Cupcakes

Publicerat den 2011-11-30 klockan 19:42:21
Jag och ungarna har bakat cupcakes nu på eftermiddagen. Jag smaksatte med pepparkakskrydda för att få dom lite juligare. Hoppas att de smakar bra också, det blev lite på måfå...
Färgglada blev dem iallafall, jag har som ni antagligen ser inga roliga spritsgrejer hemma men det står med på önskelistan till tomten och ni kommer väl ihåg vem som hade sista ordet till honom.

Julklappstips

Publicerat den 2011-11-30 klockan 07:31:32
Jacob vet vad han önskar sig i julklapp - ETT TRUMSET ! När klockan är 07.15 på morgonen och jag har suttit uppe med Hjalmar halva natten är jag kanske inte så sugen på att ha en trummspelare i huset. Tur att det är jag som sköter kommunikationen med tomten...
Annars har denna morgon flutit på ganska bra, betydligt bättre än gårdagen - det bådar gott inför framtiden !

svullardag...

Publicerat den 2011-11-29 klockan 16:49:27
Idag har vi haft en riktig mysdag, pizza, dåliga komedier och chokladpraliner. På torsdag börjar Christian att jobba efter en månads föräldrarledighet - jag längtar inte just nu.
Hittade ett minneskort i en jackficka när jag höll på att packa ihop en såndär låda för de hemlösa, där fanns en massa kort som jag trodde var borta för alltid - Lycka !
Detta kortet är ett av mina absoluta favorit kort kort på Jacob, så fin så fin...

Hej jag heter...

Publicerat den 2011-11-29 klockan 10:13:23
Hjalmar...
Det tog ett litet tag för oss att komma överens om vad lillebror skulle få för namn, fast egentligen har det varit Hjalmar hela tiden. Vi var liksom bara tvungna att låta namnet sjunka in lite...
Vi har haft förslag som Olle och Albin, men nu blev det alltså Hjalmar tillslut. Hjalmar Leif Alvar Jonsson en riktig liten gubbe... Tur att det bor andra små minigubbar här i byn.

Herre min skapare...

Publicerat den 2011-11-28 klockan 18:48:25
Vad trött jag är idag, en sak säger jag bara - två bebisar är betydligt jobbigare än en... bara så ni vet !
Men dubbelt så goa också såklart...

Att hjälpa

Publicerat den 2011-11-27 klockan 10:42:34
Ja då var det första advent idag då, lika varmt idag som det var på vår bröllopsdag den 23 juli - helt galet !
Christian har varit på konferans - Ålandsbåten ni vet ! Så jag har varit själv i natt för första gången med alla barnen och det gick över förväntan, dom skötte sig hela högen.
Igår var ju mina farföräldrar här och farmor berättade om en kvinna hon känner som jobbar ideelt med de hemlösa i Göteborg. Hon tillsammans med några andra åker runt och hjälper de behövande på plats, utan massa mellanhänder. Under dessa månader behövs kläder och skor i massor och eftersom jag startade det där röjarprojektet har jag hittat en massa prylar som andra kan behöva betydligt bättre än oss...
Tyvärr är det så, hur mycket vi än önskar att det finns barn i detta avlånga land som fryser i onödan. Så om DINA barn växer precis som mina, dela med er !
En mössa, ett par tjockstrumpor eller rentav ett par kängor kanske står och skräpar i era garderober ? I såfall finns det garanterat någon annan som tacksamt tar emot det.

Att köra bil kanske inte är så lätt...

