släktträff

Publicerat den 2012-09-16 klockan 01:18:44
Idag samlades min släkt på pappas sida för kräftskiva, det är en tradition sen ett antal år tillbaka och det är vansinnigt trevligt att träffa alla kusiner, för vi kusiner har haft en otrolig sammanhållning under åren. Vi har liksom viúxigt upp ihop och alla har en särskild plats i mitt hjärta... alla hmm 15 stycken... ja min pappa och hans två syskon har legat i om man säger så... fast nja nu är det inte 15 kusiner jag har men vi är 15 tillsamman med mig och mina syskon men det känns ju lite dumt att inte räkna in syskonen i dem som ligger mig nära om hjärtat. 
Min farfar höll ett litet tal där han tackade min faster som hade möjlighet år efter år att bjuda in till släktträff i sitt hem och tittade sedan på Hjalmar, Lovis och deras kusin Lucas och påpekade att här har vi nästa generation som förhoppningsvis kommer fortsätta denna tradition i samma gemensamma anda... och det hoppas jag också. Jag hoppas att mina barn känner samhörighet och gemenskap med sina - mina - våra släktingar för det är vad som än händer dem som finns där när man behöver någon allra mest ! 
 
familjens minstingar, Lovis, Hjalmar och Lucas
 
 
Och här ser ni en massa godingar i min familj, men det jag igentligen vill visa med bilden är det otroligt stora garaget som är större än hela mitt hus... då förstår ni hur litet mitt hus är !
 
Sen vill jag gärna visa en bild på mannen som ALLTID öppnar en whiskeyflaska när det är dags för familjen att åka hem... men fin är han allt !

Vi gör det här tillsammans

Publicerat den 2012-09-14 klockan 08:06:21
Då har det gått en vecka till, det börjar rulla på i en faslig takt men jag klamrar mig fast minsann. 
Man kan nog tänka att jag är lite egoistisk och lite galen som lämnar halva min familj här i Blidsberg och sliter upp de andra två från sin trygghet och verklighet och tar med dem till Lödöse. Jag ifrågasätter mig själv ganska ofta och funderar på om jag verkligen gör rätt, borde jag kanske vänta lite ? Hur påverkar mina val barnen ? 
 
Men så finns det människor i vårt liv som verkligen finns där och påminner om att allt går, bara vi gör det tillsammans. Om man hjälps åt och finns för varandra som kommer detta funka... det kommer inte bli lätt men vi kommer klara det !
När jag titta på Lovis där hon låg och sov i "vårat" rum hemma hos mormor och morfar så kände jag att även eller framför allt barnen drar sitt strå till stacken, det är dem som gör det största jobbet men det är ju också för deras skulle på nått vis... Ja jag fick iallafall en känsla när jag såg denna bilden och det är just det - Vi klarar detta för vi har varandra ! 

fullspäckat på min "lediga" dag

Publicerat den 2012-09-07 klockan 19:50:36
Idag har jag haft egna studier hemma, på schemat stod det att vi skulle läsa mellan 09.00 - 16.00. Gissa hur mycket jag har läst ? Nej inte en sida, boken ligger fortfarande nerpackad i väskan. Tur att jag hade lite framförhållning i veckan och läste på kvällarna. 
Jag har ju vetat ett tag att det skulle vara egna studier idag vilket då resulterade i att jag har bokat upp hela denna dagen som om jag skulle vart ledig. 
Det har varit en larmkille här och försökt sälja på mig allt mellan övervakningskameror och pratande brandlarm... 16 olika språk kan dem rackarna prata... allt för en mindre kostad av 6500 kr... ja plus månadskostnaden på 300 och just det en uppkopplingskostnad också... Jag tackade för besöket på enochenhalvtimma och bad att få återkomma !
Sen hade jag ett besök av sotaren som skulle kolla vad vi hade för möjlighet att sätta in en braskamin i vardagsrummet, jag har aldrig fattat vad problemet skulle vara, vi har ju en skorsten liksom, det är väl bara att koppla in skiten...men näää givetvis inte. 
 
 
Tydligen var det lite mer jobb än vad både vi och sotaren hade räknat med och givetvis ett par 1000-lappar mer också...suck ! 
 
Sen på eftermiddagen drog jag till Falköping och tränade ett gäng 4-6 åringar i brottning (lek) , jag hade lovat det i ett svagt ögonblick och JA jag ångrade mig bittert efteråt. Men både jag och ungarna överlevde den första träningen och jag ska minsann inte ge upp... nä jag ska använda denna grupp i utbildningsyfte, så det så...
 
Nu är det soffan som gäller... och just det boken ! Vad var det den hette nu igen...

jahopp...

Publicerat den 2012-09-05 klockan 18:34:55
Idag är jag trött alltså, både Hjalmar och Lovis har hållt låda i natt, eller ja det har väl varit ofrivilligt iof. Det har varit hosta hela natten och jag märker att även dem är trötta. 
 
