adventskalendern är klar... nästan !

Publicerat den 2010-11-30 klockan 21:45:28


Så där ja, nu ser den lite roligare ut.. fortfarande inte 24 paket, men jag fyller på under veckan. Ungarna lär ju inte märka nåt ändå.

Jag och Gabbe har som sagt vart i Falköping idag och bla på falbygdens ost... himla mysigt är det där, tycker man ska passa på att åka dit och kika nu innan jul. Finns lite allt möjligt förrutom ost då, köpte tex ett te till Jacob med polka smak på, får se om han gillar det... hänger i adventskalendern nu.

I morgon är en ny dag, då står det jobb på schemat...

Min pärla...

Publicerat den 2010-11-30 klockan 14:22:25
Tisdagar är inte min favoritdag, känner mig alltid lite mörbultad och "bakis" efter alla jobbtimmar. Skulle åkt in till stan idag, men det blev inställt... faktiskt skönt.

Ska strax åka iväg till Falköping med en annan scoutmamma och fixa grejer till helgens julbazar, Gabbe får hänga med.

Har precis kommit hem från utvecklingsamtal på Gabriels förskola - en riktig pärla ! Det är vad han är min lille grabb. Man blir ju hyffsat mallig när förskolepedagogerna överöser ens barn med posetiv kritik... Gabriel är faktiskt bra på det mesta, både inlärning och det sociala, som att vara en bra kompis ect. Jag tycker att det är just det som är viktigt när man är fyra år, att man är en bra kompis, fungerar i grupp och förstår att allt inte handlar om just den själv. Men min lillkille kan räkna både fram och baklänges, han kan alfabetet och vet vilka bokstäver orden börjar på, dessutom kan han skriva sitt namn... Tycker det är bra jobbat ! - okej jag är inte så mycket för just "mitt barn kan ditten och datten" men ibland får man faktiskt vara lite skrytig och det är väl därför man bloggar ändå ? eller.. ?? ;)


i morgon är det 1:a december och jag tror att jag ligger lite efter...



jag hatar krims kramms, så en massa små skit prylar vägrar jag köpa bara för sakens skull. Men jag vill inte att barnen ska bli mega bortskämda och få lyxpaket en hel månad, varje dag ! Så därför ser den ut såhär, noll fantasi. Får se vad jag hittar när vi är i Falköping sen då, för ikväll måste den ju fixas !

nässkölj

Publicerat den 2010-11-28 klockan 23:25:17
Jag har sedan tonårstiden haft problem med mina bihålor, har ofta ont och blir "förstoppad". Träffade en läkare för 3-4 årsen som sa att jag skulle boka in en tid för att operera bort nåt där inne (polyper kanske) kommer inte riktigt ihåg. Nu är inte jag den som springer ner dörrarna på vårdcentralen så den tiden bokades såklart aldrig. Varje gång jag känner att det börja trycka i bihålorna så tänker jag att jag nog borde ringa en doktor och fixa bort skiten... men nu har jag beställt hem en sån här fuling...

hoppas den fungerar så bra som man har hört... och vart tusan ska man gömma den ? Inte särskilt snygg !

Fick denna bilden MMS:an från svärfar prec...

Publicerat den 2010-11-28 klockan 18:56:54

img_0436 (MMS)

Fick denna bilden MMS:an från svärfar precis. En stolt liten scout, som har vart på fackeltåg.


Kungälv

Publicerat den 2010-11-28 klockan 15:57:00
idag lyckades jag inte med att blogga från mobilen.. jaja !
Nu är jag framme i Kungälv, har träffat min fina kusin och hennes knattar. Vi gick på "stan" här i kungälv och jag har faktiskt köpt årets första julklapp... Therese (kusinen) är nästan färdig med sina, men jag är inte stressad... hmm !




Jag gillar Therese mössa, så nu har jag beställt en likadan av hennes "styvmor", hon gör dom alltså själv. Blir alltid impad av folk som kan sy, virka eller sticka fina saker. Önskar jag hade lite tålamod att sitta med sånt där.


