud glömde. Jacob kollar på postkodmiljonären.

Jacob kommer ner till mig i pannrummet...

- mamma, vad skulle du göra om du vann 5000 kr ?
- hmm... (hjärnan går på högvarv, kläder,skor,kläder)vet inte, 5000 kr är faktiskt inte så mycket pengar...
- okej, det var kanske 500 000 kr... vad skulle du göra då ?
- renovera källaren, sätta in bastu och bubbelbad och...
- men mamma...
- okej, jag skulle SÅKLART fixa ditt rum...
- men MAMMA.... Vet du vad jag skulle göra ?!
. Nej ? ( badrum, kläder, skor, bastu.... hmmmm ÅHHH 500 000)
- JAG skulle skänka alla pengar till fattiga barn.
- Ähh hmmm... ja jag med såklart...

Hur blir dom sådär ? Eller rättare sagt när tar egot över, för alla ungar är ju genom generösa från början, men sakta men säkert tar egot över... hur, var och när händer det ?

mmm macka

Publicerat den 2011-01-20 klockan 21:25:34


Första mackan på nästan 3 veckor, den var god och väldigt välförtjänt.
Mannen misstänker att jag kan ha lite brist på något eftersom jag utesluter kolhydrater ur kosten. Så nu ska jag börja med grovt bröd och lite mer frukt kanske, så får jag se om det blir bättre. Annars lär jag ju märka det på tisdag när jag ska till sköterskan.

snart är vit månad förbi

Publicerat den 2011-01-20 klockan 18:01:52
Det har gått 20 dagar och det funkar fortfarande jättefint med min vita månad. Nu kan jag inte förstå att jag har hållt på och rökt, det ser illa ut, det luktar illa och smakar ju fruktansvärt när man tänker efter.

Tyvärr har jag inte mått sådär jättebra dom senaste dagarna, jag har vart trött, haft huvudvärk och mått illa. Det går ju en massa skit nu, både magsjuka och influensa tex. Tycker inte det var längesen jag var riktigt dålig bara, men det är väl så med småbarnsföräldrar. Ringde ändå och bokade en tid hos distriktssköterskan, så jag kan ta lite prover och blodtrycket, det är lika bra så jagvet att allt står rätt till.


Vem är den nya tanten ?

Publicerat den 2011-01-19 klockan 21:34:14
Jag har varit med svärmor på cirkelträning i grannbyn, det är ungefär det som erbjuds här i trakterna. Var lite fördomsfull och nonchalant innan och tänkte att det bara är en massa slappa tanter där som kommer prata mer än träna... så var det INTE ! Jag var tanten, herregud jag orkar inte ens göra vanliga push upps längre, fick bli på knäna...
Dök ner i ett varmt bad när jag kom hem och nu känner jag mig som en ny människa. Kommer fortsätta att gå på cirkelträning för "tanter"... det blir ju vad man gör det till.Baka baka liten kaka.

Publicerat den 2011-01-18 klockan 17:06:31
Jacob tog en paus i städandet och bakade en sockerkaka istället, han har alltid varit väldigt mycket för att baka och laga mat, något som jag tar åt mig äran för till 100% eftersom jag älskar att laga och äta mat och alltid låtit ungarna vara med mig vid spisen. Jag har alltid varit säker på att jag lär mina killar en jäkla massa genom att låta dom vara med, återigen tid... det tar lite lägre tid kanske men det är värt det. Dom lär sig det praktiska och tekniska, dem lär sig att respektera livsmedel på ett miljömässigt och ekonomiskt vis, dem lär sig att hålla god hygien, vilket är väldigt väldigt viktigt för mig och jag tycker att det ingår i basic barnuppfostran. Jag tror och hoppas att det dessutom kommer resultera i en mer jämställd attitude till "husmorsgöran" i deras framtida relationer.

MEN

det var inte förrens idag som jag insåg vilken fantastisk skola kokboken är för både det svenska språket och matematik. Han klarade i princip av att baka sockerkakan helt själv, med viss assistans från mig. Ännu en andledning till att ge barnen mer utrymme i hemmet. Va fasiken spelar det för roll om golvet blir fullt med mjöl om ungen lär sig läsa på kuppen ?


ser ju himla gott ut, synd att det bara är en massa vitt kraffs i den...