Idag blev vi uppdelade i grupper i skolan och det kändes riktigt bra, det blev ett bra gäng i min grupp och jag tycker det känns lite lättare när det bara är 6 personer att fokusera på och lära känna än 60 ! Ja det tycker nog alla. 
Nu har vi liksom kickat igång kursen och det är väldigt roligt och super intressant, i morgon har vi den första föreläsningen sen åker jag och twinsen hem till Blidsberg igen och jisses vad jag ska pussa på mina stora killar - alla tre ! 
 
Hjalmar och Lovis trivs bra här hemma hos mormor, fast Lovis är lite mammig för tillfället... eller det har hon nog kanske varit hela tiden, men det märks tydligare nu när jag lämnar henne. 
 
 
 
Hjalmar har fått två nya kompisar i kattungarna Elsa och Doris, katterna verkar trivas lika bra i Hjalmar sällskap, trots hans hårda behandligar ! 

dag 2

Publicerat den 2012-09-04 klockan 19:57:51
Ja idag har vi haft lite mer genomgång av vårt program och det var intressant, men jag vill att det ska dra igång på riktigt nu. Jag är laddad.
Fast samtidigt lite rädd att när det väl sätter igång så går det för fort och jag hinner inte med. Hoppas att jag kommer in i det snabbt och att jag är förberedd. Tror jag var smart som lånade alla böcker på biblioteket en vecka innan så jag kan sitta och läsa boken som vi ska använda nu i veckan, sen kan jag köpa böckerna eftersom. 
 
I morse var mormor här en sväng, min mormor alltså. Hon hade med sig lite babyleksaker som Hjalmar och Lovis kunde roa sig med på dagarna. 
 

Dag 1

Publicerat den 2012-09-03 klockan 19:44:24
Konstigt att mitt inlägg som jag skrev igår aldrig blev publicerat, kanske blev jag avbruten men jag är ganska säker på att jag tryckte på "skicka" knappen. 
Nåja !
 
Idag var det dag 1 i skolan, välkomnsdag för nya studenter och lite halvintressant om jag får säga det själv, imorgon är det nog lite mer matnyttig information då vi går igenom mer generella saker om just vårt program. 
Jag har börjat läsa lite i den första boken som vi ska jobba med, typ en sida har jag hunnit läsa på ett par timmar. Jag har aldrig sagt att det kommer bli lätt. 
 
 
Mormor har nog inte haft det helt lätt heller idag.. det tar ett tag att komma in i tvillingrutiner och trots att hon har haft tvillingar själv. 
 
 
Hjalmar var också väldigt trött nu ikväll, jag hittade honom sova sittandes i sängen där jag hade satt honom en stund...

Framme

Publicerat den 2012-09-03 klockan 18:45:21
Nu har vi landat hemma hos mamma och pappa i Nygård - Lilla edet. Jag, Hjalmar och Lovis, här ska vi bo fram tills torsdag är det tänkt. 
I morgon är det skolstart för mig, jätte spännande och pirrigt. Samtidigt är det ju lite vemodigt att vara borta så länge hemifrån och då framför allt från grabbarna bus där hemma. Men vi får försöka att tänka positivt, pussla med tider och dagar så att vi får så mycket tid som möjligt med varandra alla sex. 
 
 
Men nu är vi här och då busar vi lite med morbror Oliver.

utekväll vs hemmakväll

Publicerat den 2012-09-01 klockan 23:51:07
Igår var jag ute på stan en sväng, på kvällen alltså och drack öl ! Fy tusan va tråkigt jag hade det och vad jag bara ville hem. Inte tråkigt för att jag var i fel sällskap... nej sällskapet var det inget fel på. Det är bara så att jag känner mig färdig i utesvängen på nått vis... jag har gjort det och nu är det på nått sätt dags för nästa generation att ta över - jag känner mig helt enkelt gammal och vet ni vad det känns rätt gött ! 
Jag började hinka vatten innan ungdomarna var färdiga med sin förfest.
När jag var i Varberg för några veckorsen så kände jag precis samma sak, jag blev lite leden när en kille råkade trampa mig på tårna för att sedan råka putta till mig så jag spillde ut min COLA (!) på klänningen... för några årsen hade jag aldrig märkt att någon hade trampat mig på tårna och colan i glaset hade antagligen varit blandad med rom ! 
 
Ikväll därimot satt vi hemma och käka pizza med Johanna och Kristian, drack lite rödtjut och bara pratade, skrattade och hade det super trevligt. Det är grejer det... 
För första gången i mitt liv känner jag mig helt nöjd och tillfredställd med att bara vara här och nu, gammal eller ung - det spelar ingen roll ! Jag är den jag är och just nu är det ingen partyprinsessa och som sagt - Det känns så skönt ! 
 
 
 

RSS 2.0