tröttast är ändå...

Publicerat den 2011-02-28 klockan 21:46:15

Det är inte bara jag som är trött och sliten på måndager...



gabbe kanske också behöver sig ett par vårskor...

(tiden som står på bilden är helt fel, så länge orkar vi inte vara uppe i det här huset)


tygskor = vår ?

Publicerat den 2011-02-28 klockan 21:35:16

Jag vet inte riktigt vilken värld jag lever i, men jag har varit ett par dagar tidigare varje månad. Idag är ju sista dagen denna månaden. Kanske är det för att jag vill att den köpfria månaden ska ta slut.
Nattjobb gör en trött, jag känner en dag som denna att våren gärna får komma. För att skapa lite vårkänslor har jag faktiskt handlat lite, till mig, Jacob och lite blommor hem... blommor är fantastiskt och det ger mycket känsla. Synd att jag är så kass på att ta hand om dem bara.



tulpaner är min absoluta favorit blomma, den gör mig så himla glad.

 

Imorgon är Gabbe ledig från förskolan och vi ska in till stan för några ärenden, sen får jag nog bjuda busen på fika.

Sov gott


Äntligen !

Publicerat den 2011-02-28 klockan 02:53:32


Jag är ett stort fan av Zara och shoppar både till mig och grabbarna där. Tycker nog att det är en av de bästa kedjorna när det kommer till barnkläder. Det är lagom på nått sätt...
3 mars smäller det, jag kommer sitta som klistrad vid datorn.

Den lilla hungern

Publicerat den 2011-02-28 klockan 01:58:27
Planera är inte min starka sida, ändå vet jag att planering är väldigt viktig för att vardagen ska fungera med allt som ska göras hela tiden. Jag gillar iof att var impulsiv och leva i nuet som jag gör, det jag inte gillar är att vara hungerig. Jag vet inte hur många gånger jag har tagit med mig matlåda till jobbet, men det går nog att räkna på sin ena hand. Oftast tänker jag inte på att jag inte har mat med mig förrens jag är hungerig och då är det lite försent. Iallafall om klockan är som nu 02.00 ! Tur att min chef förser mig med frukt och kakor...



lite varm oboy blev det också, det har jag nog inte druckigt sen jag var liten..

vårgodis

Publicerat den 2011-02-27 klockan 14:35:57
Då var vi inne på  sista dag i februari och köpfri månad gick väl sådär, eller det gick inte alls skulle man kunna säga. Jag får helt enkelt göra ett nytt försök, fast inte i mars. Mars blir vit månad, det var mycket lättare och roligare. Man slappar till sig ganska snabbt eller jag gör det iallafall, när man inte har ett stort måste som hänger över en. 
Nu blir iallafall att shoppa lite vårfint tycker jag...







sjalarna är från kyssjohanna.se




plugghästen...

Publicerat den 2011-02-26 klockan 16:46:48
Grabbarna är hos en varsin kompis, middagen serveras hos svärföräldrarna. Huset är städat, sängarna renbäddade och disken är undan... Nu har jag all tid att plugga, först är det etik och livsfrågor som ska göras, efter det blir det körkortsteori om jag hinner.
Förra veckan fick jag tillbaka ett arbete med MVG, det trodde jag aldrig att jag skulle lyckas med. Nu vet jag att jag kan, för det har inte varit självklart. Jag har som sagt aldrig varit särskilt mycket för skola och allt vad det innebär. Men nu har jag fått det bekräftat, jag KAN ! Nu är det helt plötsligt jättekul att plugga, tänka sig.. uppmuntran räcker ganska långt !


En hylla kanske ?

Publicerat den 2011-02-25 klockan 21:06:15
Ikväll har Jacob varit på disco, hans första disco utan mamma. Stor kille, jag vill knappt tänka på var alla år tar vägen. Man spenderar på tok för mycket tid med annat, som att sitta vid datorn tex. Ja just nu sitter vi vid datorn tillsammans för vi ska faktiskt kolla på grejer till rummet, snart ska vi krypa ner i sängen alla tre och läsa.