Det där med tiden...

Publicerat den 2011-01-18 klockan 13:29:21
Första punkten på listan är avklarad. Det tar ca 30 minuter att ta sig in till stan, 5 minuter att uträtta sitt ärende. Sen får man vänta på att bussen hem ska komma i 2 timmar, som i sin tur tar 30 minuter hem. Alltså tar det 3 timmar att uträtta ett ärende som igentligen tar 5 minuter - KUL ! men men i Göteborg hade det tagit 5 minuter att gå till skatteverket, 3 timmar i kö och 5 minuter hem, så jag antar att jag tjänade 5 minuter ändå ?!

Hade jag haft bättre kläder på mig så hade jag kunnat promenera en bit, men nu fick jag spendera tiden i ett nerpissat väntrum - härligt !

Nu väntar resterande punkter på listan, stackars Jacob kom precis hem från skolan, han vet inte vad som väntar ännu... moohaaaa !Så här ser det ut i frysen när man har en astmasjuk unge... inte ovanligt att jag glömmer vart hans sängprylar är, oftast då i frysen eller tvättmaskinen !

(täcket är inte så smutsigt som det ser ut, antar att det är skugga med tanke på hur ofta det tvättas)

idag...

Publicerat den 2011-01-18 klockan 08:33:31
... ska jag

leta upp skattemyndigheten i min nya stad , hämta ett personbevis.
Leta reda på mina slutbetyg från gymnasiet.
Städa.
tvätta och bädda rent.

Hoppas jag överlever dagen

God morgon

Ett mammasjukt barn

Publicerat den 2011-01-17 klockan 11:44:11
Vad är det värsta som kan hända en förälder ? Att ens barn blir allvarligt sjuk tror jag är svaret för oss alla. För ett par veckorsen lyssnade jag på barnaminesteriet på P4, det handlade om Gustav 7 år som har Cancer. Jag sveptes med känslomässigt och stod bara i köket och lyssnade. Tillslut fick jag svårt att andas och jag grinade lätt hysteriskt, Canser skrämmer mig, att barnen ska bli sjuka skrämmer mig ännu mer men hur vi värdesätter vår tid tillsammans skrämmer mig allra mest. Det finns inga kläder, leksaker, dyra aktiviteter eller flashiga hem som kan ersätta TID.

Jag tycker alla ska lyssna på reportaget om Gustav


Det finns en hel uppsjö av minnesfonder på barncancerfonden.se, det är bara att välja och vraka. 20 kr från mobilen har alla råd med !

kvällens träning....

Publicerat den 2011-01-16 klockan 19:27:20
Rumpa

#3 *15 knäböj
#3 *15 utfall
#3 *15 benspark bakåt på alla fyra
#3 *15 benlyft åt sidan på alla fyra
#3 *15 liggande rumplyft med rakt ben
#3 *15 höftlyft
#3 *15 enbens höftlyft


Bålstabilisering

# planka
# planka med armlyft
# planka med benlyft
# sidoplanka på knä
# sidoplanka på knä med benlyft.

(tiden på plankorna vet jag inte, har ingen aning om hur mycket jag klarar, blir helt enkelt ett test )

Och gör hellre plankor på knä än att göra dom fel...


- okej detta kom inte iväg förrut, så då kan jag tillägga att jag gjorde vanliga plankan på tå 30sek, 20sek och 15 sek. Det är en förbättrning sen sist med kan ju bli klart bättre ;) resten gjordes på knä.
Det var ett bra upplägg och jag är nöjd, svettig och lagom trött i musklerna.

öppet hus -sportlife

Publicerat den 2011-01-16 klockan 18:00:02
Det blev ingen träning på Lundbybadet, ironiskt nog var det vattenläcka i gymmet, samma dag dom hade öppet hus. Så kan det vara, jag blev lite ledsen i ögat men sitter och knåpar ihop ett litet hemmaträningspass nu istället. Hat lite dötid här på jobbet.