Publicerat den 2011-11-26 klockan 23:00:54
Idag har vi haft massa besök här hemma. Mina älskade farföräldrar har varit på besök, min farfar var nästintill rosenrasande när han kom innanför dörren och med kartboken i högsta högg gormade han att de minsann hade rest runt halva sverige innan de kom fram... (vi bodde gångavstånd från varandra innan) Farmor förklarade då att hon hade kört till falkenberg innan de kom till mig, men NEJ kontrade farfar de hade inte alls vart i falkenberg - nej , oj hmmmm FALUN hade vart och vänt sa då lilla farmor.. Falun som råkar ligga sådär 30- 40 mil från lilla Blidsberg stämde såklart inte heller utan Falköping var den ort farmor sökte. När jag väl insåg att det var just Falköping de hade vart och vänt vid tyckte jag inte det lät så illa trots allt, inte om man jämför med Falkenberg eller Falun. Det är lätt att skratta åt min lilla farmor. Även jag skrattar men när jag berättar denna hysteriskt roliga historia för min svärmor och hon kläcker ur sig att JAG är väldigt lik min farmor så är det inte sååå roligt längre... eller är det kanske det ?
Morbror Oliver håller ett öga på Lovis...
Mormor snackar i telefon och håller Lovis..
Jag vill också påpeka att det jag saknar allra allra mest med Götet är mina älskade farföräldrar som jag har haft lyckan att alltid ha nära mig. När vi saknar dem alldeles förmycket lyssnar vi på denna lilla "visa"

En semla kanske ?

Publicerat den 2011-11-26 klockan 09:18:45
Jag älskar semlor, vill inte tänka på hur många jag kan trycka i mig under semleperioden. Tycker även där att folk i allmänhet är lite gnälliga när de klagar på att semlorna dyker upp för tidigt i butikerna. Det gör väl ingenting, det är ju gött...
Men nu håller jag med om att det har gått lite för långt.... julen har ju inte börjat än ! JUUUULEN först...

Klara färdiga GÅÅÅÅ

Publicerat den 2011-11-25 klockan 20:01:55
Vissa är mer tävlingsinriktade än andra, i vår lilla familj tävlas det om de mesta. Det är vem som kan kissa snabbast, springa längst eller kanske vem som gör det snyggaste pepparkakshuset...









Såhär blev resultaten, vi röstade och av någon oförklarlig anledning så vann Christian. Gabbe knäckte ihop total och lipar nu i sitt rum... Han tycker vi borde rösta igen, han tror precis som jag att det är något fuffens med röstsedlarna !



(Om jag inte hade hållt mobilen upp och ner hade jag kunnat visat ett fantastiskt bildspel på en extremt arg unge, det får bli nästa gång.)

Har man inget att göra så...

Publicerat den 2011-11-25 klockan 11:47:01
Usch och fy vilken risig dag, kallt och regn det håller liksom inte längre, till och med jag vill ha lite snö nu.
Idag var dagen då adventsprylarna skulle på plats, så imorse när de stora pojkarna hade lämnats på skola och förskola gick jag ner i källaren för att rota fram grejerna.
Tyvärr är det så att var man än sätter näsan i detta huset blir man överfallen av påsar med skor, skor som ligger och dräller i trappan eller i små högar lite varstans...Så dagens lilla mysprojekt att skapa lite julstämmning blev snart ett gigantiskt röja - slänga (!?) - sortera skor projekt.


Tragiskt nog är detta bara en bråkdel av familjens pjucks, det mesta ligger uppe i min garderob (som är en historia för sig) Som ni ser är Christian den stora boven i detta dram !!

Så vi har att göra idag, sen har jag lovat Jacob att vi ska baka mer julgodis eftersom någon sitter uppe på nätterna och moffar i sig allt...


Snälla papp... hmm TOMTEN !

Publicerat den 2011-11-24 klockan 17:11:19
En såhär vill vi ha...
Lagom till att Christian börjar jobba igen kan det vara bra att hitta prylar som avlastar lite i vardagen och denna sittern verkar nästan vara för bra för att vara sann...


Lyxfällan nästa ?