Men först ska vi hitta en bra hyllmöbel till Jacob, vi är inne på denna


Han ska ha en röd säger han, med ett hånflin på läpparna. Tur att den bara finns i vitt...

Nästa alternativet är denna


Det är ungefär samma pris på hyllorna, så frågan är vilken som är mest praktisk. Jag får för mig att den övre rymmer mer prylar men jag vet inte. Det får nästan bli så att jag ringer och kollar på måndag, det är lite klurigt med nätbutiker. Lätt att man har en egen bild av hur en sak ska vara så är den helt annorlunda när man får den.
Jacob gillar den övre bättre, så om den är lagom stor så blir det nog den.


(ser nu att hyllan längst upp går att köpa i butik också, i borås ! Vilket flyt, blir att åka dit och klämma istället)

Stjärnor för en stjärna

Publicerat den 2011-02-25 klockan 16:12:29
Jahopp.. då var det fredag igen. Veckorna går vansinnigt fort alltså. Christian är i Finland hela helgen så jag och pojkarna får helt enkelt sysselsätta oss själva, det ska nog gå bra.

Vi ska börja med Jacobs rum i helgen ialla fall, jag var inne och skulle beställa tapeter förrut men ville ha ett sista utlåtande av Jacob innan jag tog ett beslut så jag fick låna med mig katalogen hem... INTE BRA !
Såklart fanns det en tapet med dinosaurier på, såklart ! Jag hade ju redan bestämmt att det skulle bli en tapet med stjärnor, en tapet som han inte skulle tycka var töntig om ett par år liksom. Det händer ju en del de närmsta åren.. Jag började en övertalning som hette duga, men då parerade Jacob med något jag inte alls var beredd på. Han körde hundvalpsögon och - Ja ja mamma, vi gör väl som du vill, det är ändå du som kommer bestämma. Jag bryr mig ändå inte...SUCK !!! Han börjar bli slipad alltså, men jag är inte dummare jag. Vi kompromissade han valde sin dinosarietapet, jag valde en randig som matchar perfekt. Nu ska han tydligen ha en röd matta också, den är han benhård på, jag blir antagligen tvungen att muta honom för att få honom att vilja ha en annan färg.



Det är inga vidare katalogbilder dom har på nätet, men det tyget som är på kudden är samma som tapeterna jag valde, Jacob valde som sagt den tapetern med dinosarier och vi kommer köra varannan bård med min och varannan med hans... det kommer bli super snyggt. 
Tapetern kommer från Keek - A - Boo, Midbec och den skulle landa i butiken senast tisdag.
Under hans säng som är ganska hög, eller väldigt hög är den faktiskt ska vi måla med magnetfärg och kanske kritfärg. Sen ska hans skrivbord stå under sängen. När vi bodde i Göteborg så målade jag halldörren med just såndär magnetfärg och kritfärg, det blev riktigt cool och jag är säker på att det kommer bli jättebra i Jacobs rum, men ärligt talat kommer jag inte ihåg att den var så galet dyr, 500 kronor för 1/2 liter !! Vi behöver minst 1 liter och det skulle iof bli billigare då, ca 800 kr! Tyckte det var dyrt... får se hur vi gör.

Jag är väldigt nöjd iallafall och jag hoppas att Jacob är det också. Hoppas hoppas han kan tänka sig att ha en annan färg på mattan nu bara... för röd ? Nja..