Kan ta och tipsa om Sportlife som har öppet hus på Göteborgsklubbarna mellan 19 och 23 januari, både gym och gruppträning. Jag passar på att träna på sportlife på söndag istället då, gillar deras gym och kanske finns det något roligt pass jag kan passa på att testa.


Gratis träning - tips

Publicerat den 2011-01-16 klockan 08:44:33
Gratis träning är bra, denna helgen är det öppethus på lundbybadet i Göteborg. Eftersom det är söndag ska jag ner till Göteborg och eftersom jag alltid har en massa tid över passar jag på att träna. Frågan är om jag ska simma eller gymma. Jag har sjuk träningsvärk idag... axlar, nacke och rygg... ojojoj !simmat

Publicerat den 2011-01-15 klockan 16:45:21
Var och simmade idag som sagt och 1000 meter var inga problem, bara så ni vet ! Vilka är med i min hejarklack den 9 juli ? Jag räknar med rejäl uppslutning.


Let`s dance

Publicerat den 2011-01-14 klockan 22:11:28
Let´s dance har inspirerat mig, jag anmälde mig och mannen på danskurs. Ni som känner Christian, det är okej att gapskratta...!
Det kommer bli kul att göra något tillsammans... som vi är helt värdelösa på. Det kommer bli skönt att få lite egen tid tillsammans och det kommer garanterat bli väldigt roligt. Jag skrattar redan.

bänkar

Publicerat den 2011-01-14 klockan 18:43:44
Jag har snöat in mig på bänkar med fårpäls, jag vill helt enkelt ha en här hemma och den ska stå i hallen, vare sig den får plats eller inte... Jag har kikat runt lite på nätet och det finns i alla möjliga prisklasser och utföranden...

Jag gillar den vita låga med lock bäst, den är från Svensson i Lammhult och kostar 11 120... hmm jag kanske bygger en egen !

powerplate

Publicerat den 2011-01-14 klockan 17:12:48
Idag var det himla härligt väder ute så jag och pojkarna tog en promenad till svärföräldrarna, dom jobbade båda två men pojkarnas gamle mormor Kerstin är där på långbesök, så vi tog lite fika ihop.

Jag passade på att träna lite på svärfars powerplate, ca 20 minuter blev det och jag koncentrerade träningen till rygg och mage. Powerplate är ett toppenbra verktyg för att bygga upp kroppen snällt, det är skonsamt men effektivt. Tyckte i början att det kändes som "fusk" att bara stå på en platta som skakar. Men det är ju såklart mer än så, gör man övningar på plattan så lovar jag träningsvärk.

Imorgon blir det simträning med svärmor, ska bli kul och se hur långt jag orkar simma i bassängen.


Tripp trapp

Publicerat den 2011-01-13 klockan 22:16:27
Åhh va kul det är när något blir färdigt här hemma. Jag är mästare på att starta en massa olika projekt, vill alltid ha något nytt spännande att göra. En dag när mannen kom hem från jobbet hade jag startat projekt trappa och jag var SÅ nöjd, för under den fula plastmattan som låg på trappan hittade jag ett jättefint trägolv. Eller golv ? Ja ni fattar...

Efter nån dag sådär så tröttnade jag och började måla i källaren istället, jobbet överlämnade jag till någon annan, i detta fallet blev det svärfar...


Såhär såg trappen ut innan jag gick loss på den...såhär såg den ut när jag lämnade över projektet...

Det ska tydligen målas och lackas ett par varv till, men visst är det FINT... jag är glad !

lite inredning

Publicerat den 2011-01-13 klockan 21:40:47
Nu börjar jag få tillbaka lite energi, men det har inte blivit någon träning idag, förutom promenader. Sköter kosten bra och rökningen, den är ett minne blott. Riktigt skönt att bli av med den lasten.

Fick hem en Elloskatalog idag, min första Elloskatalog och va mycket roliga grejer dom har där.

Denna lilla lila pallen skulle jag vilja ha i vårat sovrum, sen när vi har fått fint där. Det lär dröja iof, men man kan ju börja handla lite ändå.
Visst är den jättesöt, finns även i grå och beige.

inte min vecka

Publicerat den 2011-01-12 klockan 15:45:37
Nä jag orkar faktiskt ingenting idag. Var iväg och skulle simma förrut, har anmält mig till vansbrosimmet nu också och det kan vara bra med lite simträning kanske. Det gick tyvärr inget vidare för simhallen var stängd.