Publicerat den 2011-11-24 klockan 10:08:53
Jag tittar på lyxfällan igen, återigen blir man förbluffad över alla dessa människor som inte har någon vidare koll. Man skakar på huvudet och kanske till och med skrattar lite för sig själv. Hur kaaaaan man vara så dum tänker man... Idag handlade det om ett par där mannen drack en hel del läsk, 4 liter om dagen tror jag det var. För att få ett slut på läskdrickandet köpte han kolsyrat vatten... idiotiskt kan man tycka, speciellt när det stod en kolsyreapparat på köksbänken... idiotiskt !



och vad hittar vi här då, bland äggkokare och glassmaskinen... jo en

Sodastreamer... SKÄMS PÅ OSS !!!

Party party...

Publicerat den 2011-11-23 klockan 21:19:55
Japp ! Jag och Jacob drog på party ikväll, vi blev medbjudna på meandi-party och jag tyckte det lät som en himla trevlig id`e att lämna de små liven till Christian en stund och få komma ut lite. Under mina 8 år som mamma har jag aldrig varit på ett sådant party tidigare och jag blev faktiskt posetivt överaskad, det fanns en hel del fint. Sen att det var rea på många av plaggen gjorde ju att man kunde shoppa loss lite... Den smarta säljaren kallade ett par byxor för Eric Saade-byxan och den skulle ju då givetvis Jacob ha.
Redo för shoppingparty...
Den här tröjan gillade jag skarpt så den köpte vi till Lovis.
"Eric Saade brallan" och jackan som Jacob köpte var också snygga.

Hjärtat blöder

Publicerat den 2011-11-23 klockan 16:43:15
Dagarna just nu består mest i att utfodra barn. Frukost - mata bebisar - lunch - mata bebisar - middag - mata bebisar - kvällsmat... ja ni fattar ! Man gör ju givetvis sitt bästa men det värker ända in i hjärteroten när man liksom inte hinner med ett utav barnen...
Gabbes dagar går mest åt till att vänta på att Jacob ska komma hem och hoppas på att han inte vill leka med någon kompis. Även Jacobs storebrorshjärta har fått sig en törn då han kom hem från en kompis häromdagen storgråtandes för att han saknade Gabbe så mycket...
Jag vet att jag kommer ha mer tid över för storebrorsorna om några månader, men det förstår ju inte dom !

Att flytta till landet...

Publicerat den 2011-11-23 klockan 10:30:29
Vi började morgonen med en liten promenad, vi gick till affären här i byn och sen vidare till förskolan för att lämna Gabbe. Under den korta promenaden hann vi träffa en del nyfikna människor, det var Birgitta i affären, mammor och barn på förskolan och en man på cykel som ville kika på bebisarna. Jag blir otroligt varm och glad i själen för människorna här på landet är på riktigt genuint intresserade och glada över de nya tillskotten, intresserade av andra än sig själva. Det gör att jag trivs otroligt bra här, hur mycket jag än saknar Göteborg och storstadslivet så blir jag ofta påmind av alla underbara människor här att vi valde rätt i att flytta.
Nu ska vi snart baxa på oss overallerna och hämta Gabbe igen, dessa tretimmars dagar är rena skiten måste jag säga. Tror inte jag har hört någon förälder som tycker det fungerar bra ! Men men man ska väl vara glad att barnen får komma iväg över huvudtaget, att aktivera och stimulera en 5 åring när man har två minimänniskor att ta hand om är inte det lättaste...

Julen är här

Publicerat den 2011-11-22 klockan 20:02:12
Vi är riktiga suckers för julen både jag och Christian, helst skulle vi ha både adventstakar och tomtar på plats redan, men vi vill ju inte skämma ut oss bland grannskapet så vi börjar lite sådär i smyg.
Vi bakar julgodis, Rocky road fast inte på Lailas vis som de flesta gör utan på mormors vis mycket godare.
Tryffel på mörk choklad är väldigt gott det också och kanske det enklaste man kan göra...
och årets första julklappar är köpta så ja, julstämningen börjar infinna sig...
Inte nog med det, nu ska jag krypa ner och läsa Amelia JUL.... tantvarning eller ?