Nackspärr

Publicerat den 2010-11-27 klockan 20:14:09
Är hemma hos svärföräldrarna och blir ompysslad med middag och adventsmys... härligt !
Det var ingen bra idé att dra ut mina stackars stadsbarn i kylan, Jacob ligger på soffan med nackspärr !
Stackars lilla barn... Tur att det finns resurser här hos farmor och farfar...
Svärfar tyckte att det skulle grillas korv... Japp i braskaminen ! Håller med honom, varför gå ut när man kan grilla korv inne...

barnarbetet var lönlöst

Publicerat den 2010-11-27 klockan 15:43:47
Nu har jag och grabbarna snurrat runt i byn med massa lappar som skulle delas ut. Det gick väl bra...






till en början...









Det är inte lätt att vara liten och vi är som sagt inga vinterfantaster, det slutade såklart med att ungarna satt i varsin snödriva och tjurade medans jag sprang som en toka...




köpte dom här blommorna och när jag kom hem såg de ut såhär... antar att inte dom heller gillar kyla, men kommer dom att klara sig eller är det bara att slänga ??

bra kläder

Publicerat den 2010-11-27 klockan 12:12:22
Gabriel gillar inte hårda byxor, han vill ha mjuka, gosbyxor på sig hela tiden. Jag tycker att det ser lite tråkigt ut med myspyskläder var dag och då passar denna bralla perfekt... både mamma och unge är nöjda. Ett litet tips bara...




Nu ska jag dra ut pojkarna för lite barnarbete...

långa resor

Publicerat den 2010-11-26 klockan 22:48:30
Då var man hemma efter en låång dag... kul som vanligt att dema, men resorna är allt annat än roliga... jag har i och för sig haft tur idag. Svärfar hade en hemresa på 4.5 timma !!! Han pendlar precis som mannen till Göteborg varje dag (ca 12 mil) det tar 1.5 timma i värsta fall, men idag gick det desto segare..

håller på lite med adventspiffet så här inför, är ju inte hemma på första advent, så jag tänkte att det kunde vara mysigt att fixa lite redan nu, så man kan mysa i morgon.



en sovande lillkille i soffan...



fin blomma som jag köpte på ICA innan svärfar hämtade upp mig ikväll.. det känns extra roligt att julpiffa i vårat egna lilla hus.
Mannen är ganska (väldigt) allergisk mot hyaccinter, så det återstår att se hur länge denna lilla grupp får stanna, finns en stor risk att den får flytta hem till svärmor... men just nu så njuter jag av den.


skottar

Publicerat den 2010-11-25 klockan 19:47:27
Ikväll måste jag verkligen åka till jobbet, men först måste mannen komma hem, sen ska detta f*nskapet fram...







Tur att man får lite hjälp !!

Efter en livlig diskussion får mannen VAB:a imorgon... stackars honom !

Tävlar

Publicerat den 2010-11-25 klockan 16:00:41
här




(jag vet inte hur man ändrar namn på länkarna, vill gärna gärna veta det, så snälla lär mig)

baka baka liten kaka..

Publicerat den 2010-11-25 klockan 14:45:26
När vi precis hade flyttat hit ville stora killen börja på scouterna, sagt och gjort han började. Efter ett par veckor ringde en trevlig man och frågade om jag kunde ställa upp som "husfru". Jag skulle se till att det fanns fika vid årsmötet och adventsfika den första advent. Inga problem, tycker det är viktigt att ställa upp i barnens aktiviteter, såg det dessutom som ett ypperligt tillfälle att lära känna lite folk här i bygden.
Så nu till adventsfikat. Lussekatter, pepparkakor, kaffe och saft... hur svårt kan det var ?






Ser tydligen spännande ut.



JAPP ! Ungarna får använda knivar och andra farliga saker, en vacker dag ska dessa gossar klara sig själva, utan vare sig mamma eller någon annan kvinna som sopar deras väg, lika bra dom lär sig !



Resultatet blev ju inget vidare, vilket jag egentligen redan visste. Allt som ska jäsa slutar så här...



Väldigt goda var dom dock, så dom åker ner i frysen och fikas på här hemma istället. Tur att mormor var här med lite lussekatter förra veckan, resten köper jag i affären.

snö snö snö !!

Publicerat den 2010-11-25 klockan 12:39:22
När tusan ska det sluta snöa ? Jag gillar faktiskt inte snö, jag vill ha sol och värme hela året. Mina ungar gillar inte heller snö, så det så ! Nu har det snöat konstant i typ en vecka, det är aldrig uppehåll... Jag vägrar helt enkelt att gå ut, synd att jag måste jobba.

den enda månaden där det är okej med det här vädret är december för då passar det ju in i den här perfekta julbilden, men annars - nej !