Nu känner jag mig fruktansvärt trött, lipig och allmänt svinirriterad. Hmm undrar vad som komma skall...


En bild säger mer än tusen ord, eller hur !

Publicerat den 2011-01-12 klockan 14:39:47
Jag har alltid varit en stor coca cola drickare, slutade dricka coca cola dagligen för ett par årsen och det är jag väldigt glad för.
Tjejklassiker

Publicerat den 2011-01-11 klockan 14:00:02
Jag tänkte att det skulle vara roligt att testa på en klassiker, jag börjar med tjejdistanserna. Det känns lite mer överkomligt. Jag har precis anmält mig till Lidingö tjejlopp som är på 1 mil, det är ju inte så långt.
I tjejklassikern ingår då lidingö tjejloppet 1 mil, vansbro tjejsimmet 1000 meter, tjejvasan 30 km och tjejvättern 100km. Springa, cykla och simma känns som piece of cake, men längdskidåkning 3 M I L.. oj oj oj !!
Men jag har velat göra detta länge nu och detta året ska jag ta mig tusan köra på utan att fundera på om jag klarar det eller inte, det värsta som kan hända är att jag måste ge upp (kommer antagligen ALDRIG att hända) men ändå, det är det värsta som kan hända.

Ska försöka hetsa kusinen Therese och mina systrar att hänga på, dom har nämligen också vart peppade på det innan. Nu finns det ingen återvändo...

Nu ska jag bara skaffa ett par skidor, grymma löparskor, cykel och en våtdräkt =)

Våga utmana dig själv, dagens uppmaning !
Vill ha

Publicerat den 2011-01-10 klockan 21:54:10


Ja det är en bra början iallafall och jag tycker våran lilla gymhörna kan behöva lite mer rosa...

ankmor

Publicerat den 2011-01-10 klockan 14:42:52
jag har tidigare skrivit om min rygg, att den är i svagaste laget och det viktigaste nu är att göra den starkare. För att helt enkelt kunna få ut så mycket som möjligt av träningen i fortsättningen också.

Nu lägger jag upp en bild på hur min rygg ser ut idag...


bilden är tagen med telefonen, så det är inte så bra kvalite, men ni fattar. Så här får det bara inte se ut, svanken ska bort !!!

Ta vara på minuterna

Publicerat den 2011-01-10 klockan 00:43:19
Jag är en relativt snabb person, allt ska gå så fort som möjligt. Idag slängde jag tex förbi lindex för att köpa en sportbh, slet tag i första bästa bh och betalade. Den passar. Men det var ingen sportbh.

Jag har aldrig tyckt om att åka kollektivt eftersom jag alltid har så himla bråttom och spårvagnarna i vackra Göteborg inte har bråttom. Dessutom så är det alltid väldigt kallt på vinter och extremt varmt på sommaren, det luktar svett, urin och fylla. Att ta sig mellan A och B är ingen behaglig upplevelse, inte för mig i vilket fall.

Nu är det så att jag inte bor kvar i vackra, sköna Göteborg längre, nu bor jag på bondvischan. Man måste ta en buss för att komma till "stan" läge B alltså, sen måste man ta en ny buss för att ta sig till en lite större stad det blir då läge C och där får man byta för att ta sig till vackra Göteborg läge D ! Detta är ett stort problem för mig, 3 byten, massa dötid, massa åkande, en massa massa stress... Förr gick det en buss från läge B till läge D, sen tog dom där västtrafikcheferna bort den turen och det tyckte busschaffören var jättebra, det är ändå ingen som åker till Göteborg.