Här i vårt hus

Publicerat den 2011-02-21 klockan 20:32:00
Jag älskar att komma hem till mitt hus, MITT hus ! vi hade längtat länge efter att få äga vårt eget boende. Jag tror att mycket av den längtan igentligen berodde på vår förra hyresägare och hans sätt att totalt prioritera bort huset vi bodde. För lägenheten, som var en våning på en villa var faktiskt fin. Vi hade dessutom en stor altan, trädgård som anslöt till kommunens park, och nära till stan men ändå inte för centralt. Vi bodde riktigt bra igentligen, men vi (jag) vantrivdes fruktansvärt, inte förrens nu inser jag hur mycket jag igentligen vantrivdes, tillslut hatade jag att bo där.
Vi letadade efter ett hus länge, vi var noga med att vi absolut inte skulle köpa något för sakens skull utan det skulle kännas rätt i hjärtat när vi väl hittade "vårat" hus. Vi letade framför allt i Torslanda, Göteborg och det var där vi trodde att vi skulle bo. Men en dag när jag satt på jobbet kikade jag på hus i svärföräldrarnas by och tror ni inte att jag hittade HUSET som var allt vi ville ha och dessutom till ett pris som faktiskt var hanterbart. Efter lite snack med mannen så bestämmde vi oss för att åka och kika på det, och det var kärlek, huset var vårt. Synd  att det inte bara var vi som älskade den gamla lanthandel/villan och vi fick storstryk i budgivningen. Känslomänniska som jag är blev jag lite smått hysteriskt och tyckte att livet var fruktansvärt orättvist. Vi kunde aldrig flytta till Blidsberg, hur skulle det kännas att se vårt drömhus varje dag utan att få bo där ? Men vi började ändå fundera, något lockade oss ändå till landet och var det någonstans vi skulle bo så var det där. Vi kikade på ett annat hus men det var inget för oss, däremot var det något för en annan familj och den familjen hade ett hus de var tvugna att bli av med - hänger ni med ? Det var deras hus vi köpte. Det var inte alls likt det första huset vi blev kära i, inte det minsta men ändå kände vi direkt, nästan mer än första huset, att HÄR ska vi bo !



Det vi inte riktigt förstod när vi köpte huset var hur vedpannan fungerade, hur ska en bra vedpanna vara ? Det var inte en av de frågor vi ställde oss. Vi insåg ju närmare hösten vi kom att något inte stod helt rätt till och att värmesystemet var total katastrof. Men när man är nykär kan man stå ut med det mesta och vi tänkte nog att den första vintern pallar vi, att det skulle bli den kallaste vintern på 1000 (?) år hade vi inte med i beräkningarna. Vi fryser fortrande och väntar helt desperat efter våren. Innan nästa höst kommer vi instalera en ny panna med alla dess tillbehör, dessutom ska en braskamin in i vardagsrummet. Jacob och gabriel har en värmefläkt i sina rum för att dom inte ska frysa ihjäl, jag och Christian värmer varandra. Om det är värt det - mer än någonsin !



Just en sånhär vill jag ha, vad Christian vill har jag ingen aning om... så det blir nog en sånhär !

Kaskadkräkning på fredagkvällen

Publicerat den 2011-02-19 klockan 11:13:59
Att vara förälder är väldigt spännande, den ena dag är aldrig den andra lik. Jag som har kommit ifrån bebistiden är ganska så säker på vissa saker, jag vet tex att jag får sova på natten utan problem... trodde jag !
igår kväll stog jag i köket och plockade undan disken efter middagen. När jag kommer ut i vardagsrummet och ska plocka in det sista ser jag att lillgabbe sitter med handen över munnen och ser väldigt bedrövad ut, han hade spytt. Det var kräk i hela soffan, golvet, bordet och ja han hade till och med lyckat kräkas på sin egen rygg. Det ända stackaren kunde få fram var - förlåt för att jag spydde i soffan mamma.
Vi insåg ganska snabbt att det inte var tal om magsjuka utan att han hade ätit lite för mycket, lite för snabbt. Men ändå blir man lite orolig, magsjuka är det absolut värsta som finns, jag föder hellre 10 ungar på raken än att få magsjuka.
När en unge är sjuk här hemma lägger vi honom i våran säng, vi vill ha koll helt enkelt. Denna natten blev det jag som sov i sängen med Gabbe och Christian sov på soffan. Gabriel sov sött hela natten, men jag reagerade på vartenda andetag. Att få en spya i nacken när man ligger och sover är inte roligt och såfort han rörde sig lite satte jag mig upp i sängen. Jag sprang även in till dom stora pojkarna några gånger för att jag tyckte mig höras hulkande. Dom blev ganska trötta på mig efter ett tag när jag stormade in som en galning och undrade vem som kräktes...
När jag väl hade kommit till ro och insåg att vi inte var drabbade av magsjuka hörde jag ett hysteriskt gråt från killarnas rum, FAN FAN FAN nu börjas det.. men det var bara lite växtvärk.