Köpte en ursöt adventsljustake igår, det gör ju snön lite mer uthärdig när man har det mysigt inne...

Älsklingar

Publicerat den 2010-11-24 klockan 21:37:39


Sjuk storebror, trofast lillebror. Jag hoppas mina ungar alltid kommer hålla ihop och vara bästisar.

Det hör inte till vanligheterna att man får kvällsfika i mammas och pappas säng, men ibland får man tumma lite på reglerna.

(världens fulaste tapeter vet jag redan att vi har)



vandrande pinnar...

Publicerat den 2010-11-24 klockan 14:29:46

Det här bordet är jätte jätte fint tycker jag, butiken ligger i malmö och dit har jag inte planerat att åka.. synd, men det finns säkert liknande att hitta på närmare håll.

Fick hem ett paket med kläder idag som jag hade beställt, 2 par ACNE jeans som givetvis var på tok för små..synd att man måste vara en vandrande pinne för att kunna ha snygga kvalitets jeans !!!

658111-0014658073-0014

Jag lyckades faktiskt gå på båda mötena igår, jag är grym. Allt går om man vill...


Finn två fel

Publicerat den 2010-11-23 klockan 16:33:25


Är det bara jag som tycker att denna stackars nakna midsommarstång ser ut att vantrivas ? Jag möts av denna syn varje dag från mitt köksfönster... Kanske är det dags att byta ut den mot en julgran ?



och hur märkligt är inte detta ? onödigt att ens kommentera, men måste ändå poängtera att tvättkorgen är TOM

JULFIX

Publicerat den 2010-11-23 klockan 13:32:38
Det var nog tur att skola/förskola var stängd idag, känner mig riktigt risig. Tyvärr blir jag väldigt stressad av att vara hemma när man inte ska... Fick avboka det jag skulle göra nu vid 14.00 tiden, men mötena ikväll har jag inte lyckats lösa ännu, får nog fundera ett tag till.

Eftersom detta är min enda lediga dag denna veckan passar jag på att fixa lite här hemma, stryker julgardiner, jätte jätte tråkigt. Verkar som att jag har tappat bort en hel del grejer i flytten också, köpte jättefina julgardiner för ett par årsen som skulle passa perfekt i köket, men dem är bara borta :(

Behövde shoppa lite till killarna som bara växer och växer köpte massa med nya byxor till båda två, men hittade även detta...


jätte mysiga påslakanset som killarna kommer älska att sova i.. Så nu är det dags att få lite julkänsla här hemma så jag får färdigt gardinerna...


huvudvärk dagen till ära

Publicerat den 2010-11-23 klockan 10:13:50
GOD MORGON !



Så här kallt är det hemma hos oss idag, det blir en riktig innedag, för jag vaknade med jätte huvudvärk.
Skulle igentligen jobba idag, men kom på sent igår kväll att både skola och förskola var stängd, så det var bara att stanna hemma. Har dock några viktiga möten idag, får se hur jag löser det. Smarta jag har bokat in 2 möten på samma tid ! Så nu ska jag försöka bestämma mig för vilket som ska avbokas/ombokas... inte kul !



Nu ska jag gosa ner mig i soffan mellan ungarna och försöka slappna av lite så kanske huvudvärken försvinner.



Väntar

Publicerat den 2010-11-22 klockan 16:17:02
NU sitter jag på svärfars arbetsplats och väntar på att få åka hem . Hade ett super snabbt möte efter jobbet idag, med en annan kvinna jag jobbar för. På fredag ska jag iväg och dema för henne i en butik typ 12 mil hemifrån, mer bussåkande... Yeah !

kallt idag

Publicerat den 2010-11-22 klockan 10:35:32


Ute snöar det, inne blir det storstrumporna på...

tapetserar

Publicerat den 2010-11-21 klockan 19:22:04
När man sitter på jobbet och inte har så mycket att göra, brukar jag slösurfa en hel del och eftersom vi ganska nyligen har köpt hus är det inredningssidor/butiker som lockar mest. Jag gillar sidor där man kan inreda/tapetsera på prov, så om någon vet en bra sida som inte är för avancerad får du gärna tipsa. I vilket fall har jag spenderat ett par timmar (i olika omgångar) på boråstapeter och just provtapetserat "mitt" vardagsrum. Jag är väldigt mycket för ljusa färger både i möbler och på väggarna men av någon konstig anledning verkar jag falla för tapeter med blått i sig. Vi får väl se hur det hela slutar, det är ju trots allt en man som ska vara med och bestämma också.

så här


Nästa projekt blir just vardagsrummet, när vi är färdiga med alla andra små projekt som jag har satt igång.