Konstigt nog är det fler folk som åker från läge C till D nu än innan, undra om det kan vara alla vi från läge B som trots allt vill åka till Göteborg. Bussarna som åkte till Göteborg förr, innan dom tog bort "våran"  linje var vanliga hederliga bussar, men nu har dom vart tvugna att sätta in dubbeldäckare, jo vars, fint ska det vara. Dubbeldäckarna är toppmoderna bussar som luktar gott och rent. Den har jättestora härliga fönster och mjuka säten som man kan fälla bak. Chaffören är alltid glad och spelar svensktoppen på radio. Dubbeldäckarna är rena lyxåket och äntligen har jag lärt mig att njuta av att vara mellan två ställen, inte påväg någonstan utan mellan. Jag har åkt från familjen men har inte kommit fram till jobbet ännu. Jag är i en frizon, på bussen ett mellan land, här kan ingen störa mig för jag kan ändå inte göra något åt saken. Jag kan bara luta mig tillbaka i min supersköna stol, titta ut genom det stora fönstert, le åt busschaffören som sjunger med. Det här är min tid, mina minuterar
Jag har lärt mig det nu, det är aldrig försent att hitta sin tid på dom mest oväntade ställen, som man inte kunde tro innan... testa !


www.gp.se

Matmonster jagar mig...

Publicerat den 2011-01-09 klockan 22:45:55
Ja så var det söndag och jag jobbar i vanlig ordning. Såklart har jag inte planerat maten ordentligt, det blir verkligen bakläxa på det. Hade med mig en skaldjursoppa och en påse med broccoliavkok !!! jag trodde givetvis att det sistnämda också var soppa, en god mustig svampsoppa som jag har sett framimot hela dagen. Vem lägger broccoliavkok i frysen (jag) och varför ? Nu är jag hungerig och GI kan ta sig i arslet dom närmsta timmarna för här på jobbet finns endast knäckebröd och vatten.

Det går lättare och lättare med alla laster, tror ta mig tusan chips är min största last, trodde nog det var cigaretter men tydligen inte för chips är det jag vill ha.

Eftersom jag är så duktig och är helt övertygad om att jag kommer vara det månaden ut så har jag bokat in ett litet spabesök, som en morot och belöning. Tar med mig mannen också, så vi kan mysa tillsammans. Tänkte boka in sista helgen i jan men då skulle han tydligen till Paris den apan så det fick bli i feb...

logotype_2 hit ska vi (klicka på bilden)

Jeansutmaning hos Olga

Publicerat den 2011-01-09 klockan 15:42:31


här

Sitter på jobbet nu, men i morgon kanske kanske jag vågar lägga in mitt tävlingsbidrag ;)

vatten, vatten , bara vanligt vatten

Publicerat den 2011-01-08 klockan 11:09:13
Just det ! Man får inte glömma att dricka mycket vatten när man tränar ocg ändrar sin kost.. vissa dagar har jag glömt vatten och blivit helt yr, inte kul.

Jag börjar dessutom alltid dagen med en kopp hett vatten, jag har gjort det till och från i flera år. Jag vet inte riktigt varför jag började med det, men får för mig att det är bra. Renande på nått vis.vågen pekar neråt

Publicerat den 2011-01-08 klockan 10:31:50
Igår var det fredag, mannen drack vin och åt hemmalagad pizza, jag gjorde en soppa och lyxade till det lite med pepsi max. Efter maten svullade familjen i sig chips men inte mamma hon åt fruktsallad.. Jag tyckte att det var lite orättvist igår, jag ville också flöta i mig pizza och chips. Idag känns det helt annorlunda, idag är det min vägardag och vågen pekar neråt... - 2.6 för att vara exakt. Det är bra jobbat på en vecka måste jag säga. Nu har jag bara 0,4 kvar till mitt delmål som jag ska nå 30/1... kämpar jag på riktigt bra nu kanske jag når det redan nästa vecka.


Frukost är som alla har sagt i urminnes tider, den viktigaste måltiden på dagen. Jag har svårt för frukost, speciellt nyttig sådan. Har ätit ägg i en vecka nu, så idag kände jag för lite variation - KESO !!!ser nästan ut som fredagsmyset... inte min favorit kan jag erkänna men det går ner med lite frukt och nötter..

Ett litet tips

Publicerat den 2011-01-07 klockan 17:33:23
Jag har spenderat dagen med att stryka, det tar ju precis hur lång tid som helst... riktigt tråkigt.