Lyckat sjukhusbesök

Publicerat den 2011-11-22 klockan 19:46:04
Det har gått bra idag, alla undersökningar blev godkända och båda bebisarna har gått upp VÄLDIGT bra i vikt. Lillebror hade nästan gått upp ett kilo... på 1.5 vecka ! Helt otroligt...
Lovis var helt oberörd trots att hon snart skulle få sin hjärna granskad !
Ja två väldigt glada föräldrar har ungarna Jonsson idag...

Morgonstund

Publicerat den 2011-11-22 klockan 07:08:28
Shit pommes frites va trött jag är idag, kanske är det så att bebisarna börjar knäcka sin mamma sakta men säkert ?! Dom sover himla bra mellan matningarna, men självklart ska dom ha mat på olika tider. Dessutom vaknar jag ofta med sne nacke och med en nöjd lillebror liggandes på magen. Jag har alltid velat att bebisarna ska sova i sina egna sängar så fort som möjligt. De första veckorna har man dom kanske hos sig precis hela tiden, men sen när man börjar komma in i lite sov och matrutiner tycker jag det är viktigt att man får sova själv de få timmar man får sova. När bebisarna sen sover ordentligt får de gärna sova i min säng igen... konstigt va ?


Trött tjej med en liten kräka i mungipan, precis som det ska vara...

Idag blir de små undren tre veckor och vi ska åka till Borås och göra några sista (?) undersökningar på dem, hoppas
på goda resultat. Sen ska vi till Bvc i eftermiddag för inskrivning, vägning och mätning... spännande !

Stora grabbarna har studiedag så dom får hänga på till Borås, kanske hittar Christian på något kul med dem medans jag och bebisarna checkar hjärnor och leder...

Tryggare kan ingen vara !

Publicerat den 2011-11-21 klockan 11:36:18
Att teckna en försäkring när man är gravid är ett väldigt bra ide, det finns en massa försäkringar att välja mellan och många är till och med gratis. Vi valde en betalförsäkring hos TryggHansa och fick betala ca 1000 kronor för båda barnen. Idag slog det mig att jag kanske skulle ringa upp dom och kolla hur man går vidare med ersättning efter vårddagarna på neo. Jag hade väntat mig massa strul ala försäkringskassan men icke ! Ett samtal och pengar på kontot inom 3-5 arbetsdagar. Sånt gillar vi...

Så ett tips från mig, satsa på en bra försäkring redan under graviditeten, för visst försäkrar vi våra barn så fort de är ute ?! Då är det lika bra att börja innan de är utanför magen för tyvärr vet vi aldrig vad som kan hända under en förlossning eller precis efter.


Ett gym ?

Publicerat den 2011-11-20 klockan 17:41:32
Bebisarna har börjat intressera sig för andra saker än att bara äta och bajsa, tror det är dags för ett babygym...





Denna sista med fåglarna tycker jag är helt underbar.

www.jollyroom.se och www.kullerbytta.nu




BF

Publicerat den 2011-11-20 klockan 17:24:49
Idag är det tvillingarnas beräknade födseldag det firade vi med att åka och storhandla för första gången, första gången vi är ute med barnen i stora folksamlingar. Snacka om att jag har blivit hönsigare med åren, är livrädd för minsta lilla snuva.



Det bästa som finns just nu är att ligga och "prata" med varandra...

Igår hade dom besök av gamle mormor och gamle morfar





Mysigt med lite besök. mina stackars föräldrar har fortfarande inte fått träffa sina nya barnbarn, är man förskyld så är man !

Oväntat besök

Publicerat den 2011-11-19 klockan 08:25:17
Jag älskar ugglor, tycker det är ett otroligt djur som inte bara är väldigt vackert att se på utan är mäktigt på nått vis. Jag skrev nyligen på Johannas blogg att jag gärna skulle ha en egen uggla i trädgården...
Och just precis för en liten stund sedan hade jag en liten uggla i trädgården. Helt underbar satt den lilla bebisen på vårt garagetak, tyvärr hade den gjort en kraschlandning in i fönstret och den låg och tungandades ett tag innan den satte sig upp. Lite panik fick jag faktiskt, man vill ju så gärna hjälpa till när djuren far illa. Jag sprang upp och väckte Christian som kanske inte brydde sig om ugglebebisen lika mycket som jag gjorde. När jag sen kom tillbaka till fönstret hade den lilla gett sig av och jag hoppas så att den klarar sig bra och att den kanske kommer tillbaka och hälsar på, fast under andra omständigheter.