Jag är väldigt glad att alla är friska och glada idag, dessutom är jag väldigt tacksam att bebistiden är förbi och vakna nätter är ett minne blott.


Nu ska jag strax ta och göra iordning mig och pojkarna, vi ska åka till Borås och träffa mamma och pappa/ mormor och morfar. Vi ska bowla lite tänkte vi. I eftermiddag ska Christian möta upp oss och lilla familjen ska käka på restaurang. En perfekt lördag helt enkelt.


Kalastajm

Publicerat den 2011-02-18 klockan 15:39:10

oliver fyllde 8 år förra lördagen och eftersom vi inte kunde komma hade vi ett eget litet kalas idag...


trög, trögare, trögast

Publicerat den 2011-02-17 klockan 20:10:39
Oj oj oj jag kan inte beskriva hur fruktansvärt trött jag är idag, jag har suttit med plugg precis hela dagen. Jag har nog kännt ett antal gånger idag att jag skiter i det hela, men då påminner jag mig om vad jag skrev i morse och faktum är att jag är väldigt snabb på att ge upp när det blir lite motigt... För ett par månadersen började jag övningsköra och ganska direkt bestämde jag mig för att det kommer gå åt skogen och jag kommer nog få gå här på trafikskolan resten av mitt liv, nu vet jag även om jag inte är färdig ännu att jag kommer klara det galant. För ett par månadersen trodde jag att vi skulle dö när jag körde in i en rondell, nu kör jag om lastbilar på 100 vägar. Det kanske tar lite längre tid för mig att lära mig vissa saker, så har det alltid varit, men det har också alltid varit så att jag har varit klart bäst när det väl har gällt... Så hur mycket jag än hatar etik och livsfrågor just nu så vet jag att om 5 veckor när denna kursen är färdig kommer jag fixa det... Nu stänger jag igen böckerna för denna veckan. Helgen ska spenderas med grabbarna, inga direkta planer har vi men kul ska vi ha det.

 

Plugga, inte min grej ?

Publicerat den 2011-02-17 klockan 08:15:31
Att plugga har aldrig varit min starka sida, jag har alltid haft viktigare saker för mig - dagdrömmeri tex. Men nu har jag bestämmt mig, detta ska gå. Jag kan precis lika bra som alla andra, jag ska bara inse det själv. Igår satt jag hela eftermiddagen och kom ingenstans, då vill jag ge upp. Men nu när jag vaknade på morgonen så känner jag mig peppad igen - klart jag kan... allt går om man vill !

Nu ska jag iväg här på morgonen lite, sen är det fullt schema för dagen och i kväll kommer lilla lillebrorsan Oliver hit. Honom har vi saknat.



oliver runt 4 årsåldern, nu är han 8 :)

nu och då, då och nu...

Publicerat den 2011-02-14 klockan 12:00:28
Om jag var trött förra veckan är det absolut ingenting mot var jag är idag, eller har varit i natt iallafall. Det var himla trevligt att träffa vänner från förr, vi pratade minnen, kikade på foton och drack en massa vin.

Jag har dock en väldigt konstig känsla inom mig, på nått sätt så tror jag att jag insåg igår morse när jag vaknade på en kompis soffa ett antal mil hemifrån att det kanske inte är så charmigt längre. När jag tittade på alla gamla bilder så insåg jag att jag inte har förändrats särskilt mycket på 10 år, efter att jag fick Jacob så klamrade jag mig fast i tonårstiden. Det vuxna livet var ju jätteläskigt, herregud tänk om alla skulle glömma bort mig och jag skulle vara tvungen att sitta hemma själv med min bebis. Ofta kände jag mig ensam, mitt liv stannade upp alla andras fortsatte. På nått sätt så tvingade jag mig själv att stanna kvar i 17-18 årsåldern. Jag ville inte bli äldre, jag ville inte utvecklas. Jag tror inte det är ovanligt, jag tror inte att det är typsikt för unga mammor, men jag vet inte kanske är de det ändå. Detta är nog inget som jag igentligen insåg i går, jag började detta året med en hel del utvecklande förändringar. Det känns skönt, väldigt skönt att kunna släppa the past och gå vidare på nått sätt. Det betyder inte att jag inte komma fortsätta gå ut ibland, som sagt hur ska man annars kunna veta hur fantastiskt bra man har det där hemma om man alltid är där. men ändå det hände något i lördags, en liten del av hjärnan vaknade upp och nu är jag lyckligare än någonsin och väldigt väldigt tacksam.