Nu ska jag ge mig ut på en promenad och har på mig fotledsvikter för att öka belastningen lite, det är ganska lätt hänt att man bara går och går men det händer inget på viktminskningsfronten och det är för att kroppen vänjer sig ganska snabbt, man måste alltså öka motståndet stegvis. Promenader är ett jätte bra sätt att börja träna på, tex efter en graviditet men som sagt man måste öka belastningen på kroppen, genom att öka längd, tempo eller med ex vikter...

1 kg väger mina men antar att det finns tyngre varianter... Finns att köpa i princip alla sportbutiker.

Tacos

Publicerat den 2011-01-06 klockan 21:46:47
Tacos är en underskattad middag, på 90- talet gjorde man ju inget annat än att käka tacos på fredagkvällarna. Det är inte så konstigt igentligen, det är lätt, himla gott, poppis hos ungarna och väldigt nyttigt om man väljer rätt...

Jag åt Tacosallad och en egengjord sås, det blev toppen gott och det som blev över är morgondagens lunch.

Idag är jag inne på 6:e dagen, är fortfarande sugen på det mesta men jag avstår, är riktigt riktigt stolt över miog själv... fan va duktig jag är.


solsemester

Publicerat den 2011-01-06 klockan 14:08:30
Vi åkte till Alanya i maj-10, det var helt underbart, vädret var kanon. Vi åker tillbaka samma vecka i år och vi längtar här hemma, speciellt när man börjar dagen med att skotta, frysa, tända eld på en jävla skit panna, frysa ännu mer.... och skrev jag skotta ??

Förra året åkte vi med Christians föräldrar och som sagt det var super mysigt, vi badade, gick på stan, käka middag och badade ännu mer.
Detta året åker vi med hela min familj, pappa fyller 50 och det ska firas... tror det kommer bli en lika lyckad resa  år. Skrev jag att vi längtar... ??

frillan

Publicerat den 2011-01-05 klockan 19:13:14


nya frillan, Jacob är fotograf... inte så värst bra bild, men man ser ju på ett ungefär. Som sagt jag är sjukt nöjd...

träna bort sötsuget

Publicerat den 2011-01-05 klockan 18:32:07
Det är för kallt och halt för att vara ute och springa, allafall för mig. Jag gillar ju inte ens det här vädret, så det blir svårt att motivera då.
Därimot har jag kört på lite nere i källaren, bla med den här kompisen...Man kan verkligen ta ut sig ordentligt när man tränar med sandsäck.  Men det är viktigt att man är ordentligt uppvärmd innan, annars kan man få ont.

Idag har det vart svårt, jag är sugen på precis allt som jag inte ska äta. Godis, chips, glass och choklad... mmm, men men skam den som ger sig och framför allt är det som är utmaningen ! Att inte ge upp, visa för mig själv att det finns ett jävla anamma och kämpar glöd. Jag kan om jag vill. Förhoppningsvis så visar vågen lite minus på lördag också och i sådana fall är det en bra bonus.

Ikea

Publicerat den 2011-01-05 klockan 12:03:22
Lyckades lura med mig mannen och Gabbe till Ikea igår, hade ju lite små grejer kvar att köpa till lillemans rum. Ja igentligen har vi himla mycket som ska köpas, men vi får ta en sak i taget. Nu är rummet färdigt i alla fall, det blev den gröna mattan som vi hade tänkt från början. På väggarna är det en ljus ljus pistagegrön färg, så den gröna mattan gjorde rummet lite starkare och livligare.

Det är jättesvårt att fota i Gabbes rum för det är så himla pytte litet, men vi är väldigt nöjda med resultatet. Svärfar har byggt sängen själv och den sitter fast i väggen. Det gör att vi vinner lite lekyta under sängen. Vi satte tyg  för att göra det lite mysigt, men jag är inte jätte nöjd med valet av tyg. Trodde att det skulle bli bäst med sådana här skira tyger, men jag vet inte längre. Tur att det är lätt att byta ut.
Rummet är som sagt målat i en pistagegrön färg förutom där fototapeten sitter.
Den fina skolbänken fyndade jag och svärmor på loppis i sommras, vi hade ingen bil med oss så vi fick släpa på 2 par... det blev lite svettigt.