Visst är den fin..

Back to reality !

Publicerat den 2011-11-18 klockan 11:54:22
Okej verkligheten börjar komma ikapp oss...De där hormonerna som gör oss mammor odödliga i början av ett nytt föräldrarskap börjar sina...eller så är det bara en tillfällig svacka i samband med att två minimänniskor har magont på nätterna ! Christian fick tre välförtjänta timmars sömn i natt, jag tror han kan vara lite småskakig när han kommer hem från jobbet idag.
Konstigt nog känner jag mig mycket piggare än vad jag har gjort de andra gångerna, jag vet att den här tiden försvinner, jag vet också att jag kommer sakna den. Kanske har man inte det bredaste leendet på läpparna klockan 03.30, specielt inte om man precis har fått den andra tvillingen att somna. Men innan man vet ordet av det så är bebisarna inga bebisar längre och om man hela tiden längtar till någonting annat missar man det som är här och nu...



När Jacob och Gabriel var bebisar hade jag ingen ro i kroppen. Jag skulle städa, jobba, träna och umgås med vänner precis som innan jag fick barn. Det är väldigt vanligt att man känner den pressen det är också vanligt att nyblivna mammor "går in i väggen" och blir deprimerade. Jag är väldigt tacksam över att kunna ta lärdom av tidigare erfarenheter, denna gången känner jag inget behov av att vara någon supermam ! Den känslan är väldigt behaglig och befriande...

God morgon !

Publicerat den 2011-11-17 klockan 08:59:16
Börjar dagen med en go kaffe, det behövs kan jag säga. "Vaknade"  i morse med en redig huvudvärk. Christian var tvungen att jobba idag och imorgon så jag är ensam med skriken, hade dessutom planerat att röja här hemma idag. Nu har jag tröttnat på oordningen, så håll tummarna för snälla bebisar för här ska städas !

eau de kräk !

Publicerat den 2011-11-16 klockan 15:44:32
Spya måste vara favoritdoften på mamma och pappa om man frågar mina bebisar. Faktum är att det inte bara är jag och Christian som får ta del av de dyrbara dropparna, nyligen fick soffan sig en liten dusch av kräkfia.



Hon är förlåten, jag är fullt medveten om att det inte är sista gången hon kommer kräkas i soffan. Vågar påstå att hon även kommer kissa och bajsa på mindre trevliga ställen de närmsta månaderna. Igår gick jag runt med bajs under tofflan, det var iof lillebrors mästervärk och eftersom han har haft lite magbekymmer så kunde jag inte bli gladare än jag blev när jag hittade det senapsfärgade kletet under sulan !
Har ni tänkt att besöka oss inom det närmsta ha då överseende med de dofter vi bjuder på...

paket

Publicerat den 2011-11-14 klockan 19:47:10
Vem älskar inte att få paket, jag har fått ett paket från ZARA idag och även om det är jag själv som har köpt och betalt för kläderna så blir jag superglad när dhl-killen står utanför min dörr !





ZARA har helt underbara bebiskläder, prisvärda "lyx" kläder, för visst är det billigare att shoppa på hm eller lindex men ibland vill man vara lite fin och då tycker jag ZARA har ett bra utbud.


Igår hade vi besök av faster Jenny, hon är en riktig rackare på att få till roliga och fina presenter...





Hon hade med sig två korgar som innehöll blöjor, bebisschampoo, nappar, bodysar, sparkdräkter och filtar. En rosa till Lovis givetvis. Jätte jätte fint...