tonåringar...
som har blivit
vuxna...


vad hände ?

Publicerat den 2011-02-11 klockan 19:08:21
Oj oj oj... fredag redan, jag skrev ju sist att jag inte skulle göra ett skit denna veckan, men att det skulle gå så här fort att inte göra någonting visste jag inte. Igår fick jag faktiskt ta och skriva mig to do listor både för idag och igår. Vad har jag gjort veckan som varit kan man fråga sig och det är något som jag själv frågar mig... Hmmm jo jag har tränat (såklart), pluggat en hel del, kört på ett road kill för första gången i mitt liv, okej haren/kaninen eller vad du nu kan ha varit var redan stendöd/asmosad men jag körde faktiskt på den och det lät fruktansvärt, mycket värre än när mannen råkar köra på ett stackars djur =(

Jag har bokat Håkan Hellström biljetter till mig och svägerskan (the one and only) ja just nu har jag bara en svägerska och det är mannens syster, den dagen mina bröder skaffar sig en brud har dom lite att försöka leva upp till , stackars tjejer...
I vilket fall, vi ska på Håkan i Gbg så vem har en extra säng eller två den 4/6 ?

Jag har planerat lördagen då jag faktiskt ska till skövde och parta loss med gamla godingar... med gamla godingar menar jag tonårspolare... oj oj oj va gamla vi börjar bli. Det var säkert för 10 årsen som vi kände oss som världens coolaste... nu då ? Jobb, ungar, villa , volvo (eller inte), hund (nej tack) Men ja ni fattar.. vi är INTE 16 längre hur gärna vill än vill...


Jag har en "jättefin" bild från the teenagetime, men jag har ingen scanner... tur för er !





Tjejerna i modernare skepnad 09/08 hemma i våran lägenhet i gbg...



love

Publicerat den 2011-02-07 klockan 21:59:08
Hemma och är riktigt trött efter helgens bravader, tror nog att det är jobbtimmarna som sätter sina spår... Jag känner mig laddad inför kommande vecka, jag ska inte göra ett skit. Ibland är det skönt.



Var hem till svärföräldrarna och hämtade barnen och åt middag ikväll. Jenny och Bonnie var där och hälsade på och kusinerna fick kramas lite, är dom inte för söta så säg.

Annelie vakna nu, du är inte ledig...

Publicerat den 2011-02-06 klockan 21:07:23
Det var en lyckad kväll igår, vi hade det mysigt. Lite besviken över väldigt dålig service på Manana, men maten var toppen och resten av kvällen var fartfylld som vanligt.
Det absolut bästa med att vara ute och parta måste ju vara att komma hem, hur kul det än må vara så skulle jag aldrig byta bort familjelivet mot "singel i stan"livet.








Jag är lite småtrött idag och började faktiskt dagen med cocacola och choklad... illa ! Men ibland är det värt det och jag jobbar som vanligt till imorgon bitti, då kan man behöva sig lite extra socker.


Det hänger på håret

Publicerat den 2011-02-05 klockan 20:33:41
Vi tjejer är allt bra effektiva..







varför gå till frissan när man har kompisar.



utgång inom kort, först middag på Manana, sen blir det kanske ett öl eller två... lovely !

så sätter vi lite fart...