Planen var att fixa iordning på vardagsrummet nu efter Gabbes rum, men vi tar Jacobs istället. Christian tyckte att det rummet var lätt att glömma eftersom vi nästan aldrig är där inne, men vardagsrummet ser vi hela tiden och glömmer liksom inte bort att det är fult ;) Sen är det roligare för Jacob att vara på sitt rum om det är hans rum.
Så nu sätter vi fart med det istället... ska bli kul.

kroppen är slut

Publicerat den 2011-01-03 klockan 22:21:55
Nu börjar jag känna mig lite småsliten efter gårdagens/nattens/dagens arbetspass, ska snart lägga mig och läsa en bok som mannen har köpt. Marklund tror jag bestämt att det är.

Var och kände lite på kroppen nu när jag kom hem, en liten löprunda, extremt kort men det var liksom det som var meningen att bara kolla hur läget är med kondis och tyngden i kroppen. Det gick över all förväntan faktiskt, imorgon ger jag mig ut på en riktig runda. Körde igenom lite övningar också, bara för att känna på som sagt. Ska bli kul och se hur kroppen mår i morgon. Tyvärr var kroppen inte lika taggad på styrkeövningar, jesus vad stel och trött kroppen kändes, speciellt rygg och axlar det visste jag iof innan men blev ärligt talat lite chockad. Så januari kommer jag koncentrera mig på att få en bra balans i kroppen och speciellt ryggen. Det är ingen idé att köra på med resten av kroppen om inte ryggen är stark, så är det bara...

Så löpning, simträning (om jag hinner) och lättare styrkepass för rygg, axlar och mage. Magen hjälper ryggen så därför kommer det bli en hel del magträning också. En massa yoga, yoga, yoga... så kommer 4 första veckorna att se ut, målet är alltså "bara" att öka flåset och få  starkare rygg, axlar och mage..så här glad kan man vara när man tränar...eller så kan man se ut så här ;)

3 januari - tredje dagen

Publicerat den 2011-01-03 klockan 13:17:44
tredje dagen är värst när det gäller allt, är det inte så ? Den där bubblan man har levt i ett par dagar spricker, man sänker garden... alla har väl hört om tre dagars deppen efter man har fött barn, eller att man måste komma över tredje dagen när man slutar röka osv. Jag vet inte varför det är så men jag har såklart mina teorier, vardagen kommer ifatt och det gör den ganska snabbt, ja efter tre dagar helt enkelt. Man vaknar upp i någon slags "mitt nya liv koma" helt plötsligt har man en bebis att ta hand om, eller att en massa gifter är påväg ur kroppen som man inte riktigt orkar stå i mot. Okej det är synd att jämföra en bebis med nikotin men jag tror ändå att vårt psyke fungerar hyffsat lika i nya situationer. idag är det min tredje dag på min vita månad och under förmiddagen har jag kännt efter en hel del, det känns ingenting !
Är inte sugen på cigaretter, snus, godis eller dricka. Är det inte konstigt på nått sätt ? Nej tror faktiskt inte det, är så himla bestämd att jag kommer klara det fin fint denna gången.
vet ni vad, det ända jag är sugen på är en löprunda !


Nytt år

Publicerat den 2011-01-02 klockan 10:48:14
första dagen på 2011 var en toppendag och också den första dagen på min vita månad, det gick hur bra som helst. Jag tänkte inte ens på det och det är ju bra. Inget socker, nikotin, alkohol eller skräpmat alls och då var det ändå pizzans dag igår ;)

Nu sitter jag och läser på om Lchf, vet inte riktigt om jag ska testa eller inte, är lite skeptisk faktiskt. Jag vill känna att kroppen blir starkare och starkare, får för mig att man blir matt och hängig av att ta bort kolhydraterna.  Målet med att tappa ca 10 kilo som jag vill göra är inte att bli pinnsmal utan att bli stark i kroppen. Jag behöver ju givetvis träna också och jag ska snart sätta mig och skriva ett litet träningschema med mannen..

men Lchf... vågar man eller inte ? Någon som har erfarenheter ?

länktips

länktips 2


RSS 2.0