- 15 kg

Publicerat den 2011-11-13 klockan 12:44:52
Det är vad jag har gått ner sedan förlossningen, ungefär lika mycket som jag gick upp.
Det känns i kroppen kan jag säga, graviditeten tog väldigt hårt på min kropp. I slutet kunde jag knappt gå och min rygg är fortfarande helt skadad. Det kommer ta ett tag att reparera den igen, men med rätt träning så kommer den bli stark igen. Att jag redan har tappat 15 kilo gör det hela mycket lättare...
Magen är fortfarande av det degigare slaget, men även det ska jag väl kunna få fason på ! Det var faktiskt en mamma på neo som frågade om jag fortfarande var gravid ! Jag hade aldrig träffat bruden innan och man undrar ju hur mycket det finns innanför ett sånt pannben... man har liksom inte så mycket på neo att göra om man inte har ett sjukt litet barn där... eller två !

Egentid med mamma...

Publicerat den 2011-11-12 klockan 18:50:36
Det är jag och Gabbe som sköter storhandlingen här hemma, efter att ha varit borta i en vecka så var det ekande tomt i kyl och frys. Jag lämnade bebisarna till den rutinerade fyrabarnspappan och tog med mig lillGabbe till affären, det kändes bra att få vara själv med den nyblivna storebrorsan, det är jätteviktigt att vi får fortsätta ha egentid med barnen på detta sättet även om det "bara" är en timma på willys det handlar om.
Att lämna bebisarna kändes därimot jättekonstigt, tomt på nått vis. Dom har ju hängt med ett par månader nu och jag har faktiskt jättesvårt för att lämna ifrån mig dem även på hemmaplan, speciellt lillebror som sen födseln har haft ett väldigt stort behov av närhet. Nu är ju bebisarna inte ens två veckor så det vore konstigt om jag inte kände såhär...
Tror Gabbe vill åt ett flingpaket, blev inte som han ville denna gången. Ett paket socker/färgämnen för 32 kronor känner inte den dumma mamman för.
En trisslott kunde jag därimot bjuda på, en papperslapp för 25 kronor - nej det blev ingen vinst !
Vi drog en en snabbis på Lindex också, jag kände ett väldigt stort behov av att köpa något flickigt. Lovis första klänning, hoppas min rosa prinsess klänningsattack går över väldigt väldigt snart för det är inte riktigt min stil.

premiär promenix

Publicerat den 2011-11-11 klockan 16:39:52
Vilket underbart väder vi har haft idag, en perfekt dag att fylla lungorna på..









Så små att jag la båda i enkelvagnen, lite knökigt var det kanske, men mycket gosigare !



Gabbe hittade något coolt i vattnet, visst är det härligt att barn kan bli facinerade över så lite...?


NU borde jag städa lite, men det tänker jag faktiskt inte göra ! Det får vara stökigt ett tag till !

Äntligen hemma

Publicerat den 2011-11-10 klockan 13:50:20
Igår blev vi utskrivna från neonatalen, vi fick spendera en vecka där eftersom småbebisarna fick en lite tuff start i livet med både andningsproblem och infektioner. Det är fruktansvärt att ha sina små bebisar liggandes i en sal med slangar överallt. Vi gick igenom nästan exakt samma sak med Jacob vilket jag idag nästan är lite tacksam över, det var inte lika hemskt denna gången som det var då. Vi visste att apparaterna piper och tjuter i tid och otid, det betyder inte att bebisen håller på att dö. Det visste vi nu, med Jacob hade vi ingen aning om något. Skillnaden med Jacob var också att han blev mycket sämre och allting tog längre tid, dessa små godingar gjorde bara framsteg. Otroligt skönt och nu är vi som sagt hemma och ska försöka landa i det nya livet som storfamilj, rutiner som är så viktigt för mig är som bortblåst, frukost vid tv:n, film i sängen innan läggdags... ja så ser det ut för storebrorsorna just nu. Helt okej ett litet tag, snart har vi kommit in i det nya och vi kommer forma nya rutiner för familjen Jonsson.

Trött men väldigt lycklig mamma...

RSS 2.0