Nu då...

Publicerat den 2010-11-21 klockan 10:28:26
Okej, nu hoppas jag att det ska fungera att blogga från mobilen. Har ca 2 timmars bussresa framför mig, då är det ju kul om man har nått att göra. Tycker inte det känns sådär jätte motiverat att åka och jobba idag, det är en tråkig känsla när man liksom känner att man är fast någonstans i livet som man inte trivs med. Ibland känner man att man inte kommer vidare hur mycket man än vill och så känns detta jobbet för mig. Det är inte mycket att göra dock, jobba bör man annars dör man som pappa brukar säga och jag är inte den som slutar jobba i första taget.. Nä nu ska jag ta och läsa lite mail.

God morgon

Publicerat den 2010-11-21 klockan 09:11:51
Försökte skriva ett inlägg från mobilen igår kväll, det gick inte så bra tydligen. Det måste jag bara lära mig för jag spenderar väldigt mycket tid på bussar och tåg. Ska strax åka till Göteborg för att jobba ett härligt 24 tim/pass... efter det blir det kurs i morgon och sen hem igen. 24 timmars passen är väl inte sådär jätte skonsamma för kropp och knopp, men man överlever. Ska passa på att lämna en leverans till en Mary kay kund också, hoppas hon blir glad =) kanske hinner jag med lite shopping också, när jag ändå är i stan...

Skor

Publicerat den 2010-11-20 klockan 19:39:28
Är ju också ett stort intresse, som jag antagligen delar med väldigt många andra kvinnor på denna jord.
Idag var världens bästa mormor och Bosse här en stund och med sig hade hon en kasse skor...

Här har vi ett gäng skor som mormor har haft under många, många års tid.
De svarta skorna längst ner till höger kommer faktiskt från min gamla mormor Stina och skorna brevid dem hade mormor på sig på nyårsafton 1963 (?) !! Älskar Älskar älskar skor med historia och det har verkligen alla dessa... Jag måste säga att det är väldigt förvånande hur välbevarade alla skor är, knappt slitna alls. Dem röda och bruna skorna tycker jag om väldigt mycket och kommer jag använda, men vissa av skorna är lite för gamla för att jag ska våga ha dem på, får ha dem på en hylla här hemma istället...


Dessa vackra skorna hade mormor när hon gifte sig med morfar, hmm typ 65 tror jag. Sen hade jag dem på mig när jag gifte mig 2005.

ny blogg

Publicerat den 2010-11-20 klockan 16:08:27
Jaha då var det dags att börja blogga igen !

Jag är nog lite av en periodare när det gäller bloggandet. Kände dock att det var lika bra att starta en ny nu när det var så längesen sist.
Senaste månaderna har mycket nytt hänt i mitt liv, det har flyttats till en liten håla 12 mil från våran förra stad. Jag har bytt jobb, eller rättare sagt börjat ett till (Har kvar mitt gamla jobb tillsvidare). I vilket fall, att starta en ny blogg känns som det ända rätt...

Ibland kan jag tycka att det är lite löjligt att hålla på och blogga, vem vill läsa det jag skriver ? Jag är ju en såndär typisk svensk lagom människa, hmm eller kanske inte. Det beror nog på vem man frågar, men att det jag skriver skulle locka till läsning tror jag ju inte riktigt på, så varför blogga kan man ju undra då och det är väl för att det är himla roligt och avkopplande på nått sätt, sen vill ju självklart mamma ha lite koll på mig nu när vi inte bor så nära längre :)

Vad jag kommer skriva om vet jag inte, den kommer nog inte handla om nått speciellt, men en vild gissning är att det kommer skrivas en del om hur det är att bo på landet, för det är som sagt väldigt nytt för mig. MAT kommer jag skriva om för det älskar jag, hmm ja kul va ?? =)

Jaja... trevlig läsning mamma !


Välkommen till min nya blogg!

Publicerat den 2010-11-20 klockan 15:27:43


RSS 2.0