Publicerat den 2011-02-05 klockan 09:19:53
Man skulle kunna tänka sig att jag är helt färdig med klädhögen nu, men det är jag inte. Jag har inte ens börjat. Det börjar bli ett stort irritationsmoment kan jag säga. Idag ska jag ner till Göteborg och kommer inte hem förrens måndag kväll så om jag vill få något gjort är det kanske en bra idé att börja nu... Jag kände igår kväll när jag kom hem från jobbet att jag skulle bjuda hem lite vänner som kunde hjälpa mig, första lediga helgen är 12 mars ! Över en månad kan vi inte ha det såhär, så jag får fixa det själv helt enkelt.
Dags att börja. NU ! Usch....

En klädbomb har slagit ner !

Publicerat den 2011-02-03 klockan 12:59:16
Svärmor var här en snabbis igår innan träningen, hon var nyfiken på hur garderoben såg ut...

Hon slog nästan en bakåtvolt när hon kom in i vårat sovrum...










Ordning och reda är kanske INTE mitt signum, men det kan ju bli.
Jag kan tillägga att Christan valde att sova på soffan.


Det är rätt galet hur mycket man kan samla på sig, det där med köpfri månad är verkligen vad jag behöver, kanske ett köpfritt år till och med. Christian tyckte synd om mig igår (efter ANDRA dagen) och kom hem med ett par byxor han visste att jag ville ha. Gulligt gulligt...

Nu är det lite plugg som gäller för mig, sen ska jag försöka banta ner klädhögen en aning.

Tapeter

Publicerat den 2011-02-01 klockan 16:57:43
Jenny tipsade om en sida där man kunde beställa hem tapetprover till ett väldigt bra pris. Hon skulle klä möbler med dom, men jag fick en annan idé. Jag ska tapetsera min garderob i massa olika fina tapeter. Varför välja när man kan få alla ? Eftersom det bara är jag som ska vara där inne, kan det bli lite som jag vill. Rosa, guld,svart , tjejigt jordgubbschampange aktigt...  Jag tänkte typ lite scraapbook med tapeter, nu har jag iof aldrig scraapbookat i hela mitt liv, men någongång måste ju vara den första och varför inte börja med en garderob.. vykort och fotoalbum släng er i väggen det här kommer bli storartat.





Måste erkänna att det blev en himla blandning på färger och stilar, kommer ett gäng tapeter till som jag har beställt på ett annat ställe, men det blir nog så att jag beställer hem några till från måleributiken.

Eftersom jag har köpfri månad kan jag inte köpa hem några gipsskivor, det måste jag sätta upp i garderoben annars kommer jag inte kunna tapetsera. Antingen får jag vänta till nästa månad, eller så kanske Christian vill köpa en jätte romantisk present till mig bara för att... Är det fusk ?

6 månaderskontroll

Publicerat den 2011-02-01 klockan 10:24:30
Nu har vi bott här på landet i 6 månader. Antagligen är det det bästa vi har gjort, att få bo i sitt egna lilla hus, utan att en snål hyresvärd ska lägga sig i. Att ungarna får växa upp på landet, med bra skola och barnomsorg, utan gäng, minikrig och droger. Här känner jag mig trygg att låta pojkarna växa upp, här kan dom släppas ut i det fria utan att dom kommer bli påkörda av en spårvagn eller bli påtvingade en attetyd som dom igentligen inte står för... här på landet är det kanon. Eller ?

Jag saknar mycket, jag saknar tillgänglighet. Jag saknar att kunna vara impulsiv utanför husets väggar, jag saknar möjligheter, jag saknar friheten. Mest av allt saknar jag mina tjejer... mina underbara vänner. Jag saknar att kunna natta barnen en fredagkväll och sen kunna sätta mig på vagnen in till stan och ta en öl med mina härliga underbara vänner.

Jag saknar allt det där, men frågan är om jag måste det... jag kanske inte måste välja ? Okej det krävs lite mer planering än innan, jag kan inte vara lika spontan och impulsiv. Men är en planerad utgång sämre än en spontan ? Det återstår att se, på lördag är det jag som åker ner till Göteborg och går ut på en spontant planerad tjejmysmiddag... det ska bli skönt med superego tid, precis vad jag behöver !

Så ja, flytten är det bästa vi har gjort !





RSS 2.0